Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απευθύνει διάγγελμα αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία τα τελευταία 24ωρα.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αμερικανικής προεδρίας ο Τζο Μπάιντεν θα «επαναλάβει ότι οι ΗΠΑ παραμένουν ανοικτές στον διπλωματικό διάλογο σε υψηλό επίπεδο, σε στενό συντονισμό με τους συμμάχους μας».
«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η διπλωματία και η αποκλιμάκωση είναι η καλύτερη οδός που πρέπει να ακολουθηθεί, όμως είναι προετοιμασμένες για παν ενδεχόμενο», διευκρινίζει ο Λευκός Οίκος.
Νωρίτερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου με τον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς στο Κρεμλίνο πως «η Ρωσία δεν θέλει πόλεμο και για αυτό πρότεινε την διεξαγωγή συνομιλιών με την Δύση για να διασφαλισθεί η ίση ασφάλεια στην Ευρώπη».