Πόλεμος – Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν εμπορικό κέντρο γεμάτο κόσμο

Ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν με πυραύλους ένα εμπορικό κέντρο γεμάτο κόσμο στο Κρέμεντσουκ της Ουκρανίας, με τις Αρχές να φοβούνται ότι θα υπάρχουν εκατοντάδες νεκροί ενώ οι πρώτες εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν το κτήριο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι πάνω από 1.000 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο εμπορικό κέντρο την ώρα του χτυπήματος των πυραύλων, σύμφωνα με τη DailyMail. «Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς τον αριθμό των θυμάτων», δήλωσε χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για απολογισμό.

Ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Μελέτσκι σε ανάρτησή του στο facebook τόνισε πως μια ρωσική πυραυλική επίθεση έπληξε μια τοποθεσία «γεμάτη με πλήθος», προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς.

Πρόσθεσε πως βρίσκεται στο σημείο, χωρίς να αναφέρει απολογισμό θυμάτων.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Πολτάβα, όπου ανήκει το Κρεμεντσούκ, ο Ντίμτρι Λουνίν τόνισε πως ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ένα κτίριο σε μια επίθεση στην πόλη. «Δυστυχώς, υπάρχουν θύματα. Περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα», είπε ο Λουνίν.

Ένας χρήστης του Twitter δημοσίευσε βίντεο μέσα από το εμπορικό κέντρο, μετά το χτύπημα, με τις εικόνες να είναι σοκαριστικές.

Δείτε βίντεο μετά το πυραυλικό χτύπημα στο εμπορικό κέντρο:

https://twitter.com/NatalieSmal/status/1541429860572270592

Αποτελεί το τελευταίο χτύπημα που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν εναντίον ανυπεράσπιστων αμάχων στην Ουκρανία, με νοσοκομεία, σχολεία και σπίτια να καταστρέφονται κατά τη διάρκεια της βάρβαρης εισβολής του.

Με πληροφορίες από DailyMail και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Η μητέρα του Βασίλη Καλογήρου όρισε τεχνική σύμβουλο την ίδια που είχαν επιλέξει και οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών
20 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: «Πολικό ψύχος» Παρασκευή και Σάββατο – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει, τι θα γίνει με την Αττική
20 Φεβρουαρίου, 2025
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Επτά στους δέκα πολίτες λένε πως υπάρχει συγκάλυψη στην τραγωδία των Τεμπών
20 Φεβρουαρίου, 2025
Στο Δαφνί ο 47χρονος τρόφιμος που δολοφόνησε 44χρονη ασθενή – Νοσηλεύεται σε θάλαμο απομόνωσης
20 Φεβρουαρίου, 2025
ΣΥΡΙΖΑ για υπόθεση Βασίλη Καλογήρου: Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκαταλαμβάνει το αποτέλεσμα της εν εξελίξει έρευνας
20 Φεβρουαρίου, 2025
ΝΔ για Ν. Ανδρουλάκη: Αμετανόητος, αδιάβαστος αλλά και ο καλύτερος «τροφοδότης» των δυνάμεων της τοξικότητας
20 Φεβρουαρίου, 2025
Ν. Ανδρουλάκης: Η Νέα Δημοκρατία επενδύει στην τοξικότητα – Δεν θέλει να απαντά στα δικά μου ερωτήματα και του ΠΑΣΟΚ
20 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμός 4,1 Ρίχτερ δυτικά της Μεθώνης
20 Φεβρουαρίου, 2025
Αυτός είναι ο απατεώνας ταξιτζής που είχε παρασύρει ηλικιωμένη ενώ της έχει αρπάξει την τραπεζική κάρτα
20 Φεβρουαρίου, 2025
Γιαννακόπουλος: «Κάναμε επίσημο αίτημα να λάβουμε τους φακέλους τεκμηρίωσης συμμετοχής διαιτητών σε πρωταθλήματα και Κύπελλα»
20 Φεβρουαρίου, 2025