«Κλειδώνει» νέο επίδομα βενζίνης: Ημερομηνία, μεγαλύτερο ποσό, δικαιούχοι

επίδομα βενζίνης: Ερχονται ανακοινώσεις για το Fuel Pass μέχρι το τέλος του μήνα. Ποια σενάρια εξετάζονται…

Εντός των επόμενων ημερών και μέχρι το τέλος του μήνα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την επέκταση του Fuel Pass και μετά την 30η Ιουνίου.

Οι δικαιούχοι, μάλιστα, ενδέχεται, όπως άφησε να εννοηθεί ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, να διευρυνθούν, με αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων, ώστε να επωφεληθούν όσο περισσότεροι πολίτες γίνεται.

«Με τις τιμές των καυσίμων αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ήδη τρέχει ένα πρόγραμμα στήριξης και προφανώς οι ανατιμήσεις καθιστούν αναγκαία την περαιτέρω παρέμβαση στο κομμάτι αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σημείωσε δε πως η κατεύθυνση είναι να δοθεί, «με όσο πιο αποτελεσματικό τρόπο και τα τελευταία περιθώρια που δημοσιονομικά έχουμε για να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών».

Ο στόχος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να υπάρχει «όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα σε όσο περισσότερους μπορούμε, έχοντας κατά νου ότι δεν είναι ατελείωτα τα δημοσιονομικά περιθώρια».

Προανήγγειλε δε αύξηση των δικαιούχων, επισημαίνοντας:

«Βλέπουμε ότι η ακρίβεια στα καύσιμα πλήττει εισοδήματα που είναι πάνω από την περίμετρο των πιο ευάλωτων. Άρα όπως και στο ρεύμα, προσπαθούμε να βρούμε τους πόρους για να διευρύνουμε όλα τα υπόλοιπα».

Όσο για το πότε θα γίνουν ανακοινώσεις, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι εφόσον εκπνέει το πρώτο πακέτο στο τέλος Ιουνίου, μέσα στον μήνα θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το νέο Fuel Pass.

Εξάλλου, από χθες ήδη το σενάριο που ήθελε να δοθεί νέος γύρος στο επίδομα βενζίνης με λιγότερους δικαιούχους αλλά περισσότερα χρήματα, είχε «καεί». Με τα νέα δεδομένα που έθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν αποκλείεται να επιβεβαιωθεί το σενάριο να περάσει στα πρατήρια η επιδότηση, να είναι για όλους και να μην είναι σαν απευθείας χρήματα σε λογαριασμούς. Υπενθυμίζεται πως, ήδη, το πετρέλαιο κίνησης επιδοτείται με 15 λεπτά ανά λίτρο και πληροφορίες ανέφεραν πως κάτι ανάλογο θα γίνει και με τη βενζίνη, στα περίπου 20-30 λεπτά το λίτρο.

επίδομα βενζίνης: Χωρίς τέλος οι αυξήσεις στα καύσιμα

Και ενώ στο μέτωπο του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος, υπάρχει μία σαφής τάση αποκλιμάκωσης των τιμών, στο πετρέλαιο οι τιμές καλπάζουν και προκαλούν τρόμο. Μάλιστα κάποιοι εκτιμούν ότι σύντομα μπορεί να δούμε τις τιμές να φτάνουν ακόμη και τα 140 δολάρια το βαρέλι, ενώ υπάρχουν και ακόμη πιο δυσμενείς προβλέψεις.

Η τιμή του «μαύρου χρυσού» ξεπέρασε χθες τα 124 δολάρια το βαρέλι. Στην αντλία οι ανατιμήσεις συνεχίστηκαν και σήμερα και πλέον σε μέσα επίπεδα η τιμή της αμόλυβδης αγγίζει πλέον τα 2,4 ευρώ το λίτρο (2,37 ευρώ), ενώ το diesel κίνησης βρίσκεται στο 1,95 ευρώ το λίτρο.

«Κλειδώνει» νέο επίδομα βενζίνης: Ημερομηνία, μεγαλύτερο ποσό, δικαιούχοι

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προβεί σε ανακοινώσεις, πιθανότατα στο τέλος της άλλης εβδομάδας, για την νέα παρέμβαση αυτή την φορά στα καύσιμα που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου.

Οι πληροφορίες είναι αλληλοσυγκρουόμενες. Κάποιοι λένε ότι το μέτρο της επιδότησης στην αντλία που ισχύει σήμερα, θα επεκταθεί και στην βενζίνη, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που αναφέρουν ότι δεν υπάρχει τόσο μεγάλος δημοσιονομικός χώρος και πως το μόνο που μπορεί αν γίνει είναι η συνέχιση του fuel pass μέχρι και τον Σεπτέμβριο, ίσως με μεγαλύτερα ποσά.

Ας δούμε τα σενάρια:

Επέκταση της επιδότησης στην αντλία και στην βενζίνη. Το ποσό εκτιμάται ότι μπορεί να είναι στα 25 – 30 λεπτά το λίτρο.

Παράταση για άλλους τρεις μήνες του fuel pass με ένα μεγαλύτερο ποσό, κοντά στα 60 ευρώ για πολύ περισσότερους. Το εισοδηματικό όριο εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 45.000 ευρώ καθαρό εισόδημα και αφού αφαιρεθούν οι φόροι.

Για το diesel κίνησης θα συνεχιστεί το μέτρο ως έχει, πιθανόν με μεγαλύτερη επιδότηση 20 – 25 λεπτά το λίτρο.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Στέλιος Μπουφίδης
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Αεροπορικές επιδρομές ακριβείας του Ισραήλ κατά θέσεων της Χεζμπολάχ – Τα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι IDF
29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΟΑΣΑ: Νέος συγκοινωνιακός χάρτης της Αττικής για καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Κ. Μητσοτάκης: Μεγάλο ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών, εταιριών και οργανισμών για την Ελλάδα, μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο – Ορατό ενδεχόμενο χερσαίας επίθεσης, αναφορές για επιχειρήσεις στα σύνορα
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Ιράν: Πενθήμερο πένθος για τον θάνατο του Νασράλα κήρυξε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Θρήνος στον Λίβανο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Νεκρός ηλικιωμένος που καταπλακώθηκε από δέντρο στην Άσσηρο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Έκανε «περίπατο» με Κέντρικ Ναν και πέρασε στον τελικό του Super Cup
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θάνατος Νασράλα: Σε αναζήτηση «απάντησης» η Χεζμπολάχ – Σε συναγερμό το Ισραήλ, αναμένει σκληρό ιρανικό χτύπημα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Τροχαίο με νεκρό 70χρονο στην Κρήτη
28 Σεπτεμβρίου, 2024