«Ηταν το πιο χαρούμενο παιδάκι του σχολείου. Θυμόμαστε όλοι τα παιχνίδια του, τα γέλια του, η Τζωρτζίνα μας, πόσο μας λείπει…». Είναι τα λόγια ανθρώπου του σχολικού περιβάλλοντος του 26ου Δημοτικού σχολείου Πατρών, στην Αγίας Σοφίας, εκεί που πήγαινε σχολείο η 9χρονη Τζωρτζίνα από την Πάτρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όλοι είχαν συγκλονιστεί από τον θάνατο της Μαλένας το 2019. Και όλοι ήταν κοντά στη μικρή Τζωρτζίνα που είχε δίψα για ζωή, χορό και παιγνίδι! Η Τζωρτζίνα ήταν ένα τέλειο πλάσμα, λένε όλοι τη γνώριζαν.
Στο σχολείο, θυμούνται εκείνη την ημέρα που η Τζωρτζίνα τους ανακοίνωσε πως η μαμά της ήταν έγκυος στην Ιριδα. «Θα κάνει την αδελφούλα μου» έλεγε σε όλους η μικρή. Με τόση χαρά. Είχε χάσει την Μαλένα της, όμως θα είχε μία άλλη μπέμπα μέσα στο σπίτι. Στο σχολείο την πήγαινε συνήθως η Ρούλα Πισπιρίγκου. Ο πατέρας της, που την λάτρευε, ήταν σε δουλειές. Την περίμενε στην πλατεία Αγίας Σοφίας, η μικρή έβγαινε κι έπεφτε στην αγκαλιά της μαμάς.
Κάπως έτσι κυλούσαν οι μέρες, οι εβδομάδες και οι μήνες. Μέχρι που η μικρή Τζωρτζίνα δεν ξαναπήγε στο σχολείο. Νοσηλεύθηκε στο Καραμανδάνειο, μετά στο Ρίο και κατέληξε, λίγους μήνες μετά, στην Αθήνα.
Η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστη. Και σε επίπεδο ερευνών άπαντες περιμένουν το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων, οι οποίες έχουν καθυστερήσει.
«Να ερευνηθεί η ασφυξία ως αιτία θανάτου για τη Μαλένα και την Ίριδα»
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, με ανάρτησή του στο Facebook κοινοποιεί ένα απόσπασμα από βιβλίο ιατροδικαστικής και συγκεκριμένα από το κεφάλαιο που αφορά στον ασφυκτικό θάνατο.
«Διαβάζω σε έκθεση: Εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων», έγραψε ο Γρηγόρης Λέων και ανέβασε φωτογραφία από το βιβλίο, όπου αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Αυτές οι μικροαιμορραγίες και εξαγγειώσεις παρατηρούνται κυρίως στα διάφορα όργανα που περιγράφηκαν και η έντασή τους εξαρτάται από την ένταση της ασφυξίας και της εργώδους αναπνοής. Στο μικροσκόπιο παρατηρούνται: Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η ανεύρεση κενοτοπιών πλησίον των πυρήνων των ηπατικών κυττάρων, κυρίως σε παρατεινόμενες ασφυξίες».
Το «Ανθρωποκτονιών» και η κατάθεση Ηλιάδη
Την ίδια ώρα, στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής βρίσκονται στην Πάτρα και λαμβάνουν καταθέσεις. «Κλειδί» η κατάθεση του Διευθυντή της ΜΕΘ Ανδρέα Ηλιάδη, ο οποίος μαζί με άλλους γιατρούς είχαν καταφέρει να σώσουν την Τζωρτζίνα από βέβαιο θάνατο την άνοιξη του 2021. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εργάζονται με μέθοδο και επαγγελματισμό και μακριά από οτιδήποτε σχετίζεται με όσα ακούγονται ή λέγονται. Φυσικά, αν κάτι σημαντικό «πέσει» στην αντίληψή τους, το εκμεταλλεύονται.
Σε αυτή τη φάση η στόχευση των αστυνομικών αφορά στην σύνταξη ενός πορίσματος το οποίο δεν θα αφήνει καμία «σκιά» στο σκέλος των συμπερασμάτων. Αυτό που επιζητούν είναι στοιχεία για να συνθέσουν το παζλ των τριών θανάτων. Δεν θα σταθούν, δηλαδή, στην όποια συμπτωματολογία αλλά θα προσπαθήσουν να απαντήσουν συνολικά για το τι ακριβώς συνέβη, με βάση τις επιστημονικές απαντήσεις, τα πορίσματα και τις αναλύσεις των ειδικών.
Το πόρισμα το οποίο θα συνταχθεί στο τέλος των ερευνών θα πρέπει να οδηγήσει τις εισαγγελικές αρχές σε ασφαλή οδό. Αν στο τέλος προκύπτουν κενά, τότε ο χρόνος που έχει δαπανηθεί θα έχει χαθεί και η υπόθεση μπορεί να χαθεί, ανεξαρτήτως κατάληξης. Στην περίπτωση δε, που προκύψουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας ή άλλων αμελειών, τα κενά μπορεί να οδηγήσουν σε ένα δικαστικό θρίλερ το οποίο δεν θα έχει τέλος.
Ενα πολύ σημαντικό κομμάτι της αστυνομικής έρευνας αφιερώνεται στα ιατροδικαστικά ευρήματα. Και εκεί επιδιώκεται η συνδυαστική ανάλυση των ευρημάτων και για τους τρεις θανάτους παρά το γεγονός ότι οι καταθέσεις ιατροδικαστών που έκαναν την διαδικασία θα αφορούν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Επιδιώκεται, με αυτό τον τρόπο, να βρεθεί «κοινός τόπος» και για τους τρεις θανάτους προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα. Για παράδειγμα, θα χρειαστεί να αναλυθεί σε βάθος, τι συνέβη λίγο καιρό μετά τον θάνατο της Ιριδας, και στο διάστημα που μεσολάβησε από τα καρδιακά επεισόδια μέχρι τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει στην έρευνα και στις εξελίξεις το πόρισμα της άτυπης επιτροπής ιατροδικαστών, που έχει συγκροτηθεί.
Ο χωρισμός του ζευγαριού και η σχέση στην Αθήνα
Οπως η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου αποκάλυψε, το ζευγάρι πλέον δεν είναι μαζί. Και είναι λογικό μετά από 3 θανάτους παιδιών και όσα είχαν γίνει. Πάντως, η εκπομπή TLIVE του Alpha αποκάλυψε, την Τρίτη, ότι τα προβλήματα στο ζευγάρι, μετά τον θάνατο της Μαλένας, έφθασαν χρονικά μέχρι και πριν την νοσηλεία της Τζωρτζίνας. Οπως ειπώθηκε, το ζευγάρι ήταν σε διάσταση πολύ περισσότερο από τις «δύο ημέρες» που δήλωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, πως ο σύζυγός της είχε φύγει από το σπίτι. Μάλιστα, στην εκπομπή αναφέρθηκε είπε πως υπήρχε και τρίτο πρόσωπο, και μάλιστα στην Αθήνα.
Πηγή: pelop.gr