Μιχαηλίδου: Το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στις δομές απέδωσε

Για το ποσοστό των εμβολιασμένων εργαζομένων στις δομές αναπηρίας και γήρατος μετά την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, μίλησε στην ΕΡΤ η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως είπε από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου που ξεκίνησε η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε δομές αναπηρίας και σε δομές γήρατος σε όλη τη χώρα, βλέπουμε ότι το μέτρο απέδωσε.

«Στις 12 Ιούλιου πριν ανακοινώσει ο πρωθυπουργός την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε όλους τους εργαζόμενους στις δομές αυτές είχαμε ένα ποσοστό 62% που ήταν εμβολιασμένοι τουλάχιστον με την πρώτη δόση. Χθες Παρασκευή, στο τέλος της πρώτης εβδομάδας και κατόπιν της δυνατότητας των εργαζομένων να καταθέσουν τις ενστάσεις τους για το εάν τυχόν είχαν κάποια πιστοποιημένη ιατρική πάθηση όπως μια αλλεργία ή μια καρδιολογική πάθηση που τους εμπόδιζε να εμβολιαστούν, από το 62% είμαστε στο 85%. Είναι ένα μέτρο το οποίο απέδωσε κι έδειξε ότι οι εργαζόμενοι ακόμα μια φορά έβαλαν πλάτη στην προστασία των πιο ευάλωτων μέσα στα ιδρύματα κι έτσι από 62% όλων των εργαζομένων στα μέσα Ιουλίου μέχρι σήμερα έχουμε πάει στο 85%. Συγκεκριμένα στο δημόσιο είδαμε έναν υπερδιπλασιασμό των εργαζομένων που σήμερα είναι εμβολιασμένοι με την πρώτη τουλάχιστον δόση. Δηλαδή στους εργαζόμενους των δημόσιων δομών από εκεί που ήμασταν στο 42% σήμερα έχουμε υπερβεί το 90% » υπογράμμισε μεταξύ άλλων η κ. Μιχαηλίδου.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Mega τζακ ποτ 18,5 εκατ. ευρώ στο ΤΖΟΚΕΡ – Απόψε στις 22:00 η κλήρωση για το δεύτερο μεγαλύτερο έπαθλο στην ιστορία του παιχνιδιού
29 Σεπτεμβρίου, 2024
«Τα ενοίκια και οι τιμές των ακινήτων έχουν αυξηθεί και θα αυξάνονται συνέχεια» – Κακά τα μαντάτα στην εύρεση σπιτιού
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Νεκρό ένα ακόμα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Η πορεία της κακοκαιρίας – Ποιες περιοχές και πότε θα πλήξουν τα φαινόμενα, σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Εκκένωση των νοσοκομείων στα νότια προάστια της Βηρυτού μετά τα ισραηλινά πλήγματα
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Νίκος Κοτζιάς: Προς τα πού;
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: Ξέσπασε διαδικτυακός πόλεμος στα social media – «Το ευχαριστήθηκα, καλά της κάναμε»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Συνελήφθη πρώην μοντέλο – Έκρυβε τα παιδιά της από τον πρώην σύζυγό της σε διαμέρισμα στην Αθήνα
29 Σεπτεμβρίου, 2024
«Τι ακριβώς συνέβη και τα παιδιά γνώριζαν την πράξη & την αναπαρήγαγαν;» – Ερωτήματα για τον βιασμό 5χρονου από συνομηλίκους του
29 Σεπτεμβρίου, 2024