Τσίπρας: Ξαναγυρίζουμε στη «χρυσή δεκαετία» του Άκη και του Γιάννου;

Θέμα διαφάνειας για την αμυντική Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας που έρχεται προς ψήφιση την ερχόμενη Πέμπτη στη Βουλή έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. “Ο κύριος Μητσοτάκης φέρνει μία συμφωνία που δεν υποχρεώνει τους Γαλλους να μάς συνδράμουν στα 7 ναυτικά μίλια, αλλά εμάς να εμπλακούμε στο εμπόλεμο Σαχέλ. Αυξάνει τον λογαριασμό σε 10 κι επιπλέον δισεκατομμύρια ευρώ. Δεν έχουμε διδαχθεί τίποτα για την χρεοκοπία; Ξαναγυρίζουμε στη “χρυσή δεκαετία” του Άκη και του Γιάννου;” διερωτήθηκε.

Εξηγώντας αναλυτικότερα τους λόγους για τους οποίους-όπως όλα δείχνουν- η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει την αμυντική συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας (εκτός εάν γίνουν διορθώσεις με ρηματικές διακοινώσεις ή δηλώσεις) είπε ότι ο πρώτος λόγος είναι ότι η συμφωνία δεν δεσμεύει σε καμία περίπτωση τη Γαλλία να στηρίξει την Ελλάδα έναντι τουρκικών παραβιάσεων στην υφαλοκρηπίδα και ο δεύτερος πως προβλέπει την αποστολή ελλήνων στρατιωτών σε εμπόλεμες περιοχές της Αφρικής (Σαχέλ).

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαπίστωσε πως “η πατρίδα μας έχει την πιο ακατάλληλη κυβέρνηση” κι επισήμανε πως “κυβερνά με την ανοχή και όχι την εμπιστοσύνη των πολιτών” για να σημειώσει με νόημα ο τομέας στον οποίο “οι άριστοι αρίστευσαν είναι ο τομέας εξυπηρέτησης συμφερόντων δικών τους, φίλων τους και χορηγών τους”. Μίλησε δε για υπόγειες συμφωνίες και στην ικανότητα των “αρίστων να ξεπουλάνε δημόσια περιουσία και να μοιράζουν δημόσια χρήμα” για να επαναλάβει μία φράση που είχε πει τον Αύγουστο η Φώφη Γεννηματά περιοδεύοντας στις περιοχές που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές. “Αυτό που μάς κυβερνά είναι το “Μαξίμου Α.Ε”, δεν το είπα εγώ αλλά το προσυπογράφω” ανέφερε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας, φράση που ερμηνεύτηκε ως άνοιγμα προς την σημερινή ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Επίσης, στο τέλος της ομιλίας του ενώπιον των βουλευτών και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου επανέλαβε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μία “Νέα Αρχή” που ξεκινά από το τέλος της προπαγάνδας των ψεμάτων με μία σοβαρή, ισχυρή προοδευτική διακυβέρνηση που θα κλείσει πληγές, στέλνοντας ένα μήνυμα αναγκαιότητας η χώρα να αποκτήσει μία σοβαρή κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο.

Σε σχέση με τις επιθέσεις που εξαπολύουν το τελευταίο διάστημα ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει την πολιτική των ίσων αποστάσεων σχολιάζοντας πως η “χυδαία και ανιστόρητη ιστορία των δύο άκρων συνιστά όχι μόνο άθλια επίθεση στην αριστερά αλλά και ξέπλυμα της ακροδεξιάς”.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Πτώσεις δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων – Σε επιφυλακή δήμοι και Πυροσβεστική Υπηρεσία
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον εβδομαδιαίο απολογισμό του Πρωθυπουργού: «Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη πρέπει να λάβει σύντομα τέλος»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Μήνυμα 112 για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο στην περιοχή Ροζενά – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Θρήνος για το 19χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του από την ανατροπή μηχανήματος – Εσπευσμένη διακομιδή του 20χρονου συνεπιβάτη στο ΠΑΓΝΗ
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Καταρρακώθηκα ως άνθρωπος για όλα όσα με κατηγορούν – Έχω στα χέρια επιστολές «συγγνώμης»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Χειροπέδες σε 20χρονο που ξυλοκόπησε την 17χρονη σύντροφό του στην Κοζάνη – Μεταφέρθηκε με τραύματα στο νοσοκομείο
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Ρέθυμνο: Χωρίς τις αισθήσεις του χειριστής μηχανήματος μετά από εκτροπή εκσκαφέα
29 Σεπτεμβρίου, 2024
«”Υπερβολικά τσιμπημένες” οι τιμές στα οπωροκηπευτικά», λένε οι έμποροι – Αναμένονται αυξήσεις
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Κόρινθος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Ροζένα Ξυλοκάστρου
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Κολωνός: Πυροβολισμοί με έναν τραυματία
29 Σεπτεμβρίου, 2024