Η Κατερίνα Διδασκάλου για το «Μαύρο Ρόδο» και τον άστεγο που φιλοξενεί σπίτι της

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε η σπουδαία ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου στην εκπομπή “Μεγάλη Εικόνα” του Mega.

Η ίδια μίλησε τόσο για τη σειρά “Μαύρο Ρόδο“, στην οποία πρωταγωνιστεί, όσο και για το κίνημα Me Too, το χώρο της υποκριτικής και τον άστεγο που φιλοξενεί στο σπίτι της.

Σχετικά με το ρόλο της ηγουμένης Φιλαρέτης, η Κατερίνα Διδασκάλου δήλωσε πως “είναι ένας ρόλος που ενθουσιάστηκα όταν μου τον πρότειναν γιατί δεν έχει καμία σχέση με όσα έχω κάνει είτε στην τηλεόραση είτε στο θέατρο. Είμαι ευτυχής που το κάνω”.

“Όταν βλέπεις χτισμένο το μοναστήρι, υποκλίνεσαι. Το στοιχείο της θρησκείας είναι πολύ μεγάλο θέμα, βαθιά ριζωμένο μέσα μας, όπως και του απαγορευμένου έρωτα. Όλα αυτά συναντιούνται μέσα, όπως και η διαφορά του κοσμικού κόσμου με τον μοναστικό κόσμο” ανέφερε η ίδια. Εξήγησε μάλιστα, πως για να μπει στον ρόλο και να τον κατανοήσει, βρέθηκε για μια εβδομάδα κλεισμένη σε μοναστήρι.

Όπως εξομολογήθηκε, “πήρα την απόφαση να κλειστώ σε ένα μοναστήρι στο Ρέθυμνο. Με δέχτηκαν με πολλή αγάπη οι μοναχές. Εάν δεν έχεις ζήσει την απόλυτη ησυχία, το πρωί που χτυπάει η καμπάνα… Είναι μία πολύ ειδική κατάσταση που πρέπει να τη βιώσεις για να μπορέσεις να την αναπαράγεις. Έμεινα μια βδομάδα, λόγω περιοδείας δεν μπορούσα να μείνω παραπάνω. Η εμπειρία που έζησα ήταν μοναδική, μου άνοιξαν την αγκαλιά τους. Κάναμε υπέροχες συζητήσεις“.

“Είδα μία ηγουμένη πολύ φωτισμένη και ήμουν τυχερή. Τέτοια ηγουμένη είναι και η Φιλαρέτη. Από εκείνη πήρα το επίθετό της, μετά τα πιο σημαντικά είναι τα στοιχεία του χαρακτήρα της. Ο δυναμισμός και η αίσθηση της δικαιοσύνης και το γεγονός ότι έχει βγει από μια ζωή βασανισμένη στα νιάτα της, δεν είναι τυχαίο. Μιλάω συχνά με το μοναστήρι και ζητάω συμβουλές για τον ρόλο μου. Πώς θα ψάλλω ένα συγκεκριμένο τροπάριο για παράδειγμα” τόνισε η Κατερίνα Διδασκάλου.

Επίσης, μίλησε για το κίνημα του #MeToo: “Σίγουρα κάποιοι έχουν μαζευτεί. Κατάλαβαν ότι δεν τους παίρνει να ασκούν εξουσία με αυτόν τον ελεεινό και τρισάθλιο τρόπο. Να πάψουν να δημιουργούνται κοινωνικές πληγές. Δεν πλησιάζεις ένα παιδί που δεν ξέρει τι του γίνεται. Δεν χρειάζεται να είναι ανήλικο νομικά, ακόμα και ένα 19χρονο παιδί δεν ξέρει τι του συμβαίνει. Και όταν το πλησιάζει ένας με εξουσία και του λέει “είμαι ερωτευμένος”, πρέπει να έχει λίγο μυαλό στο κεφάλι του να καταλάβει. Με εξοργίζει όλο αυτό, ακόμα“.

“Είναι μία πληγή κοινωνική, δεν είναι μόνο στο θέατρο. Απλά στο θέατρο είναι πιο προβεβλημένο και τυχαίνει να ακούγεται. Συμβαίνει σε όλους τους χώρους, δυστυχώς. Είναι πολύ γνωστό το στερεότυπο του προϊσταμένου που ασκεί εξουσία στους υφιστάμενούς του. Όταν ένας άνθρωπος είναι κακότροπος απέναντι στον κατώτερο του και τον υποβιβάζει, το θεωρώ τραγικό” υπογράμμισε η ηθοποιός.

Για τους καλλιτέχνες και τις ιδιαιτερότητές τους, είπε: “Για να είσαι μεγάλος καλλιτέχνης, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι άρρωστος στην ψυχή. Έχω δει στην Αμερική μεγάλους καλλιτέχνες και ήταν μία χαρά άνθρωποι. Αυτοί που δεν είναι μια χαρά, απομακρύνεσαι και τους απομακρύνεις. Δεν με αφορούν καθόλου αυτοί οι άνθρωποι. Επιτέλους, καλλιτέχνης δεν σημαίνει άρρωστος άνθρωπος. Σημαίνει υγιής και στο σώμα και την ψυχή και κυρίως άνθρωπος που σέβεται τον συνάνθρωπό του“.

“Δεν με αφορούν αυτοί οι άνθρωποι, δεν θέλω να τους συναντώ. Έκανα πολλές προσευχές για να πάψω να συναντώ κακότροπους ανθρώπους κι εισακούστηκαν” πρόσθεσε η ηθοποιός.

Τέλος, αναφέρθηκε στον άστεγο που φιλοξενεί στο σπίτι της. “Είναι η εποχή που σκέφτομαι πάρα πολύ και τα λιγότερα τυχερά παιδιά και λιγότερο τυχερούς ανθρώπους. Άνοιξα την πόρτα μου σε έναν άστεγο και εξακολουθεί να είναι στο σπίτι μου. Το θεωρώ το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε σε μια τόσο δύσκολη εποχή. Είναι και ένα δώρο στον εαυτό μου. Αυτός που προσφέρει έχει και τη μεγαλύτερη χαρά“.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ακύρωση εορταστικών εκδηλώσεων στο Πεδίον του Άρεως λόγω εθνικού πένθους για την απώλεια του Κ. Σημίτη
5 Ιανουαρίου, 2025
Υπερδιπλασιάστηκαν οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία
5 Ιανουαρίου, 2025
Κρήτη: Απίστευτο μποτιλιάρισμα στον χιονισμένο Ψηλορείτη
5 Ιανουαρίου, 2025
«Σοκ» στην Ινδία: Οι αρχές ανακάλυψαν το πτώμα δημοσιογράφου θαμμένο σε σηπτική δεξαμενή λυμάτων
5 Ιανουαρίου, 2025
Χρήστος Μάστορας: Το «χρυσό» συμβόλαιο και η αμοιβή που θα λάβει για την ταινία «Υπάρχω»
5 Ιανουαρίου, 2025
Ξεσπά ο Μιχάλης Μητρούσης για τον οδηγό που τον παρέσυρε: «Αυτό είναι γαϊδουριά, τι να την κάνω τη συγγνώμη του»
5 Ιανουαρίου, 2025
Συλλήψεις Τούρκων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Οκτώ απελαύνονται – Δύο ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν
5 Ιανουαρίου, 2025
Διόδια Ελευσίνας: Κλείνουν πολλές λωρίδες για κατασκευή νέου στέγαστρου
5 Ιανουαρίου, 2025
Πάνω από 200 περιστατικά μέθης καταγράφονται ετησίως στα Επείγοντα των νοσοκομείων Παίδων – Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς
5 Ιανουαρίου, 2025
Κρεμασμένος μέσα σε ντουλάπα χρησιμοποιώντας ένα σεντόνι, βρέθηκε ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ και της Λαμίας, Ματίας Ακούνια
5 Ιανουαρίου, 2025