ΣΥΡΙΖΑ: Η ακρίβεια βοηθάει τον κ. Μητσοτάκη – Παρέχει υπερέσοδα

Την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται επίμονα να μειώσει τον ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα η δήλωση του βουλευτή της συμπολίτευσης κ. Κυρανάκη πως οι πλούσιοι καταναλώνουν περισσότερα μακαρόνια, άρα συμβάλλουν στην αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ ώστε να γίνεται επιδοματική πολιτική για τους φτωχούς ήρθε και “κούμπωσε” στην προηγούμενη διαπίστωση του κ. Γεωργιάδη πως δεν μειώνεται ο ΕΦΚ για να μην ευνοηθούν όσοι έχουν Πόρσε Καγιέν.

Οι “εξηγήσεις” αυτές προκαλούν την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κάνει λόγο για γελοίες δικαιολογίες, καθώς σύμφωνα με παράγοντες της Κουμουνδούρου η πραγματικότητα πίσω από την άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει τους έμμεσους φόρους είναι ότι την ευνοεί η ακρίβεια. Όπως λένε, η ακρίβεια βοηθάει τον κ. Μητσοτάκη καθώς παρέχει υπερέσοδα στα δημόσια ταμεία μέσα από εκρηκτικές αυξήσεις εσόδων λόγω ΦΠΑ, ώστε εκείνος να επιστρέφει τμήμα τους με τη μορφή επιδοτήσεων στις τσέπες όμως των παραγωγών και παρόχων και να ισχυρίζεται ότι ασκεί κοινωνική πολιτική.

Μάλιστα παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζουν πως το μόνο που έχει μείνει να πουν οι κυβερνώντες είναι ότι έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη για να εισπράττουν περισσότερα από όσους διαθέτουν βίλες και να κάνουν πολιτική υπέρ της κοινωνίας.

Αύριο το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής και στη συζήτηση επί του “πορίσματος” για το σκάνδαλο με τις υποκλοπές. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένεται να στείλει μήνυμα στον πρωθυπουργό ότι η υπόθεση δεν θα κλείσει και ότι τα ερωτήματα θα τίθενται επανειλημμένως από την αξιωματική αντιπολίτευση ακόμη κι αν ολοκληρώθηκε η εξεταστική “παρωδία”. Στην Κουμουνδούρου θυμίζουν ότι την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να γίνει συζήτηση αναφορικά με την παρακολούθηση του Χρήστου Σπίρτζη με το spyware Predator και επισημαίνουν ότι θα τεθεί εκ νέου το αίτημα να καταθέσουν όσοι μάρτυρες μπορούν να δώσουν κρίσιμα στοιχεία.

Σημειωτέον πως για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξε ένα ενιαίο κέντρο στην ΕΥΠ που συντόνιζε παρακολουθήσεις με νομιμοφανή μέσα και με την χρήση του παράνομου και κακόβουλου λογισμικού Predator.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Επίδομα μαθητών: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι
6 Οκτωβρίου, 2024
«Ασημένιος» ο Ασλανίδης – «Χάλκινοι» οι Μπατσινίλας και Αντωνιάδης
6 Οκτωβρίου, 2024
Καιρός: «Έπεσαν πάνω από 100 τόνοι νερού»
6 Οκτωβρίου, 2024
Γάζα: Τουλάχιστον 24 νεκροί σε ισραηλινή επιδρομή σε τέμενος και σχολείο
6 Οκτωβρίου, 2024
Σοκ στην Βοιωτία: Μετανάστες κρατούνταν παράνομα και τελούσαν υπό εργασιακή εκμετάλλευση
6 Οκτωβρίου, 2024
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Έκλεισαν οι κάλπες – Τεράστια συμμετοχή σε σχέση με το 2021
6 Οκτωβρίου, 2024
Ικάριο Πέλαγος: Eντοπίστηκε βρετανικό υποβρύχιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
6 Οκτωβρίου, 2024
Τροχαίο δυστύχημα στη Λάρισα
6 Οκτωβρίου, 2024
Επίθεση σε σταθμό λεωφορείων στο Ισραήλ – Νεκρή 19χρονη αστυνομικός
6 Οκτωβρίου, 2024
Το Ισραήλ ανακοίνωσε την εξόντωση του Χάντερ Αλί Ταουίλ
6 Οκτωβρίου, 2024