«Χαστούκι» των ΗΠΑ στην Τουρκία

Νέο χτύπημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες δέχθηκε η Άγκυρα με τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ να αποδοκιμάζει την παρενόχληση του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo ανοιχτά της Κύπρου.

Η κυβέρνηση, την ίδια ώρα, ετοιμάζεται για το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να υπογραφεί η ανανέωση της Αμυντικής Συμφωνίας Αθήνας – Ουάσιγκτον.

Το μπαράζ των επικριτικών τοποθετήσεων από την Ουάσιγκτον για την στάση της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζεται.. Ο Γερουσιαστής Μενέντεζ αποδοκίμασε την παρενόχληση του ερευνητικού Nautical Geo ανοικτά της Κύπρου στέλνοντας μήνυμα και στις Βρυξέλλες.

«Η Τουρκία υπονομεύει για άλλη μια φορά τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτή τη φορά παραβιάζοντας την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να σταθούν στο πλευρό της Κύπρου και η ΕΕ θα πρέπει επίσης να υποστηρίξει πλήρως τα ζωτικά συμφέροντα ενός από τα κράτη μέλη της», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Κι όμως δεν έχουν περάσει καν 24 ώρες από τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου

«Ο Νίκος Αναστασιάδης σε αντικατοχική εκδήλωση στη Μόρφου ξεσπάθωσε για την προκλητικότητα των Τούρκων επαναλαμβάνοντας ότι απορρίπτει κάθε συζήτηση για λύση δύο κρατών», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Δεν πρόκειται να υποχωρήσω αποδεχόμενος κυριαρχία του ψευδοκράτους για να παρακαθίσω σε συνομιλίες, όση πίεση και αν ασκείται, από όποιους και αν ασκείται», απάντησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Η Αθήνα ετοιμάζεται να υπογράψει πενταετή επέκταση της αμυντικής συνεργασίας με της Ηνωμένες Πολιτείες η οποία θα περιλαμβάνει 4 νέες στρατιωτικές τοποθεσίες, προκειμένου, όπως τονίζει ο Νίκος Δένδιας στο Βήμα να θωρακίσουμε την Ελλάδα.

«Η μία τοποθεσία βρίσκεται κοντά στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία. Λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα στον Έβρο, είναι περιττό να επεκταθώ αναφορικά με τη σημασία της», ανέφερε στο «Βήμα», ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

1,5 χρόνο μετά τα γεγονότα στον Έβρο ο Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε αυτοψία στη Θράκη όπου 250 νέοι συνοριοφύλακες θα χτενίζουν την περιοχή

«Είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα, σε επαγρύπνηση», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Και οι Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύονται με προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών οι οποίοι, όπως τόνισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος στην ορκωμοσία τους, αναλαμβάνουν καθήκοντα με υπερηφάνεια και ευθύνη.

«Ευθύνη ενώπιον της ηγεσίας σας, ενώπιον των ηρωικών προγόνων μας, και των κυριότερο, ενώπιον των Ελλήνων πολιτών», σημείωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Σε αυτή τη συγκυρία οι δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία παρέστη στις επετειακές εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου ήταν ιδιαίτερα συμβολικές

«Τιμάμε την αυτοθυσία των χριστιανικών στρατευμάτων και τον ηρωισμό των Ελλήνων», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ιράν: Πενθήμερο πένθος για τον θάνατο του Νασράλα κήρυξε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Θρήνος στον Λίβανο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Νεκρός ηλικιωμένος που καταπλακώθηκε από δέντρο στην Άσσηρο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Έκανε «περίπατο» με Κέντρικ Ναν και πέρασε στον τελικό του Super Cup
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θάνατος Νασράλα: Σε αναζήτηση «απάντησης» η Χεζμπολάχ – Σε συναγερμό το Ισραήλ, αναμένει σκληρό ιρανικό χτύπημα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Τροχαίο με νεκρό 70χρονο στην Κρήτη
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ: Ο διοικητής του μετώπου με το Ισραήλ σκοτώθηκε μαζί με τον Νασράλα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Hellenic Train: Κανονικά τα δρομολόγια τρένων στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σέρρες από την Τρίτη 1η Οκτωβρίου
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Ερμού: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε 23χρονο και άρπαξαν χρυσή αλυσίδα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Κέρκυρα: «Πες μας την αλήθεια για το παιδί σου» – Πώς ομολόγησε τη δολοφονία του συζύγου της
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Εκτός ελέγχου η βία των ανηλίκων – Αιματηρά επεισόδια και τραυματίες
28 Σεπτεμβρίου, 2024