Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας έδειξε ότι ο θάνατος του παιδιού προήλθε από την κεταμίνη και τίθεται ζήτημα εκταφής. Μάλιστα στο πόρισμα αναγράφονται όλες οι ουσίες που εντοπίστηκαν στον οργανισμό της 9χρονης, με την Ρούλα Πισπιρίγκου να κατηγορείται για τον θάνατό της.
Στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, σύμφωνα με το πόρισμα που παρουσίασε το Mega, εντοπίστηκαν 6,5mg κεταμίνης ανά ml αίματος και το παιδί πέθανε μέσα σε 10 λεπτά. Σημειώνεται πως η διεθνής βιβλιογραφία της ιατρικής αναφέρει πως υπάρχει καταγεγραμμένος θάνατος από χορήγηση 1,5 mg κεταμίνης, κάτι που σημαίνει ότι η ποσότητα που δόθηκε στην Τζωρτζίνα ήταν τεράστια.
Μέσα από την ιατροδικαστική έκθεση προκύπτουν ευρήματα όπως βλάβη στο συκώτι της Τζωρτζίνας, μικρή πνευμονορραγία αλλά και συμφόρηση οργάνων, με όλα αυτά να είναι αποτελέσματα από τη χορήγηση της κεταμίνης.
Στον οργανισμό του παιδιού βρέθηκαν επίσης και οι ουσίες: valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, paracetamol, ibuprofen, baclofen, temazepam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτη της (norclobazam).
Αλεξάνδρου: Η εκταφή της Τζωρτζίνας θα μπορούσε να δείξει εάν υπήρχε χρόνια δηλητηρίαση
«Οι βλάβες στο ήπαρ ιστολογικά εμφανίζονται στη ζώνη 1 του ήπατος. Εκεί βρίσκονται τα ηπατοκύτταρα, που δέχονται άμεσα τη μέγιστη επίδραση από τοξική ουσία, δηλητήριο ή φάρμακο, άρα η βλάβη αυτή στο ήπαρ έχει να κάνει με την κεταμίνη», δήλωσε ο κ. Αλεξάνδρου μιλώντας στο mega.
Όπως τόνισε ο ίδιος στο MEGA, μία εκταφή της Τζωρτζίνας θα μπορούσε να δείξει εάν υπήρχε χρόνια δηλητηρίαση.
Ο κ. Αλεξάνδρου τόνισε πως η κεταμίνη μεταβολίζεται γρήγορα και εκτιμά πως η χορήγησή της στην 9χρονη έγινε με μία ενδοφλέβια δόση: «
«Ο μεταβολισμός του συγκεκριμένου φαρμάκου είναι ταχύτατος. Είναι μία ενδοφλέβια χορήγηση άπαξ. Σε μισή με μία ώρα έχει μεταβολιστεί, βρίσκουμε τους μεταβολίτες στα ούρα. Το επίπεδο 6,5 mg/Ml σε άλλο φάρμακο θα μπορούσε να είναι μία ποσότητα πολύ μεγαλύτερη σε χορήγηση, γιατί αν έχουν παρέλθει πέντε ώρες είναι σαφές ότι τα επίπεδα στο αίμα θα είναι χαμηλότερα», δήλωσε.