Παναγιωτόπουλος: Οι διευκρινίσεις για τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στα γυρίσματα της ταινίας «Αναλώσιμοι 4»

Διευκρινίσεις για τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στα γυρίσματα της ταινίας «Αναλώσιμοι 4», στο διάστημα από 29 Οκτωβρίου έως 23 Νοεμβρίου 2021 έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, με θέμα «Απλήρωτα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με ευθύνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε τα εξής:

  • Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), κατόπιν συνεννόησης τόσο με το ΓΕΕΘΑ όσο και με το ΓΕΣ, ενέκρινε, για λόγους ευρύτερης προβολής των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), τη διάθεση τριών οχημάτων της Διοίκησης Ειδικού Πόλεμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ μετά των οδηγών τους και δέκα στελεχών Στρατού Ξηράς (ΣΞ) για τηλεοπτικά πλάνα της ταινίας «EXPENDABLES 4», που πραγματοποιήθηκαν από 29 Οκτωβρίου έως 23 Νοεμβρίου 2021,
  • Η συγκεκριμένη παροχή περιγράφηκε με σαφήνεια σε σχετική σύμβαση όπου, αφενός η αντισυμβαλλόμενη εταιρεία παραγωγής ανέλαβε την αποκλειστική αστική και ποινική ευθύνη για οποιαδήποτε υλική ζημιά ή σωματική βλάβη ήταν δυνατό να προκληθεί, αφετέρου απεδέχθη ότι τα οχήματα της ΔΕΠ τελούσαν υπό καθεστώς ενοικίασης. Το συνολικό αντίτιμο, για τη διάθεση και απασχόληση προσωπικού, μαζί με την κατανάλωση καυσίμων και ελαιολιπαντικών, ανήλθε στο ποσό των 21.069,33 ευρώ το οποίο κατέβαλε η εταιρεία κινηματογραφικής παραγωγής.

Όσον αφορά στη διαδικασία αποζημίωσης του προσωπικού που συμμετείχε στην παραπάνω δραστηριότητα, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, πρόσθεσε, από το ΓΕΕΘΑ έχει διατεθεί πίστωση 2.348 ευρώ για την οικονομική αποζημίωση του προσωπικού της ΔΕΠ. Παράλληλα, από τα δέκα στελέχη που διατέθηκαν από το Στρατό Ξηράς έχουν αποζημιωθεί ήδη οι τρεις. Για τους επόμενους τρεις έχουν εγκριθεί οι διαταγές πληρωμής και αναμένεται η καταβολή της αποζημίωσής τους, ενώ για τους επόμενους δύο αναμένεται η έκδοση διαταγής πληρωμής μετά την ολοκλήρωση ελέγχου των δικαιολογητικών από το αρμόδιο Κεντρικό Ταμείο Στρατού. Οι υπόλοιποι δύο εκ των δέκα συνολικά διατεθέντων, δεν δικαιούνται αποζημίωσης καθόσον η απόσταση στην οποία κινήθηκαν, ήταν κάτω των εξήντα (60) χιλιομέτρων.

Η διάθεση προσωπικού και μέσων των ΕΔ προς τρίτους, γίνεται με ιδιαίτερη φειδώ και μόνο κατόπιν σχετικής γνωμοδότησης των Γενικών Επιτελείων, τα οποία αφού συνεκτιμήσουν όλα τα δεδομένα αποφαίνονται αναλόγως, κατέληξε.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Υεμένη: Ο ισραηλινός στρατός έπληξε στόχους των Χούθι στη Χοντάιντα (video)
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Le Parisien: Ο Ιρανός κατάσκοπος που «κάρφωσε» στο Ισραήλ τη θέση του Νασράλα
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Άγιοι Ανάργυροι: Ραγίζει καρδιές η μητέρα της δολοφονημένης Κυριακής Γρίβα – «Η ζωή μου έχει σταματήσει στην 1η Απριλίου»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Πτώσεις δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων – Σε επιφυλακή δήμοι και Πυροσβεστική Υπηρεσία
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον εβδομαδιαίο απολογισμό του Πρωθυπουργού: «Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη πρέπει να λάβει σύντομα τέλος»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Μήνυμα 112 για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο στην περιοχή Ροζενά – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Θρήνος για το 19χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του από την ανατροπή μηχανήματος – Εσπευσμένη διακομιδή του 20χρονου συνεπιβάτη στο ΠΑΓΝΗ
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Καταρρακώθηκα ως άνθρωπος για όλα όσα με κατηγορούν – Έχω στα χέρια επιστολές «συγγνώμης»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Χειροπέδες σε 20χρονο που ξυλοκόπησε την 17χρονη σύντροφό του στην Κοζάνη – Μεταφέρθηκε με τραύματα στο νοσοκομείο
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Ρέθυμνο: Χωρίς τις αισθήσεις του χειριστής μηχανήματος μετά από εκτροπή εκσκαφέα
29 Σεπτεμβρίου, 2024