ΣΥΡΙΖΑ: Τα μηνύματα Τσίπρα και η ομιλία στη ΔΕΘ

Μία πλήρη πρόταση εναλλακτικής διακυβέρνησης αναμένεται να παρουσιάσει στη φετινή ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανεβαίνει την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη για συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Για το διήμερο της επίσημης παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζονται μία πρόταση με ιδιαίτερο προγραμματικό βάρος τόσο για την σοβούσα κρίση όσο και για την επόμενη ημέρα της χώρας.

Η φετινή ΔΕΘ αποκτά πρόσθετο πολιτικό βάρος για τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θα μιλήσει όπως αναφέρουν συνεργάτες του ως εν αναμονή πρωθυπουργός, την ίδια ώρα που η εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη θα είναι, προσθέτουν, η τελευταία του με την πρωθυπουργική ιδιότητα.

Με αυτό το πρίσμα ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επικεντρώσει την παρέμβασή του στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και φυσικά συνολικότερα της ακρίβειας. Επίσης θα κάνει εξειδίκευση του πακέτου μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα, για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και των αυτοαπασχολούμενων. Όπως αναφέρουν συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεδομένης της συγκυρίας με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων να εκθέτει πολιτικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει έμφαση σε προτάσεις για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, του κράτους δικαίου και την δημοκρατική αναγέννηση της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαπιστώνοντας πως από την πλευρά της κυβέρνησης επιχειρείται προσπάθεια αντιπερισπασμού και συμψηφισμού για το θέμα των υποκλοπών με αφορμή μία υπόθεση παρακολούθησης του 2014 (Σαγιά-Πιτσιόρλα) που αφορά τη διερεύνηση οικονομικού εγκλήματος” κάνει λόγο για πανικό της κυβέρνησης. Εξ αυτού του λόγου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επαναλαμβάνει ότι ουδεμία εντολή παρακολούθησης εκλεγμένου βουλευτή, ευρωβουλευτή ή δημοσιογράφου επειδή ενοχλούσε η έρευνά του, έγινε επί των ημερών της διακυβέρνησής του. Και τονίζει με κατηγορηματικό τρόπο πως η εντολή Τσίπρα ήταν σαφής: Η ΕΥΠ να ασχολείται μόνο με υποθέσεις εθνικής κυριαρχίας και οργανωμένου εγκλήματος. Και ουδεμία πολιτική παρέμβαση υπήρξε για να ματαιωθούν ή να κουκουλωθούν σε εξέλιξη έρευνες, που όλες άλλωστε δια της νόμιμης οδού, κατέληξαν στον εισαγγελέα.

Γι’ αυτό και με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου καλεί τον διοικητή της ΕΥΠ να αποχαρακτηρίσει το σύνολο των εγγράφων που αφορούν το νησί Οξυά και στο “ναυάγιο” της Ζακύνθου, όμως να πράξει το ίδιο και για τις υποθέσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη ώστε ο ελληνικός λαός να μάθει επιτέλους την αλήθεια.

Επίσης ζητάει να διαβιβαστούν αύριο κιόλας όλοι οι τηλεφωνικοί αριθμοί βουλευτών και ευρωβουλευτών στην ΑΔΑΕ ώστε να ελεγχθεί αν και ποιος ακόμη και σήμερα παρακολουθείται.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΠΑΣΟΚ: Τη διεξαγωγή debate στην ΕΡΤ ζητά ο Χάρης Δούκας
7 Οκτωβρίου, 2024
Επίθεση με ρουκέτες της Χαμάς κατά του Ισραήλ – Σειρήνες ακούστηκαν στο Τελ Αβίβ
7 Οκτωβρίου, 2024
Λευκάδα: Ανήλικος ξυλοκόπησε τον πατέρα της φίλης του επειδή τον… χώρισε
7 Οκτωβρίου, 2024
Τέσσερις ανήλικες ξυλοκόπησαν 13χρονη για ερωτική αντιζηλία
7 Οκτωβρίου, 2024
Ασπρόπυργος: Αδίστακτοι διαρρήκτες εισέβαλαν σε παρκινγκ συνεργείου αυτοκίνητων και το «ρήμαξαν»
7 Οκτωβρίου, 2024
Μισθός θα θεωρείται πλέον το… πουρμπουάρ
7 Οκτωβρίου, 2024
Γιώργος Μαζωνάκης για τη δικαστική διαμάχη με την Βάσω Μαζωνάκη: «Όλα εδώ πληρώνονται»
7 Οκτωβρίου, 2024
Πετρέλαιο: Ο αντίκτυπος από την κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή – Τα σενάρια και οι εκτιμήσεις
7 Οκτωβρίου, 2024
ΠΑΣΟΚ: Τα σενάρια για τον δεύτερο γύρο των πράσινων Εκλογών
7 Οκτωβρίου, 2024
58χρονος που οδηγούσε μικρό φορτηγό, παρέσυρε δύο πεζούς και κατέληξε σε τζαμαρία καταστήματος στο Ηράκλειο της Κρήτης
7 Οκτωβρίου, 2024