ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοβουλίες για το θέμα της ακρίβειας

Πρωτοβουλίες για το θέμα της ακρίβειας που πλήττει με σφοδρότητα κάθε νοικοκυριό και κάθε επιχείρηση την ώρα που η κυβέρνηση επιλέγει τον ρόλο του απλού θεατή προτίθεται να πάρει το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Κατά τις πληροφορίες η αξιωματική αντιπολίτευση σχεδιάζει καμπάνια για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην οποία και θα επικεντρώνεται στις δικές της προτάσεις ξεκινώντας από την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, μέτρο που θεωρεί ότι θα τονώσει την αγοραστική δύναμη των μισθωτών. Για τον κατώτατο μισθό ετοιμάζει άλλωστε και νομοθετική πρόταση που θα καταθέσει το επόμενο διάστημα στη Βουλή. Παράγοντες της Κουμουνδούρου αναφέρουν πως η αύξηση του κατώτατου θα οδηγήσει και σε αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων και σε ενίσχυση των ρυθμών ανάπτυξης αντικρούοντας την κριτική της κυβέρνησης πως θα προκαλέσει αύξηση της ανεργίας. Προς τούτο, θυμίζουν ότι όταν το 2019 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά 11% και κατήργησε τον υποκατώτατο κάτι που σήμαινε αύξηση κατά 27% για τους νέους εργαζόμενους όχι μόνο επήλθε πιο γρήγορα αποκλιμάκωση της ανεργίας, αλλά συγχρόνως αυξήθηκε η ενεργός ζήτηση και η ιδιωτική κατανάλωση. Αντίθετα, προσθέτουν πως το 2012 η μείωση του κατώτατου μισθού οδήγησε σε βαθειά ύφεση, εκτίναξη της ανεργίας στο 27% και σε ποσοστό άνω του 50% για τους νέους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι τα νοικοκυριά και οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν πρόβλημα βιωσιμότητας ή κάλυψης των βασικών τους αναγκών εάν δεν μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα (η κυβέρνηση καταψήφισε σχετική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή) κι εάν δεν γίνουν αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ ώστε να συμπαρασύρει και τους ιδιώτες παρόχους. Για την αξιωματική αντιπολίτευση την ακρίβεια ενισχύει και το νομοσχέδιο για τις λαΪκές αγορές του κ. Γεωργιάδη καθώς οι παραγωγοί δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να έχουν πάγκο στις λαΪκές και θα πρέπει να απευθύνονται σε μεσάζοντες. Επομένως τα προΪόντα θα πωλούνται ακριβότερα και δεν θα υπάρχει η απευθείας σχέση παραγωγού-καταναλωτή που αποτελούσε και μίας μορφής εγγύηση ποιότητας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ιράν: Πενθήμερο πένθος για τον θάνατο του Νασράλα κήρυξε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Θρήνος στον Λίβανο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Νεκρός ηλικιωμένος που καταπλακώθηκε από δέντρο στην Άσσηρο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Έκανε «περίπατο» με Κέντρικ Ναν και πέρασε στον τελικό του Super Cup
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θάνατος Νασράλα: Σε αναζήτηση «απάντησης» η Χεζμπολάχ – Σε συναγερμό το Ισραήλ, αναμένει σκληρό ιρανικό χτύπημα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Τροχαίο με νεκρό 70χρονο στην Κρήτη
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ: Ο διοικητής του μετώπου με το Ισραήλ σκοτώθηκε μαζί με τον Νασράλα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Hellenic Train: Κανονικά τα δρομολόγια τρένων στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σέρρες από την Τρίτη 1η Οκτωβρίου
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Ερμού: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε 23χρονο και άρπαξαν χρυσή αλυσίδα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Κέρκυρα: «Πες μας την αλήθεια για το παιδί σου» – Πώς ομολόγησε τη δολοφονία του συζύγου της
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Εκτός ελέγχου η βία των ανηλίκων – Αιματηρά επεισόδια και τραυματίες
28 Σεπτεμβρίου, 2024