Τσίπρας: Κύριος υπεύθυνος για το χάος ο Μητσοτάκης – Για ακόμα μία φορά κατώτερος των περιστάσεων

Την εμφάνιση του “εξαφανισμένου” ως τώρα πρωθυπουργού στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο αναμένει η Κουμουνδούρου η οποία ήδη έχει ζητήσει την απόδοση ευθυνών για το πρωτοφανές φιάσκο στη διαχείριση του χιονιά που έπληξε την Αττική.

Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε για μία ακόμη φορά πως είναι κατώτερος των περιστάσεων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά τον “δείχνει” ως τον κύριο υπεύθυνο για το χάος και την παράλυση που επικράτησαν τα δύο τελευταία 24ωρα στην Αττική και στην “αντιμετώπιση” μίας προαναγγελθείσης κακοκαιρίας.

“Η Αττική οδός μετατράπηκε σε παγίδα εγκλωβισμού χιλιάδων αυτοκινήτων, γιατί κανείς δεν σκέφτηκε να απαγορεύσει τη κυκλοφορία βαρέων οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν και έκλεισαν το δρόμο” σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από νωρίς το πρωί κάνοντας ιδιαίτερες αναφορές και στους διακόσιους επιβάτες τρένου που έμειναν επί ώρες αβοήθητοι στο κρύο αλλά και στα χιλιάδες νοικοκυριά που παραμένουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρενέβη αργά το απόγευμα με αφορμή τις δηλώσεις της βουλευτίνας της ΝΔ Κατερίνας Παπακώστα που ζήτησε “ορδές τροχονόμων” να επιβάλλουν πρόστιμα στους εγκλωβισμένους οδηγούς τα αυτοκίνητα των οποίων δεν έχουν αλυσίδες, ώστε την επόμενη φορά να το σκεφτούν διπλά, τριπλά και δεκαπλά. Μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παροτρύνει την κυβέρνηση να προχωρήσει αυτήν την ιδέα επιβάλλοντας πρόστιμα και σε όσους κόπηκε το ρεύμα ή και στους 200 εγκλωβισμένους επιβάτες στα τρένα γιατί δεν φρόντισαν να έχουν μαζί τους εξοπλισμό ορειβασίας.

Η Κουμουνδούρου καταγγέλλει και την επικοινωνιακή διαχείριση που κάνει η κυβέρνηση μιλώντας για γελοιότητα του κ. Μητσοτάκη” που ανακοινώνει αποζημιώσεις 2.000 ευρώ για τους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό. Ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται τί γίνεται με τους χιλιάδες πολίτες που έμειναν εγκλωβισμένοι για ατέλειωτες ώρες στη Μεσογείων, την Κηφισίας, τη Μαραθώνος και δεκάδες άλλους δρόμους κι επιμένει πως η πρωτοφανής ταλαιπωρία των πολιτών σε μία προαναγγελθείσα κακοκαιρίας έχει έναν και μόνο υπεύθυνο τον κύριο Μητσοτάκη..

Σε σχέση με το θέμα των αποζημιώσεων ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Παππάς ρώτησε αν θα υπάρξει πρόνοια και για όσους εγκλωβίστηκαν στις άλλες κεντρικές αρτηρίες σχολιάζοντας: Τελικά μπορεί η ασφάλεια και η ταλαιπωρία των πολιτών να αποτιμάται σε 1.000 ή 2.000 ευρώ; Επίσης, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης έκανε λόγο για τιμοκατάλογο κυβερνητικής ανεπάρκειας και προπαγάνδας.