Η γιατρός ήταν ανεμβολίαστη και έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό της, για να παραμείνει στη θέση της, στο νοσοκομείο του Βόλου. Το κόλπο όμως ξεσκεπάστηκε γρήγορα…
Τη λύση της αναρρωτικής άδειας για να μη βγει σε αναστολή επέλεξε γιατρός στο Νοσοκομείο Βόλου, που είναι ανεμβολίαστη. Το περίεργο είναι ότι δήλωσε αιφνιδιαστικά άρρωστη, ενώ όλες τις προηγούμενες μέρες ήταν κανονικά στην υπηρεσία της και προσκόμισε αναρρωτική άδεια, νομίζοντας προφανώς ότι έτσι θα γλιτώσει τις συνέπειες της υποχρεωτικότητας.
Τα μέλη της επιτροπής, που είχαν οριστεί από την 5η ΥΠΕ για να εξετάζουν τα αιτήματα εξαίρεσης υγειονομικών από τον εμβολιασμό, δεν πίστευαν στα μάτια τους. Οταν έλαβαν τη γνωμοδότηση ιδιώτη γιατρού από τον Βόλο, που πιστοποιούσε ότι η νοσοκομειακή γιατρός ασθενεί και πρέπει να βγει σε αναρρωτική άδεια, άρα κατ’ επέκταση να παραμείνει στο ΕΣΥ, χωρίς να υποστεί τις συνέπειες που επιβάλλει ο νόμος διότι είναι ανεμβολίαστη, συνειδητοποίησαν ότι επρόκειτο για τέχνασμα, που χρησιμοποίησε η ίδια με τη συνέργεια ιδιώτη γιατρού, προκειμένου να μην τεθεί σε αναστολή.
Απέρριψαν την άδεια και η γιατρός πήρε την άγουσα για το σπίτι της, αφού τέθηκε σε αναστολή μέχρι νεωτέρας. «Η διαχείριση του ζητήματος δεν έγινε σωστά. Θα έπρεπε να γίνει διαφορετική διαχείριση. Δεν νομιμοποιεί ωστόσο τέτοιες διαδικασίες. Να κρυβόμαστε πίσω από αναρρωτικές. Εχουμε δεχθεί παράπονα απέναντι στους συναδέλφους», υπογράμμισε στο taxydromos.gr, o πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας Νίκος Χαυτούρας.
Ο κ. Χαυτούρας δήλωσε ότι δεν έχει λάβει γνώση της συγκεκριμένης περίπτωσης, έσπευσε ωστόσο να επισημάνει ότι μπορεί ο ίδιος να διαφωνεί με την έννοια της υποχρεωτικότητας, όμως την ίδια στιγμή ως υγειονομικός εκτιμά ότι «όσοι υπηρετούν το ΕΣΥ δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και την αντίστοιχη να προστατεύονται οι ίδιοι, αλλά και οι ασθενείς».
Δέχονται πιέσεις για πιστοποιητικά
Την ίδια ώρα πάντως πληθαίνουν επίσης οι πληροφορίες ότι μετά τις δηλώσεις του νέου υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ότι όσοι υγειονομικοί κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στο ΕΣΥ, αρκετοί αναζητούν άλλους δρόμους επιστροφής, όπως εξασφαλίζοντας «μαϊμού» πιστοποιητικό νόσησης από κορονοϊό ή «μαϊμού» θετικό αποτέλεσμα από rapid test με το οποίο στη συνέχεια υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλιστεί εξάμηνο πιστοποιητικό νόσησης και απαλλαγή από την υποχρέωση της διενέργειας rapid test με δαπάνη των πολιτών, όπως ορίζει ο νέος νόμος.
«Εάν αυτή η κατάσταση πάρει διαστάσεις, θα διαμορφωθεί «στρεβλή» εικόνα της πανδημίας», σχολίασε σχετικά ο κ. Χαυτούρας. Στο Αχιλλοπούλειο πάντως συνολικά από την 1η Σεπτεμβρίου τέθηκαν σε αναστολή ανά κατηγορία και ειδικότητα 59 υγειονομικοί, ήτοι:
Από τους γιατρούς: Ενας καρδιολόγος, ένας ορθοπεδικός, μία παιδίατρος, δύο χειρουργοί, ένας παθολογοανατόμος, ένας μαιευτήρας και ένας μικροβιολόγος.
Από τη νοσηλευτική υπηρεσία που αριθμεί περί τα 440 άτομα προσωπικό βγήκαν σε αναστολή 25 άτομα.
Επίσης εκτός μάχης βγαίνουν δύο άτομα από τις Τεχνικές Υπηρεσίες που πλέον φυλλορροούν, από το Τμήμα Διατροφής άλλα τρία άτομα, από τις Διοικητικές Υπηρεσίες 11 άτομα, ενώ 10 επιπλέον άτομα από τον αξονικό τομογράφο, το ακτινολογικό τμήμα και τα εργαστήρια.