«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά από δύο χρόνια συνεπούς ακροδεξιάς πορείας Ορμπανικής έμπνευσης υλοποιεί “σκληρή” στροφή, ανεβαίνει πίστα αντιπροσφυγικής απανθρωπιάς και εισάγει στη χώρα μας και τις πολιτικές του απίθανου Σαλβίνι», αναφέρει σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ/The Left, Κώστας Αρβανίτης.
«Κανείς δεν επιτρέπεται να παίζει με το διεθνές κύρος της πατρίδας μας για να ικανοποιήσει ακροδεξιές εμμονές», σχολιάζει επίσης ο κ. Αρβανίτης.
Ακολουθεί η δήλωσή του:
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά από δύο χρόνια συνεπούς ακροδεξιάς πορείας Ορμπανικής έμπνευσης υλοποιεί «σκληρή» στροφή, ανεβαίνει πίστα αντιπροσφυγικής απανθρωπιάς και εισάγει στη χώρα μας και τις πολιτικές του απίθανου Σαλβίνι!
Ενώ η Ευρώπη και ο Κόσμος βρίσκεται ενώπιον ενός νέου, ανυπολόγιστης ακόμη έκτασης, σχεδόν βέβαιου προσφυγικού κύματος από το Αφγανιστάν, η Ελλάδα υιοθετεί με το πρόσφατα ψηφισθέν Νομοσχέδιο Μηταράκη, νόμο πλέον με τις ψήφους αποκλειστικά των Κυβερνητικών Βουλευτών, την ποινικοποίηση της έμπρακτης Αλληλεγγύης, στο δρόμο που πρώτος χάραξε ο ακροδεξιός Ιταλός πολιτικός!
Η Ελλάδα, όπως ακριβώς επιχείρησε και ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, με το νέο νόμο στην ουσία απαγορεύει την ανθρωπιστική δράση οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, οργανώσεων που τόσες και τόσες ανθρώπινες ζωές έχουν σώσει από βέβαιο θάνατο και στις Ελληνικές θάλασσες.
Με την ντροπιαστική αυτή νομοθέτηση η χώρα μας κατάφερε να βρεθεί στο στόχαστρο του κορυφαίου Ευρωπαϊκού θεσμού για τα ανθρώπινα δικαιώματα, του Συμβουλίου της Ευρώπης, και συγκεκριμένα της Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ντούνια Μιγιάτοβιτς.
Μάλιστα, εκτός από την κριτική της για την «πόρτα» παραβίασης θεμελιωδών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και διεθνών Συνθηκών που ανοίγει διάπλατα ο νόμος Μητσοτάκη-Μηταράκη, η επίτροπος αναφέρεται και στην ποιότητα της λειτουργίας της Δημοκρατίας στη χώρα μας: «Η Επίτροπος λυπάται ιδιαίτερα για το ότι η εν λόγω διάταξη προστέθηκε στο νομοσχέδιο για στις απελάσεις και στις επιστροφές μετά το κλείσιμο στις περιόδου δημόσιας διαβούλευσης», αφήνοντας ξεκάθαρους υπαινιγμούς για τον προσχηματικό χαρακτήρα της υποτιθέμενης διαβούλευσης που προηγήθηκε.
Ο διπλός αυτός διασυρμός της Ελλάδας, τόσο στο επίπεδο του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, όσο και στο επίπεδο της ποιότητας της λειτουργίας της Δημοκρατίας έχει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του «ανέμελου» «Άριστου» Κυριάκου Μητσοτάκη, δημιουργεί για τη χώρα μας σοβαρούς διεθνείς κινδύνους, και καθιστά επιτακτική τη Δημόσια τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Ηγεσίας.
Αυτό και θα πράξουμε άμεσα με ερώτηση προς την Κομισιόν.
Κανείς δεν επιτρέπεται να παίζει με το διεθνές κύρος της πατρίδας μας για να ικανοποιήσει ακροδεξιές εμμονές. Κανείς δεν επιτρέπεται να διασύρει την Ελλάδα για να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τις τραγικές αποτυχίες του. Κανείς δεν επιτρέπεται να μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα παρία που θα εφαρμόζει επιλεκτικά το διεθνές δίκαιο και τους νόμους.