Kύκλωμα έκανε τηλεφωνικές απάτες εξαπατώντας ηλικιωμένους και έβγαλε 430.000 ευρώ

«Μπλόκο» σε κύκλωμα που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες και εξαπατούσε ηλικιωμένους έβαλαν αστυνομικοί Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οι οποίοι φόρεσαν χειροπέδες σε μία σε 68χρονη.

Πρόκειται για υπήκοο Βουλγαρίας, ο ρόλος της οποίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ήταν η παραλαβή των χρημάτων από τα ανυποψίαστα θύματα και η παράδοσή τους στα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος. Η ίδια συνελήφθη σε εκτέλεση εντάλματος των ανακριτικών αρχών της Θεσσαλονίκης, ενώ εις βάρος τους είχαν εκδοθεί τόσο ευρωπαϊκό όσο και διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση αποτελείτο από τουλάχιστον επτά άτομα, μεταξύ αυτών Βούλγαροι και Έλληνες, με τους φερόμενους ως «εγκέφαλους» να προέρχονται από τη γειτονική χώρα, απ’ όπου φαίνεται να κινούσαν τα νήματα.

Ως προς τον τρόπο δράσης της εγκληματικής ομάδας, πρόκειται για απάτες με το πρόσχημα της εμπλοκής συγγενικών προσώπων των παθόντων σε δήθεν τροχαία ατυχήματα, είτε ως υπαίτιοι αυτών είτε ως θύματα. Υπό αυτές τις συνθήκες αξίωναν χρήματα από τους ηλικιωμένους προκειμένου, ανάλογα με την περίπτωση, να μη συλληφθούν οι υποτιθέμενοι υπαίτιοι των τροχαίων ή να υποβληθούν σε ακριβά χειρουργεία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 68χρονη όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κατηγορείται ότι συμμετείχε σε τουλάχιστον 42 περιπτώσεις απάτης, τετελεσμένων και σε απόπειρα, που έλαβαν χώρα κατά το διάστημα 2017-2019 σε Θεσσαλονίκη, Πιερία και Χαλκιδική, με κέρδος 430.000 ευρώ, σε μετρητά και τιμαλφή. Η συλληφθείσα οδηγείται στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σφοδρό τροχαίο στα Χανιά – Σε σοβαρή κατάσταση οδηγός μηχανής
7 Οκτωβρίου, 2024
Λιάγκας για Αδαμαντίδη: «Αν παίζαμε αυτό που είπες, θα είχες καταστραφεί»
7 Οκτωβρίου, 2024
Κώστας Αρβανίτης: «Οι εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα της Αριστεράς δεν μπορεί να είναι φιλοδοξίες αστέρων»
7 Οκτωβρίου, 2024
Τροχαίο ατύχημα για τον Ηλία Ψινάκη
7 Οκτωβρίου, 2024
Χαμάς: «Ο κατακλυσμός του Αλ-Ακσα επανέφερε τον κατακτητή στην αφετηρία» – Τι αναφέρει η Χεζμπολάχ
7 Οκτωβρίου, 2024
Κώστας Αρβανίτης: Εγκληματική αδιαφορία σε βάρος των εργαζομένων
7 Οκτωβρίου, 2024
ΠΑΣΟΚ: Τα «προπύργια» των υποψηφίων και η στρατηγική ενόψει του Β’ γύρου – Ανοιχτό το ενδεχόμενο debate μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα
7 Οκτωβρίου, 2024
Ουκρανία: Nέα επίθεση με ρωσικό υπερηχητικό πύραυλο – Πυρκαγιά σε αποθήκη πετρελαίου στην Κριμαία
7 Οκτωβρίου, 2024
Διπλή διάκριση της Nova στα Compliance Awards 2024, για την προώθηση βέλτιστων πρακτικών Συμμόρφωσης
7 Οκτωβρίου, 2024
Νετανιάχου: Περάσαμε μια τρομερή σφαγή – Είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε πίσω τους ομήρους
7 Οκτωβρίου, 2024