ΣΥΡΙΖΑ: Φουλ σε προεκλογική τροχιά – Οι επόμενες κινήσεις

Σε προεκλογική τροχιά εισέρχεται και τυπικά πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μετά και τον αυριανό εορτασμό των Φώτων με τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει το παρών στην τελετή αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναμένεται να συγκαλέσει την Πολιτική Γραμματεία του κόμματός του την επόμενη εβδομάδα σε μία ιδιαίτερης σημασίας συνεδρίαση αφού τα μέλη του οργάνου θα συζητήσουν για τα ψηφοδέλτια και θα εγκρίνουν τον βασικό πυρήνα των ψηφοδελτίων για τις εθνικές εκλογές. Επομένως, θεωρείται πιθανό πως μετά τη συνεδρίαση θα δοθούν στη δημοσιότητα από την Κουμουνδούρου και κάποιες από τις λίστες των υποψήφιων με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα παραμείνουν και κάποιες θέσεις στα ψηφοδέλτια ανοιχτές.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρακολουθούν και τις σχεδόν καθημερινές διαρροές που γίνονται από την πλευρά του Μαξίμου ή ακόμη και δηλώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σε σχέση με την ακριβή ημερομηνία των εκλογών και σχολιάζουν πως η κυβέρνηση ακόμη και τώρα επιδίδεται σε παιχνίδια εντυπώσεων που δεν έχουν όμως καμία απολύτως σημασία. Τονίζουν πως “κανονικά οι εκλογές θα έπρεπε να έχουν γίνει χθες και ότι έχει ελάχιστη σημασία το εάν ο κ. Μητσοτάκης θα τις προκηρύξει για τις αρχές Απριλίου ή τα τέλη του ίδιου μήνα”. Στελέχη της Κουμουνδούρου αναφέρουν πως η κυβέρνηση είναι τόσο βαριά εκτεθειμένη απέναντι στην κοινωνία για μία σειρά θεμάτων που συνδέονται με την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, με τις ελλείψεις στα φάρμακα, με το σκάνδαλο των υποκλοπών και με τις υποθέσεις διαφθοράς γαλάζιων βουλευτών που γίνεται πλέον εξοργιστικό το να κάνει διαρροές για την εθνική αναμέτρηση χωρίς να έχει το σθένος να προκηρύξει άμεσα εκλογές.

Το επόμενο διάστημα θα καθοριστούν και ο νέος κύκλος περιοδειών ανά την Ελλάδα, τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και των στελεχών του κόμματος ούτως ώστε μέχρι τις εκλογές να έχουν πραγματοποιηθεί επισκέψεις στο σύνολο της Ελλάδας και να επικοινωνηθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.