«Βόμβα» των New York Times – Ρώσοι στρατιωτικοί συζητούν τη χρήση πυρηνικών

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί ένα πρόσφατο δημοσίευμα των New York Times που επικαλείται πηγές Αμερικάνων αξιωματούχων οι οποίοι υποστηρίζουν πως Ρώσοι στρατιώτες συζήτησης τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ανώτεροι Ρώσοι στρατιωτικοί συνομίλησαν πρόσφατα για να οργανώσουν πώς και πότε η Μόσχα θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει ένα τακτικό πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των New York Times, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν συμμετείχε στις συνομιλίες.

Η διαρροή μιας τέτοιας συνομιλίας, έχει προβληματίσει την Ουάσιγκτον, καθώς όπως φαίνεται οι απειλές Πούτιν για χρήση πυρηνικών μπορεί να μην είναι λόγια του αέρα.

Ωστόσο, Αμερικάνοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι Ρώσοι μεταφέρουν πυρηνικά ή ότι λαμβάνουν μέτρα για την προετοιμασία κάποιου χτυπήματος.

Ο Τζιν Φ. Κίρμπι, στέλεχος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες που αφορούν τη διαρροή αυτής της πληροφορίας.

Στο μεταξύ, το Πεντάγωνο εκτιμά ότι η Ρωσία έχει απόθεμα περίπου 2.000 πυρηνικών όπλων, τα οποία είναι κατάλληλα σχεδιασμένα για να χρησιμοποιηθούν στο πεδίο της μάχης, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν σε καμία μάχη.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι η χρήση πυρηνικού όπλου, για πρώτη φορά μετά από 75 περίπου χρόνια, θα άλλαζε ολοκληρωτικά την μορφή του πολέμου. Ακόμη και μια μικρή πυρηνική έκρηξη θα προκαλούσε χιλιάδες θανάτους και να καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις γης.

Ωστόσο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο μοναδικός αρμόδιος που θα αποφασίσει αν θα γίνει χρήση πυρηνικών όπλων.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΥΠΕΞ: Ένας Έλληνας μεταξύ των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ
2 Οκτωβρίου, 2024
«Πήραμε ειδοποίηση πριν την επίθεση του Ιράν να μπούμε στα καταφύγια» – Κάτοικος του Τελ Αβίβ περιγράφει τι συνέβη
2 Οκτωβρίου, 2024
Κοζάνη: Εξιχνιάσθηκαν δύο υποθέσεις απάτης
2 Οκτωβρίου, 2024
Εθνική Τράπεζα: Η «αθόρυβη» μεταμόρφωση του ελληνικού τουρισμού
2 Οκτωβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Τον εκβίαζε με λεφτά για να του επιστρέψει προσωπικά του έγγραφα που είχαν κλαπεί
2 Οκτωβρίου, 2024
Κέρκυρα: Στον Ανακριτή η 49χρονη που τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον σύζυγό της
2 Οκτωβρίου, 2024
Φωτιά στην Κορινθία: Πάνω από 65.000 τα καμένα στρέμματα – Εικόνες της καταστροφής από δορυφόρο
2 Οκτωβρίου, 2024
Ευρωκοινοβούλιο: Live η ομιλία της Καρυστιανού στη συνεδρίαση της Left
2 Οκτωβρίου, 2024
Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ στη σκιά των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή – Σε εγρήγορση η Αθήνα, έτοιμο σχέδιο εκκένωσης για τους Έλληνες του Λιβάνου
2 Οκτωβρίου, 2024
Μέση Ανατολή: Ώρα αντιποίνων από το Ισραήλ εναντίον του Ιράν – «Όλες οι επιλογές στο τραπέζι ακόμα και πυρηνικές εγκαταστάσεις»
2 Οκτωβρίου, 2024