ΣΥΡΙΖΑ: Φραγμός σε κάθε γέφυρα συνεννόησης με ευθύνη Μητσοτάκη

Ως φραγμό σε κάθε γέφυρα συνεννόησης με τα πολιτικά κόμματα, κι αυτό με αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού, αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όσα έλαβαν χώρα γύρω από τον πολυδιαφημισμένο κυβερνητικό ανασχηματισμό που κατέληξε σε φιάσκο.

Η άρνηση του ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη να υπουργοποιηθεί αναλαμβάνοντας το νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας καθώς όπως διαπίστωσε “με παγίδευσαν” διαβεβαιώνοντας ότι έχει εξασφαλιστεί διακομματική συναίνεση αλλά και το “πάγωμα” της ίδρυσης του υπουργείου που παραμένει στο Προστασίας του Πολίτη καταδεικνύουν το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κάπως έτσι ενώ το πρωί υπήρχε κλίμα αμηχανίας στην Κουμουνδούρου για την υπουργοποίηση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ -κίνηση που ερμηνεύθηκε ως προσπάθεια διεμβολισμού του – η εξέλιξη των πραγμάτων έβγαλε ενισχυμένο πολιτικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρέθηκε να σφυροκοπεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για εξαπάτηση του στελέχους του.

Η αμηχανία εκδηλώθηκε με την πρώτη επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ (έπειτα από σχετικές διαρροές) στην οποία γινόταν λόγο για “αποστασία” και “εξαγορά στελεχών”. “Ο κ. Μητσοτάκης τιμά την οικογενειακή παράδοση της αποστασίας. Κάτω από την πίεση για την παταγώδη αποτυχία του στις πυρκαγιές και αφού το επιτελικό κράτος των αρίστων άφησε να καεί η μισή χώρα σε συνθήκες άπνοιας, τώρα αναζητά σωσίβιο σε εξαγορά στελεχών έναντι θέσεων, με την πρόφαση της δήθεν συναίνεσης” ανέφερε. Μάλιστα σε άτυπο σημείωμα εξηγούσε ότι ο κ. Αποστολάκης την περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση που τού έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαρδαλιά. Κατά την Κουμουνδούρου ο κ. Τσίπρας τού ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία. Ο κ. Αποστολάκης διαβεβαίωσε τον Αλ. Τσίπρα ότι δεν πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς”. Το ίδιο άτυπο σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ άφηνε αιχμές για τον πρώην υπουργό του λέγοντας: “Ο κος Αποστολάκης προφανώς για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στην πορεία άλλαξε άποψη. Τού ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρξουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα”.

Η “παραίτηση” Αποστολάκη από την προσφερόμενη θέση του υπουργού και το δεύτερο τηλεφώνημα προς τον Αλέξη Τσίπρα όπου τού εξήγησε ότι “παγιδεύτηκα” γιατί “μού είπαν ότι υπήρξε συναίνεση” άλλαξε την κατάσταση.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρονται στον πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για “απατεώνα ολκής” και τονίζουν:

“0 κ. Μητσοτάκης απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι πολύ λίγος για τη θέση ευθύνης που υπηρετεί αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνά ο τόπος. Το μοναδικό που τον απασχόλησε μετά από έναν ανασχηματισμό που γίνεται πάνω στα αποκαΐδια των 1,3 εκ στρεμμάτων καμένης γης και στις πάνω από 2.000 ολοσχερώς κατεστραμμένες οικίες, δεν ήταν η ανάγκη παραδοχής των λαθών και της παταγώδους αποτυχίας του λεγόμενου επιτελικού κράτους, αλλά οι εντυπώσεις, η επικοινωνία και η άθλια μικροκομματική εκμετάλλευση.Ως πολιτικός απατεώνας ολκής, επιχείρησε να παγιδεύσει ένα άξιο στέλεχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην αρχηγό των Ενόπλων δυνάμεων και υπουργό Εθνικής Άμυνας. Του παρουσίασε ψευδώς την εικόνα περί δήθεν επιθυμίας του να υπάρξει διακομματική συνεννόηση και επιλογή στο πρόσωπό του για τον από κοινού σχεδιασμό με τα κόμματα της αντιπολίτευσης της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης. Επιλογή όμως που ουδέποτε πίστεψε και ουδέποτε επιδίωξε” Σημειώνουν πως “λίγες μέρες πριν άλλωστε στη Βουλή είχε αυτή τη δυνατότητα. Αντί να ζητήσει τη συνδρομή κομμάτων και της επιστημονικής κοινότητας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, επέλεξε να δηλώσει ότι όλα έγιναν καλώς και για άλλη μία φορά την τυμβωρυχία. Ακολούθως, λένε, προσπάθησε να παγιδεύσει τον κο Αποστολάκη, διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα δημιουργήσει δήθεν μια νέα υπουργική δομή και θα συνεννοηθεί με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το σχεδιασμό της αλλά και για την επιλογή του ιδίου ως υπουργού κοινής αποδοχής.

Αλλά δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά, παρά μονάχα πέντε λεπτά πριν την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, όπως αποδεικνύεται χωρίς τη συμφωνία του κ. Αποστολάκη, επικοινώνησε για να ενημερώσει τα γραφεία του κου Τσίπρα και της κας Γενηματά, για την υπουργοποίησή του.

Πράξη που έκανε προφανώς για να παρουσιάσει στον κο Αποστολάκη ότι δήθεν τήρησε τον απαράβατο όρο που του έθεσε να είναι υπουργός κοινής αποδοχής. Επιχείρησε με δυο λόγια να εγκλωβίσει τον κο Αποστολάκη στο κυβερνητικό σχήμα, ποντάροντας στο ότι από τη στιγμή που το όνομά του θα είχε ανακοινωθεί δημόσια ως νέος υπουργός, δεν θα είχε το θάρρος να αρνηθεί να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο”

ΟΙ κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ καταλήγουν: Με τον τρόπο αυτό, ο κος Μητσοτάκης έκοψε και κάθε γέφυρα συνεννόησης που είχε την υποχρέωση τούτες τις κρίσιμες ώρες να χτίσει με τα πολιτικά κόμματα.

Αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη όχι μόνο των καταστροφικών πυρκαγιών αλλά και της οξύτατης έντασης στην οποία με συνειδητή επιλογή οδηγεί τόσο τη ελληνική κοινωνία όσο και το πολιτικό σκηνικό.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Το ποσό που έβγαλε η Βίσση από τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο
7 Οκτωβρίου, 2024
Σφοδρό τροχαίο στα Χανιά – Σε σοβαρή κατάσταση οδηγός μηχανής
7 Οκτωβρίου, 2024
Λιάγκας για Αδαμαντίδη: «Αν παίζαμε αυτό που είπες, θα είχες καταστραφεί»
7 Οκτωβρίου, 2024
Κώστας Αρβανίτης: «Οι εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα της Αριστεράς δεν μπορεί να είναι φιλοδοξίες αστέρων»
7 Οκτωβρίου, 2024
Τροχαίο ατύχημα για τον Ηλία Ψινάκη
7 Οκτωβρίου, 2024
Χαμάς: «Ο κατακλυσμός του Αλ-Ακσα επανέφερε τον κατακτητή στην αφετηρία» – Τι αναφέρει η Χεζμπολάχ
7 Οκτωβρίου, 2024
Κώστας Αρβανίτης: Εγκληματική αδιαφορία σε βάρος των εργαζομένων
7 Οκτωβρίου, 2024
ΠΑΣΟΚ: Τα «προπύργια» των υποψηφίων και η στρατηγική ενόψει του Β’ γύρου – Ανοιχτό το ενδεχόμενο debate μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα
7 Οκτωβρίου, 2024
Ουκρανία: Nέα επίθεση με ρωσικό υπερηχητικό πύραυλο – Πυρκαγιά σε αποθήκη πετρελαίου στην Κριμαία
7 Οκτωβρίου, 2024
Διπλή διάκριση της Nova στα Compliance Awards 2024, για την προώθηση βέλτιστων πρακτικών Συμμόρφωσης
7 Οκτωβρίου, 2024