Τσίπρας: Το «μήνυμα» σε Ανδρουλάκη και η δέσμευση για την πρώτη κατοικία

Με ξεκάθαρο τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να σταματήσει την καχυποψία που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μπορεί και να θεωρεί τον Νίκο Ανδρουλάκη εκβιαζόμενο.

Στη συνέντευξή του στον Alpha το βράδυ της Τρίτης o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία διασαφήνισε πως δεν θεωρεί ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι βρίσκεται σε ομηρία.

“Η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια αλλά μπορεί να μπερδεύεται κανείς, Να το ξεκαθαρίσω. Δεν πιστεύω ότι ο κ. Ανδρουλάκης με την στάση που έδειξε, δείχνει ότι είναι ή θέλει να είναι σε ομηρία. Να είναι εκβιαζόμενος. Ανέδειξε το θέμα, πήγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επομένως μακριά από εμάς η αντίληψη ότι εμείς θέλουμε να υπονοήσουμε οτιδήποτε” είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μ’ αυτόν τον τρόπο επιχείρησε άνοιγμα προς την Χαριλάου Τρικούπη διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει καμία υπόνοια πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί και να εκβιάζεται. Πρόσθεσε πως είναι άλλο θέμα με πολιτική χροιά το να θέλει να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με εκείνον που τον παρακολουθούσε και επανέλαβε ότι ο κ. Ανδρουλάκης λέει το ίδιο που λέει κι αυτός, ότι δηλαδή μπορούμε να έχουμε κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές. Όμως, πρόσθεσε για να έχουμε προοδευτική διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κερδίσει τις εκλογές.

“Πιστεύω στην κυβέρνηση της προοδευτικής συνεργασίας που θα είναι και κυβέρνηση των νικητών” είπε σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί προϋπόθεση για σταθερή και μακράς διάρκειας κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως δεν αποτελούν πλέον ασφαλές εργαλείο πρόβλεψης του εκλογικού αποτελέσματος τονίζοντας μάλιστα πως οι εκλογές θα κριθούν στον αριθμό όσων θα πάνε στην κάλπη. Έδωσε δε ιδιαίτερη σημασία στην ψήφο των νέων ανθρώπων μιλώντας για “εκλογές μεγάλων εκπλήξεων”. Παρατήρησε δε ότι μία ενδεχόμενη και απευκταία νίκη του Κ. Μητσοτάκη θα είναι κάτι πολύ άσχημο για τη χώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε πως τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την προστασία της πρώτης κατοικίας τονίζοντας πως αυτό που έχει σημασία είναι το πώς θα αποτραπεί η οδυνηρή προοπτική των πλειστηριασμών για την πλειοψηφία της μεσαίας τάξης. Παράλληλα, ανέφερε πως ο πτωχευτικός κώδικας της ΝΔ πρέπει να αποσυρθεί, μαζί με την προσωπική του δέσμευση για επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας και για ρυθμίσεις που θα αφορούν τις υποχρεώσεις των servicers.

Αναφορικά με τους συνταξιούχους επεσήμανε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη στέρησε 7 δισ. ευρώ από αυτούς καταργώντας την 13η σύνταξη και μειώνοντας τα αναδρομικά από τους δικαιούχους.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Δούκας: Εγώ θα στήριζα τον Γερουλάνο, όχι σε εκλογική συνεργασία με την Κεντροαριστερά
8 Οκτωβρίου, 2024
Αγνοείται ναυαγός στη Ρόδο – Αναζητείται ψαροντουφεκάς στην Κάρπαθο
8 Οκτωβρίου, 2024
Kίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» η Κηφισίας και ο Κηφισός – Καθυστερήσεις και στην Αττική Οδό
8 Οκτωβρίου, 2024
Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας στην Κυψέλη – Τα 2 αδέλφια κατέθεσαν ότι τα βίαζε ο ξάδελφός τους
8 Οκτωβρίου, 2024
Έγκλημα στην Κυψέλη: «Δεν είχε συνειδητοποιήσει τι είχε γίνει» λέει αυτόπτης μάρτυρας
8 Οκτωβρίου, 2024
Πατέρας 14χρονης που ξυλοκοπήθηκε: Έχουμε αποσυντονιστεί, έχουμε χάσει τον βηματισμό μας – Η Γλυφάδα είναι ένα μικρό Λας Βέγκας
8 Οκτωβρίου, 2024
Τραγωδία στα Τέμπη: Βρέθηκαν και άλλα οστά στα χώματα – Εξετάζονται για το αν ανήκουν σε άνθρωπο
8 Οκτωβρίου, 2024
Γλυφάδα: Επέστρεψε στο σχολείο της η 14χρονη που ξυλοκοπήθηκε – Άλλαξαν γυμνάσιο οι 2 δράστριες
8 Οκτωβρίου, 2024
Θανάσης Πολυκανδριώτης: Αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με τη μητέρα του, λίγο πριν πεθάνει, για τα χρήματα
8 Οκτωβρίου, 2024
Κινητοποίηση αγροτών της Μαγνησίας σε ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ
8 Οκτωβρίου, 2024