Φωτιά στην Αττική: Βελτιωμένη η κατάσταση

Βελτιωμένη η κατάσταση στην Αττική καθώς τα περισσότερα μέτωπα έχουν περιοριστεί. Ρυθμίσεις της Τροχαίας και περιπολίες του Στρατού. Οι δυνάμεις που επιχειρούν σε όλα τα πύρινα μέτωπα στη χώρα.

Για ένα ακόμα 24ωρο η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με τον πύρινο όλεθρο και την καταστροφή. Το τεράστιο μέτωπο στην Εύβοια είναι αυτό στο οποίο έχουν επικεντρωθεί οι περισσότερες δυνάμεις, ενώ εξακολουθεί να προκαλεί μεγάλη ανησυχία και η φωτιά στην Ηλεία. Παράλληλα, συνεχίζουν να καίγονται περιοχές στη Μεσσηνία και την Αρκαδία, όπως και στην Ανατολική Μάνη.

Το μόνο παρήγορο, είναι η βελτίωση της κατάστασης στην Αττική, με την επόμενη ημέρα βέβαια να έχει αφήσει πίσω της ένα μαύρο τοπίο και ανυπολόγιστες ζημιές. Ωστόσο, το θετικό είναι πως πλέον ο μεγάλος κίνδυνος φαίνεται να έχει περάσει.

Επί της ουσίας δεν υπάρχουν μέτωπα πλέον στο λεκανοπέδιο παρά μόνο κάποιες διάσπαρτες εστίες που εμφανίζονται, και αντιμετωπίζονται άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Οι περισσότεροι δρόμοι πλέον έχουν ανοίξει στις περιοχές της Αττικής με εξαίρεση ένα τμήμα του Κρυονερίου και τη Λεωφόρο Μαραθώνος προς το Καλέντζι.

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από το βράδυ του Σαββάτου, οι Αρχές πλέον έχουν περάσει στο επόμενο βήμα του σχεδίου για την προστασία των περιουσιών που εγκατέλειψαν οι άνθρωποι στις πυρόπληκτες περιοχές, αλλά και την προστασία των υπολοίπων περιοχών της Αττικής από τυχόν απόπειρες εμπρησμών και κυρίως στα περιαστικά δάση και άλση.

 

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Φως στο Τούνελ: Θάνατος βρέφους στην Αμαλιάδα – Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας – Τι λέει η φίλη της μητέρας
19 Οκτωβρίου, 2024
Έρχονται αλλαγές σε μισθούς και συντάξεις – Τι ισχύει για εισφορά αλληλεγγύης και προσωπική διαφορά
19 Οκτωβρίου, 2024
37χρονος γνωστός επιχειρηματίας έπεσε από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας και σκοτώθηκε
19 Οκτωβρίου, 2024
Καύσιμα: Πόσο επηρεάζει η κρίση στη Μέση Ανατολή τις τιμές
19 Οκτωβρίου, 2024
Νίκη Κεραμέως: Τι είπε για μισθούς, συντάξεις, αυξήσεις μισθών και ειδική εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων
19 Οκτωβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο αναβάτης της μηχανής που παρέσυρε και εγκατέλειψε 27χρονο πεζό στην οδό Λαγκαδά
19 Οκτωβρίου, 2024
Λίβανος: Τέσσερις νεκροί σε ισραηλινό πλήγμα στο ανατολικό τμήμα – Δύο βομβαρδισμοί εναντίον των νοτίων προάστιων της Βηρυτού
19 Οκτωβρίου, 2024
Συνελήφθη οδηγός σχολικού λεωφορείου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης – Ο οδηγός ετών… 74 μετέφερε μαθητές χωρίς δίπλωμα
19 Οκτωβρίου, 2024
Στέφανος Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κόμμα που θα δώσει δύναμη και φωνή στην κοινωνία
19 Οκτωβρίου, 2024
Το drone καμικάζι της Χεζμπολάχ που εκτοξεύτηκε προς τη βίλα του Νετανιάχου, βίντεο ντοκουμέντο – Νέα ερωτηματικά για το σύστημα αεράμυνας
19 Οκτωβρίου, 2024