Αυτά είναι τα τέσσερα φονικά ψάρια των ελληνικών θαλασσών

Μόνιμο «πονοκέφαλο» για τους αλιείς του νοτίου Αιγαίου αποτελεί η εμφάνιση λαγοκέφαλων, οι οποίοι έχουν κατακλύσει τις ελληνικές ακτές.

Τα ωκεάνια ψάρια που μετακόμισαν στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ και έχουν κατακλύσει τις θαλάσσιες περιοχές της χώρας, είναι ένα είδος καταστροφικό για τα αλιεύματα των περιοχών, επικίνδυνο για τον άνθρωπο.

Μπορεί να προκαλέσει μέχρι και τον θάνατο αν καταναλωθεί το κρέας του, καθώς φέρει μια νευροπαραλυτική τοξίνη.

Οι λαγοκέφαλοι είναι ένα από τα είδη ψαριών που έχουν μεταναστεύσει στις ελληνικές θάλασσες και είναι επικίνδυνα τόσο για την τοπική πανίδα όσο και για τον άνθρωπο.

Λεοντόψαρο, φεγγαρόψαρο και Plotosus lineatus, είναι τρία ψάρια εξίσου επικίνδυνα που κολυμπούν στις ελληνικές θάλασσες.

Τα λεοντόψαρα έχουν μεταναστεύσει επίσης από τη Διώρυγα του Σουέζ. Τα μεγάλα τους πτερύγια διαθέτουν ένα από τα ισχυρότερα δηλητήρια στη φύση, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο στον άνθρωπο.

Μωβ μέδουσες στον Άλιμο
Την ίδια στιγμή, ραγδαία εξάπλωση παρουσιάζουν και οι μωβ μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες.

Το επικίνδυνο αυτό είδος εμφανίστηκε σε θάλασσα του Αλίμου, με μια γυναίκα μάλιστα να βγαίνει με σημάδια από τη θάλασσα μετά από τσίμπημα.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Συνελήφθη ζευγάρι διαρρηκτών στη Νέα Πέραμο
8 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Νωρίτερα η πληρωμή για τον μήνα Μάρτιο
8 Φεβρουαρίου, 2025
Διαδικτυακή απάτη – Παρίσταναν μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας και απέσπασαν 28.000€
8 Φεβρουαρίου, 2025
«Σου άρεσε που σου χάιδεψα τα στήθη; – Είμαι ακόμα κ…» – Τα σοκαριστικά μηνύματα του καθηγητή από την Καβάλα στην 16χρονη
8 Φεβρουαρίου, 2025
Αποκάλυψη για τα Τέμπη: Έγγραφο για το «μπάζωμα» του χώρου – Πότε δόθηκε η εντολή για τη μεταφορά των χωμάτων
8 Φεβρουαρίου, 2025
Πιερία: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης δολοφονίας του 58χρονου από τη σύντροφό του
8 Φεβρουαρίου, 2025
Νέο Ψυχικό: «Η συγγνώμη δεν μπορεί να μου φέρει το παιδί πίσω» – Συγκλονίζει ο πατέρας 41χρονου που «κατέληξε» στο τροχαίο
8 Φεβρουαρίου, 2025
Κλειστά την επόμενη εβδομάδα τα σχολεία σε Σαντορίνη, Ίο, Ανάφη, Αμοργό – «Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα με πολύ έντονο ρυθμό»
8 Φεβρουαρίου, 2025
Βρετανία: Πατριός τράνταξε μέχρι θανάτου 22 μηνών αγοράκι – Τον ενοχλούσε το κλάμα του
8 Φεβρουαρίου, 2025
Σύσσωμος ο Ολυμπιακός στο μνημόσυνο για τα θύματα της θύρας 7
8 Φεβρουαρίου, 2025