«Θερμό» καλοκαίρι στο Αιγαίο: «Πολύ πιθανό να δούμε επανάληψη εκείνου του 2020»

Πολύ πιθανόν να έχουμε ένα “θερμό καλοκαίρι” με την Τουρκία, ως μια επανάληψη του καλοκαιριού του -20 εκτίμησε ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, Τουρκολόγος – Διεθνολόγος, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Από τις έξι”.

Ωστόσο, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, “θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κάτι επιπέδου Ιμίων. Κυρίως γιατί έχουμε εμείς αφυπνιστεί, δεν είμαστε καλόπιστοι όπως κάποτε, ώστε πριν γεννηθεί καν οποιαδήποτε πρόθεση, να το έχουμε αναστείλει και να έχουμε κατορθώσει να μην εκδηλωθεί καν.”

Με δεδομένο ότι ξεκινά προεκλογική περίοδος για την Τουρκία, εκτιμά πως ανεβάζει και τους τόνους ο Ερντογάν, όσο για τις δηλώσεις του, πως δεν θα είναι πλέον συνομιλητής του ο Έλληνας πρωθυπουργός υπενθύμισε πως:

“Έχει ξαναπεί στο παρελθόν ο Ερτνογάν δεν θα ξαναείμαι στο ίδιο δωμάτιο με τον Μητσοτάκη το 2020 και συναντήθηκε μαζί του. Αλλά και για τον πρόεδρο Μακρόν το είχε πει και το αναίρεσε. Θεωρεί αυτό το αλισβερίσι, αυτή τη συναλλαγή μέσα στα πλαίσια της διπλωματίας και της ανεκτικότητας που μπορεί να δείξει στις συνομιλίες με τρίτους”.

Επιπλέον τόνισε πως “Αναφορικά με το “θερμό καλοκαίρι” αυτό που οι Τούρκοι λένε “σκυλοκαυγά’ είναι πολύ πιθανό να δούμε μια επανάληψη του καλοκαιριού του -20, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι, το έχουμε αποδείξει επί του πεδίου.

Όσο για ενδεχόμενες επιπτώσεις στον τουρισμό της Τουρκίας κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα εκτίμησε:

“Δεν θα επηρεάσει τον τουρισμό στην Τουρκία η ένταση στα ελληνοτουρκικά. Ο κόσμος που έχει κλείσει τα πακέτα θα πάει και δεν θεωρεί πιθανή εμπόλεμη κατάσταση”

Ωστόσο ενημέρωσε πως “Πολλοί Ρώσοι τουρίστες, για να έλθουν στην Ευρώπη χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ως ενδιάμεσο σταθμό προς χώρες της Ευρώπης και προς Ελλάδα. Τα αεροπορικά εισητήρια βέβαια είναι πανάκριβα από Ρωσία, έχουν ανέβει έως και πέντε φορές επάνω, εντούτοις πολλοί Ρώσοι έχουν διάθεση να ταξιδέψουν. Αυτή η μεταφόρτωση όμως θα φέρει έσοδα έστω και δια της πλαγίας οδού στην Τουρκία.

Πηγή: ΕΡΤ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ισραήλ: Επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό λεωφορείων – Οκτώ τραυματίες
6 Οκτωβρίου, 2024
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Εντάσεις σε εκλογικά τμήματα – Κλήθηκε η αστυνομία
6 Οκτωβρίου, 2024
Χειροπέδες σε 16χρονο που λήστεψε ανήλικους
6 Οκτωβρίου, 2024
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πήγε να ψηφίσει ντυμένος στα πράσινα και με αφίσες του Αντρέα Παπανδρέου
6 Οκτωβρίου, 2024
Σοβαρό τροχαίο στην Πέλλα
6 Οκτωβρίου, 2024
Εκλογές ΠΑΣΟΚ LIVE: Πάνω από 167.000 πολίτες ψήφισαν έως τις 14:00
6 Οκτωβρίου, 2024
Μπέριλ ΜακΚίσικ: «Ελπίζω ο γιος μου να μην κάνει ποτέ τέτοια σκ…»
6 Οκτωβρίου, 2024
Βούλα Κεχαγιά: Το κομβικό σημείο θα είναι η διενέργεια του συνεδρίου
6 Οκτωβρίου, 2024
Παύλος Γερουλάνος: Ξεκινάει μία νέα διαδικασία για να προχωρήσουμε μπροστά
6 Οκτωβρίου, 2024
Λάρισα: Βρέθηκε σορός μέσα σε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς
6 Οκτωβρίου, 2024