Ηλιόπουλος: «Οι δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη για ενίσχυση της πυροσβεστικής καταρρέουν»

Τρία χρόνια τώρα ο κ. Μητσοτάκης ξέρει μόνο να κάνει φιέστες και να δίνει υποσχέσεις, αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίθεση σε βάρος της κυβέρνησης, με αφορμή τα όσα δήλωσε για την πυροπροστασία, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Οι πρώτες φωτιές του Ιουνίου μας έφεραν ξανά αντιμέτωπους με το περσινό σκηνικό, αλλά για τον κ. Οικονόμου όλα λειτούργησαν βάσει πρωτοκόλλου», διαμηνύει σε δήλωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος, στηλιτεύοντας «τον αυτοθαυμασμό» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Η κυβερνητική αδιαφορία αναδεικνύεται και από τις δημόσιες καταγγελίες του Δημάρχου Ιστιαίας πως δεν έχει γίνει τίποτα στη βόρεια Εύβοια ένα χρόνο μετά», επισημαίνει και καταλήγει: «Τρία χρόνια τώρα ο κ. Μητσοτάκης ξέρει μόνο να κάνει φιέστες και να δίνει υποσχέσεις. Τις δύσκολες ώρες κρύβεται πίσω από επιτελικούς και συνεργάτες. Όμως δεν θα κρύβεται για πολύ. Έρχεται η ώρα της πολιτικής αλλαγής».

Ακολουθεί πλήρης η δήλωση:

«Οι πρώτες φωτιές του Ιουνίου μας έφεραν ξανά αντιμέτωπους με το περσινό σκηνικό.
Καταστροφές και καμένα σπίτια μέσα στον αστικό ιστό. Αλλά για τον κ. Οικονόμου όλα λειτούργησαν βάσει πρωτοκόλλου. Έφτασε μάλιστα στο σημείο αυτοθαυμασμού να πει ότι η φωτιά στην Βούλα δείχνει πως «κινούμαστε στο σωστό δρόμο»

Ένα χρόνο μετά το αρνητικό ρεκόρ με 1,3 εκατ. στρέμματα γης καμένα, οι δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη για ενίσχυση της πυροσβεστικής, καταρρέουν μπροστά στα χιλιάδες οργανικά κενά της Υπηρεσίας και τις εικόνες πυροσβεστών να δίνουν τη μάχη με κουβάδες μέσα στην Αθήνα.

Η κυβερνητική αδιαφορία αναδεικνύεται και από τις δημόσιες καταγγελίες του Δημάρχου Ιστιαίας πως δεν έχει γίνει τίποτα στη βόρεια Εύβοια ένα χρόνο μετά.

Τρία χρόνια τώρα ο κ. Μητσοτάκης ξέρει μόνο να κάνει φιέστες και να δίνει υποσχέσεις. Τις δύσκολες ώρες κρύβεται πίσω από επιτελικούς και συνεργάτες. Όμως δεν θα κρύβεται για πολύ. Έρχεται η ώρα της πολιτικής αλλαγής».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Υεμένη: Ο ισραηλινός στρατός έπληξε στόχους των Χούθι στη Χοντάιντα (video)
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Le Parisien: Ο Ιρανός κατάσκοπος που «κάρφωσε» στο Ισραήλ τη θέση του Νασράλα
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Άγιοι Ανάργυροι: Ραγίζει καρδιές η μητέρα της δολοφονημένης Κυριακής Γρίβα – «Η ζωή μου έχει σταματήσει στην 1η Απριλίου»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Πτώσεις δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων – Σε επιφυλακή δήμοι και Πυροσβεστική Υπηρεσία
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον εβδομαδιαίο απολογισμό του Πρωθυπουργού: «Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη πρέπει να λάβει σύντομα τέλος»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Μήνυμα 112 για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο στην περιοχή Ροζενά – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Θρήνος για το 19χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του από την ανατροπή μηχανήματος – Εσπευσμένη διακομιδή του 20χρονου συνεπιβάτη στο ΠΑΓΝΗ
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Καταρρακώθηκα ως άνθρωπος για όλα όσα με κατηγορούν – Έχω στα χέρια επιστολές «συγγνώμης»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Χειροπέδες σε 20χρονο που ξυλοκόπησε την 17χρονη σύντροφό του στην Κοζάνη – Μεταφέρθηκε με τραύματα στο νοσοκομείο
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Ρέθυμνο: Χωρίς τις αισθήσεις του χειριστής μηχανήματος μετά από εκτροπή εκσκαφέα
29 Σεπτεμβρίου, 2024