Τέμπτη: Ανείπωτος πόνος για τον Γιώργο Κουτσούμπα

Βαριά και στενάχωρη είναι η ατμόσφαιρα στην πόλη της Αμαλιάδας, με ένα ανεξήγητο «γιατί» να βγαίνει από τα στόματα ανθρώπων γνωστών και μη του Γιώργου Κουτσούμπα, που παραμένει αγνοούμενος μετά τα πρώτα τρία εικοσιτετράωρα από την πιο «μαύρη σελίδα» στην ιστορία της χώρας μας.

Η οικογένεια του Αμαλιαδίτη μηχανοδηγού ανεβαίνει πλέον το δικό της Γολγοθά, αφού το όνομα του ανθρώπου της δεν υπάρχει σε καμιά λίστα, ούτε σε αυτή των νεκρών αλλά ούτε και σε αυτή των τραυματιών. Όσο οι ώρες περνούν, η ελπίδα στερεύει και κάθε πιθανότητα ο 59χρονος μηχανοδηγός να είναι ζωντανός χάνεται.

«Δεν το περίμενα και αιφνιδιάστηκα»
Στον τρόπο με τον οποίο έμαθε τα δυσάρεστα νέα αλλά και στον πόνο που έφερε η είδηση του τραγικού αυτού συμβάντος, εστίασε ο δεύτερος ξάδερφος του Γιώργου Κουτσούμπα, Νίκος Κουσάβελος.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ήταν δεύτερος ξάδερφος μου. Ήταν πολύ καλός στη δουλειά του, έμπειρος, ήρεμος άνθρωπος, καλοσυνάτος, φιλότιμος. Όταν έκλεισε ο ΟΣΕ, πήγε σε ιδιωτική εταιρεία. Σπάνια τα λέγαμε τελευταία, αλλά όποτε βρισκόμασταν πάντα είχαμε εξαιρετική επαφή. Εγώ το έμαθα από συγγενικό πρόσωπο την ίδια μέρα πως ο μηχανοδηγός ήταν ο Γιώργος και πως αγνοείται. Το μυαλό μου δεν πήγε σ’ αυτόν παρότι ήξερα ότι κάνει αυτή τη διαδρομή. Δεν το περίμενα και αιφνιδιάστηκα. Γνωρίζω την αγωνία της οικογένειάς του. Ο πόνος τους είναι μεγάλος. Τα παιδιά του είναι σε τραγική κατάσταση. Είναι τόσο μεγάλο το χτύπημα για όλους, αλλά συγχρόνως είναι το ίδιο μεγάλο και για τους νέους ανθρώπους που χάθηκαν».

«Ο πόνος είναι ανείπωτος»
Από την πλευρά του, ο συμμαθητής του και φίλος Νίκος Λουκόπουλος εκτιμά πως οι πιθανότητες να είναι πλέον ζωντανός είναι ελάχιστες, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το χαρακτήρα του 59χρονου.

Ειδικότερα ανέφερε: «Θεωρώ πως δεν υπάρχουν πιθανότητες να είναι ζωντανός. Μακάρι να είναι, αλλά εκτιμώ ότι είναι απίθανο. Ήταν άνθρωπος ευαίσθητος, καλότυχος και πολιτικοποιημένος με την καλή έννοια. Ήταν ευσυνείδητος στη δουλειά του και φίλος με όλους. Διατηρούσαμε τις φιλίες μας διαχρονικά και όποτε τον καλούσα σε συγκεντρώσεις ήταν πάντα παρών. Ήταν καλός οικογενειάρχης, ήσυχο παιδί, άριστος επαγγελματίας και εξαίρετος πολίτης του ελληνικού κράτους. Ο πόνος είναι ανείπωτος. Εκτελούσε το επαγγελματικό του καθήκον όπως αυτός ήξερε καλύτερα. Ήταν πολλά χρόνια οδηγός και γνώριζε την προχειρότητα που λειτουργούν όλα. Έπαιζε τη ζωή του κορώνα γράμματα κάθε μέρα, όπως κάνουνε και άλλοι μηχανοδηγοί. Είμαστε πίσω όσον αφορά το σιδηροδρομικό δίκτυο και το πως λειτουργεί σε άλλα κράτη».

Σοκαρισμένη η Αμαλιάδα
Έμπειρος μηχανοδηγός, υπόδειγμα ανθρώπου, άριστος οικογενειάρχης, είναι μόνο μερικοί από τους χαρακτηρισμούς όσων γνωρίζουν το Γιώργο Κουτσούμπα.

Μιλούν για το χαρακτήρα του και προσπαθούν να δώσουν κουράγιο στη γυναίκα του και τις τρεις κόρες του που είναι συντετριμμένες και αρνούνται να πιστέψουν το κακό που τους έτυχε.

Απόστολος Λιώσης
«Ήταν παλιός μου γείτονας και πολύ αγαπητός στην κοινωνία. Η “αγάπη” του ήταν το διαβατήριο για το θάνατό του. Εργαζόταν πολλά χρόνια στα τρένα. Η Ελλάδα αφήνει πίσω της, αν μπορεί να αφήσει ποτέ, ενδεχομένως την μεγαλύτερη τραγωδία μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Είναι ασύλληπτο να εκφραστεί αυτή η ανεπανάληπτη οδύνη. Δεν μπορεί άνθρωπος να εκφράσει την οδύνη που νιώθουν οι οικείοι».

Αχιλλέας Γεωργιάδης
«Ερχόταν συχνά εδώ και έβλεπε τους φίλους του. Ήταν αγαπητός σε όλους. Λυπηθήκαμε για αυτό που έγινε. Στο πρώτο άκουσμα της είδησης δεν πήγε το μυαλό μου σε αυτόν, αλλά το είδα αργότερα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ξαφνιάστηκα με άσχημο τρόπο. Αφήνει πίσω του τρία παιδιά. Ότι και να τους πεις πλέον δεν έχει νόημα. Ο συναισθηματικός τους κόσμος έχει καταρρεύσει, όπως και για όλους όσους τον γνώριζαν».

Μιχάλης Πυλαρινός
«Ήταν καλός άνθρωπος, εξαίρετος οικογενειάρχης και σωστός χαρακτήρας. Δεν είχαμε στενή επαφή, αλλά από τον περίγυρό του γνώριζα ότι είναι κοινωνικός άνθρωπος με μεγάλη πείρα στην εργασία του. Οι άνθρωποι του μόχθου και οι αγωνιστές είναι αυτοί που συνήθως την παθαίνουν. Κάθεσαι και ακούς ειδήσεις και σε κάθε νέα πληροφορία ανατριχιάζεις ολόκληρος και σκέφτεσαι τι κράτος έχουμε».

Θεόδωρος Αργυρόπουλος
«Είναι τραγικό αυτό που έγινε. Για τα αίτια δεν μπορώ να μιλήσω, ούτε να επιρρίψω ευθύνες. Η ουσία είναι ότι όλοι κοιτάνε να διοριστούν και από κει και πέρα είναι ανεύθυνοι. Μία περίπτωση με το Μάτι, μία τώρα με το τρένο, έχουμε θύματα πολλούς νέους ανθρώπους. Ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος. Αφήνει πίσω του τρία παιδιά. Ήταν κάτι το τρομερό. Τόσες οικογένειες δεν θα κάνουν γιορτές από εδώ και πέρα. Πατεράδες και μανάδες θρηνούν τα παιδιά τους».

Πηγή: patrisnews.com

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αποσύρει την ανάρτηση για τον Ιωνά Καρούση η παλαιστινιακή παροικία
5 Οκτωβρίου, 2024
Συνεδρίαση ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στ. Κασσελάκης κατέθεσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία, ακολούθησαν Φαραντούρης και Γκλέτσος
5 Οκτωβρίου, 2024
Η Κακοκαιρία «Cassandra» χτυπά την κεντρική και νότια Εύβοια: Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια
5 Οκτωβρίου, 2024
Κακοκαιρία «Cassandra»: Η πορεία των καταιγίδων που θα επηρεάσουν Αττική και Βοιωτία
5 Οκτωβρίου, 2024
Κακοκαιρία: Νεκρός βρέθηκε ο 52χρονος αγνοούμενος φύλακας
5 Οκτωβρίου, 2024
Συνελήφθη στη Ρόδο διεθνώς διωκόμενος για απάτη αλλοδαπός – Σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης
5 Οκτωβρίου, 2024
Απόστολος Γκλέτσος: Με 32 υπογραφές υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Πυρά κατά Κασσελάκη
5 Οκτωβρίου, 2024
Σκοτείνιασε ο ουρανός στην Αττική – «Καμπανάκι» Τσατραφύλλια για καταιγίδες σε δυτικά και βόρεια
5 Οκτωβρίου, 2024
Όλυμπος: Επιχείρηση για τη μεταφορά τραυματία
5 Οκτωβρίου, 2024
«Safe Youth»: Πώς θα λειτουργεί το «panic button» για νέους που τίθεται σε λειτουργεία σε λίγες μέρες
5 Οκτωβρίου, 2024