Κικίλιας: Να ξαναβάλουμε την ισχυρή μηχανή του Τουρισμού στις ράγες

«Είμαστε εδώ για να εργαστούμε ομαδικά, συνολικά και νομίζω ότι, αν και εφόσον αυτό γίνει, θα έρθουν και τα αναμενόμενα αποτελέσματα», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, μετά το πέρας της πρώτης επίσημης συνάντησης που είχε σήμερα με τα μέλη του Συνδέσμου των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για τη συνέχιση της τουριστικής δραστηριότητας κατά τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο, οι δράσεις για την προετοιμασία της επόμενης θερινής σεζόν, αλλά και η μεσομακροπρόθεσμη στρατηγική για την ενίσχυση του τουριστικού τομέα, ήταν ορισμένα από τα βασικά θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε.

Ο κ. Κικίλιας αφού σημείωσε ότι ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, επεσήμανε ότι πράγματι η πανδημία δημιούργησε πολλά προβλήματα παγκοσμίως, και σε εμάς, στον τουρισμό.

«Όμως, είμαστε εδώ να συνεργαστούμε με τον κοινωνικό μας εταίρο, θεσμικό φορέα, τον ΣΕΤΕ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έτσι ώστε να ξαναβάλουμε αυτή την τεράστια και ισχυρή μηχανή στις ράγες», όπως πρόσθεσε και τόνισε: «Όταν όλοι οι Έλληνες συνεργάστηκαν, γνωρίζετε πολύ καλά ποια υπήρξαν τα αποτελέσματα ιστορικά. Είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση σε ένα ακόμα ασταθές παγκόσμια τοπίο λόγω της πανδημίας. Όμως είμαστε εδώ για να εργαστούμε ομαδικά, συνολικά και νομίζω ότι, αν και εφόσον αυτό γίνει, θα έρθουν και τα αναμενόμενα αποτελέσματα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, αφού ευχήθηκε καλή συνεργασία, στάθηκε στις προκλήσεις της επόμενης περιόδου σημειώνοντας ότι «μπορούμε με τους κατάλληλους χειρισμούς να συνεχίσει η τουριστική δραστηριότητα όχι μόνο το φθινόπωρο, αλλά και το χειμώνα». Ο ίδιος θύμισε, δε, «ότι πολλές μικρές επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές από το Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημίας».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Φως στο Τούνελ: Θάνατος βρέφους στην Αμαλιάδα – Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας – Τι λέει η φίλη της μητέρας
19 Οκτωβρίου, 2024
Έρχονται αλλαγές σε μισθούς και συντάξεις – Τι ισχύει για εισφορά αλληλεγγύης και προσωπική διαφορά
19 Οκτωβρίου, 2024
37χρονος γνωστός επιχειρηματίας έπεσε από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας και σκοτώθηκε
19 Οκτωβρίου, 2024
Καύσιμα: Πόσο επηρεάζει η κρίση στη Μέση Ανατολή τις τιμές
19 Οκτωβρίου, 2024
Νίκη Κεραμέως: Τι είπε για μισθούς, συντάξεις, αυξήσεις μισθών και ειδική εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων
19 Οκτωβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο αναβάτης της μηχανής που παρέσυρε και εγκατέλειψε 27χρονο πεζό στην οδό Λαγκαδά
19 Οκτωβρίου, 2024
Λίβανος: Τέσσερις νεκροί σε ισραηλινό πλήγμα στο ανατολικό τμήμα – Δύο βομβαρδισμοί εναντίον των νοτίων προάστιων της Βηρυτού
19 Οκτωβρίου, 2024
Συνελήφθη οδηγός σχολικού λεωφορείου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης – Ο οδηγός ετών… 74 μετέφερε μαθητές χωρίς δίπλωμα
19 Οκτωβρίου, 2024
Στέφανος Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κόμμα που θα δώσει δύναμη και φωνή στην κοινωνία
19 Οκτωβρίου, 2024
Το drone καμικάζι της Χεζμπολάχ που εκτοξεύτηκε προς τη βίλα του Νετανιάχου, βίντεο ντοκουμέντο – Νέα ερωτηματικά για το σύστημα αεράμυνας
19 Οκτωβρίου, 2024