Τσίπρας: Αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Κοντά στην κοινωνία επιχειρεί να βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας θεωρώντας ότι οι ευάλωτες ομάδες πλήττονται με σφοδρότητα από τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Έτσι μετά την παρέμβασή του για την πανδημία και την πρότασή του προς τον πρωθυπουργό να συσταθεί επιστημονική επιτροπή κοινής αποδοχής που θα λαμβάνει αποφάσεις σε μία τόσο κρίσιμη καμπή-πρόταση που απορρίφθηκε από το Μαξίμου- επανήλθε για το θέμα της ακρίβειας καταθέτοντας αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει πως οι ανατιμήσεις σε ενέργεια, είδη πρώτης ανάκης και πρωτίστω στα τρόφιμα δημιουργούν συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στην πλειονότητα των νοικοκυριών και συγχρόνως παραθέτει μία σειρά από μέτρα που θα μπορούσε να έχει λάβει η κυβέρνηση αλλά δεν το πράττει: Από την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος έως την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και τη διαγραφή μέρους των οφειλών των πληγέντων από την πανδημία προς το δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς.

Ο Αλέξης Τσίπρας διευρύνει και τις επαφές του με κοινωνικές ομάδες επιδιώκοντας να ακούσει τα προβλήματά τους και να καταθέσει προτάσεις για την ανακούφισή τους. Μετά τους εκπροσώπους των λαϊκών αγορών που συνάντησε χθες στην Κουμουνδούρου- καθώς με το νέο κυβερνητικό νομοθέτημα οι λαϊκές αγορές φεύγουν από τους αγρότες και παραγωγούς και περνούν στα χέρια μεσαζόντων σήμερα συνάντησε τους εκπροσώπους του Δικτύου Συνταξιούχων οι οποίοι όπως είπαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ νιώθουν ότι εξαπατήθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που τούς έταξε τα αναδρομικά αλλά μόλις 8% των παλαιών συνταξιούχων τα έχει πάρει και συγχρόνως τούς κατήργησε την 13η σύνταξη που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ την κατήργησε για να δώσει 1 δισ. ευρώ ώστε να καλυφθεί μέρος της τρύπας από την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία λένε ότι τόσο ο πρόεδρος του κόμματος όσο και τα στελέχη του θα βρίσκονται διαρκώς κοντά στους πολίτες ώστε να αφουγκράζονται τις αγωνίες τους και να προτείνουν πολιτικές ανακούφισης των ασθενέστερων. Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί την Παρασκευή στην Εύβοια, στο πλαίσιο ενός πυκνού προγράμματος περιοδειών για να συζητήσει με τους πληγέντες κατοίκους από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου αλλά και όσους επλήγησαν διπλά από τις πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Η απάντηση της Κοβεσί στην ερώτηση Αρβανίτη για τα Τέμπη – «Πρέπει να αλλάξει η διάταξη για τις ευθύνες υπουργών»
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Σωκράτης Φάμελλος: Στα δικαστήρια φαίνεται η ανεπάρκεια της κυβέρνησης
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Μπλίνκεν: Ο κόσμος είναι «ασφαλέστερος» χάρη στον θάνατο Νασράλα
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Κοινωφελή εργασία στον 18χρονο που ξυλοκόπησε με φίλους του 17χρονο
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Μεγάλη αναζωπύρωση – Νέα μηνύματα από το 112
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Βίντεο σοκ από τον άγριο ξυλοδαρμό της τρανς γυναίκας από οδηγό ταξί
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Γλυφάδα: Διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις αναρτήσεις στο TikTok
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Πολάκης: Από μια τραυματική εμπειρία κανείς δεν βγαίνει εντελώς αλώβητος, αλλά θεωρώ ότι μέχρι στιγμής βγαίνω νικητής
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Σοκ! Με στυλό ή μολύβι η σεξουαλική κακοποίηση του 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Δούκας: Η απόφαση να είμαι υποψήφιος πρόεδρος «κλείδωσε» όταν πείστηκα ότι μπορεί να οδηγήσω το ΠΑΣΟΚ σε μια νέα πορεία
30 Σεπτεμβρίου, 2024