Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης γνωρίζει ότι είναι απερχόμενος πρωθυπουργός

Με κακούς οιωνούς ξεκίνησαν κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ αφενός απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης για συγκρότηση πολυκομματικού προεδρείου κι αφετέρου αποφάσισε να μην διανέμονται τα πρακτικά των συνεδριάσεων στους βουλευτές μέλη της εξεταστικής επιτροπής.

Στοιχεία που κατά τον εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρη Τζανακόπουλο συνιστούν συντεταγμένη επιχείρηση συγκάλυψης και συσκότισης καθώς “έρχονται σε συνέχεια των αδιανόητων δηλώσεων της κ. Μπακογιάννη που στην πραγματικότητα απείλησε ευθέως όποιον μάρτυρα καταθέσει την αλήθεια και βοηθήσει στη διαλεύκανση της σκοτεινής αυτής υπόθεσης με δεκαετή φυλάκιση”. Η παρέμβαση της κυρίας Μπακογιάννη πυροδότησε την ένταση με την κυβέρνηση για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών καθώς ουσιαστικά “μοίρασε δεκαετείς ποινές από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης σε όποιον τολμήσει να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας στην υπόθεση των υποκλοπών”.

Κατά την Κουμουνδούρου “είναι ντροπή να γίνονται τέτοιοι εκβιασμοί δημόσια, που εκθέτουν την ελληνική δικαιοσύνη διεθνώς”. Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε πως η κυρία Μπακογιάννη και ο κ. Μητσοτάκης προφανώς επιθυμούν τη συσκότιση και όχι τη διαλεύκανση της υπόθεσης. “Επιθυμούν να επιβάλουν ομερτά για να προστατεύσουν όλους εκείνους που βαρύνονται όχι μόνο με πολιτικές, αλλά πιθανότατα και με ποινικές ευθύνες. Επικαλούνται το απόρρητο που ενώπιον της Βουλής γνωρίζουν πως δεν υπάρχει, προκειμένου να επιβάλουν το νόμο της σιωπής, καταστρατηγώντας κατάφωρα το Σύνταγμα, για να προστατεύσουν εαυτούς” ανέφερε. Μάλιστα η Κουμουνδούρου σχολίασε πως Μητσοτάκης και Μπακογιάννη προφανώς δεν έχουν ακούσει τις φωνές μέσα στην ίδια τη ΝΔ που λένε πως “η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου” θυμίζοντας ουσιαστικά την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, από τα Ανώγεια.

Εκ παραλλήλου, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο θέμα των υποκλοπών από τη Βέροια όπου περιόδευσε σχολιάζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί με κάθε τρόπο να γαντζωθεί στην εξουσία αξιοποιώντας κάθε θεμικό και αθέμιτο μέσο. “Είναι απερχόμενος και το γνωρίζει” είπε σημειώνοντας ότι “μπορεί όλα αυτά τα χρόνια ακούει τις επικοινωνίες των πολιτικών του αντιπάλων, αλλά δεν μπορεί να ακούσει την απόγνωση της κοινωνίας”.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Χάρης Δούκας
6 Οκτωβρίου, 2024
Επίδομα μαθητών: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι
6 Οκτωβρίου, 2024
«Ασημένιος» ο Ασλανίδης – «Χάλκινοι» οι Μπατσινίλας και Αντωνιάδης
6 Οκτωβρίου, 2024
Καιρός: «Έπεσαν πάνω από 100 τόνοι νερού»
6 Οκτωβρίου, 2024
Γάζα: Τουλάχιστον 24 νεκροί σε ισραηλινή επιδρομή σε τέμενος και σχολείο
6 Οκτωβρίου, 2024
Σοκ στην Βοιωτία: Μετανάστες κρατούνταν παράνομα και τελούσαν υπό εργασιακή εκμετάλλευση
6 Οκτωβρίου, 2024
Ικάριο Πέλαγος: Eντοπίστηκε βρετανικό υποβρύχιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
6 Οκτωβρίου, 2024
Τροχαίο δυστύχημα στη Λάρισα
6 Οκτωβρίου, 2024
Επίθεση σε σταθμό λεωφορείων στο Ισραήλ – Νεκρή 19χρονη αστυνομικός
6 Οκτωβρίου, 2024
Το Ισραήλ ανακοίνωσε την εξόντωση του Χάντερ Αλί Ταουίλ
6 Οκτωβρίου, 2024