Αλέξης Τσίπρας: Σκέφτηκα την παραίτηση μετά τις εκλογές – Αποφάσισα ότι δεν θα λιποτακτήσω

Mε τις φράσεις “δεν έχω το δικαίωμα να λιποτακτήσω, ούτε χθες, ούτε σήμερα, ούτε αύριο. Αφήστε να δούμε το αποτέλεσμα των εκλογών. Όταν το καράβι βρίσκεται σε τρικυμία ο καπετάνιος έχει το δικαίωμα να μην βουτήξει στη θάλασσα” ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε χθες το βράδυ το στίγμα των προθέσεών του τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Παραμένει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αν και όπως ο ίδιος παραδέχτηκε μετά το αρχικό σοκ της οδυνηρής ήττας σκέφτηκε την παραίτηση όμως οι όποιες αποφάσεις του θα ληφθούν οπωσδήποτε μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου κι ενδεχομένως να εξαρτηθούν και από το νέο εκλογικό αποτέλεσμα.

“Για να φτάσουμε στο μετά πρέπει να διανύσουμε τέσσερις δύσκολες εβδομάδες. Δεν πηγαίνω βάζοντας το κάρο μπροστά από το άλογο” είπε με σαφήνεια ο Αλέξης Τσίπρας
αποφεύγοντας να πει σε συνέντευξή του στο Star εάν θα οδηγήσει το κόμμα σε Συνέδριο το Φθινόπωρο ή εάν θα δώσει το δαχτυλίδι σε άλλα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που ωστόσο είπε με καθαρότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι ότι “θα κάνω τα πάντα για να ανατραπεί αυτός ο συσχετισμός δυνάμεων”. Ως εκ τούτου τοποθέτησε ψηλά τον πήχη για το κόμμα του, κι ως εκ τούτου δύο φορές χρησιμοποίησε το παράδειγμα του άλτη που θα προσπαθήσει να επιτύχει τον στόχο του και να μην περάσει από κάτω. Τόνισε χαρακτηριστικά πως “εμείς θα εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα και κάθε δυνατότητα”.

Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε αυτοκριτική και μίλησε για τον στρατηγικό εγκλωβισμό του ΣΥΡΙΖΑ στο όραμα της απλής αναλογικής, ωστόσο περιέγραψε ως βασικότερη αιτία της ήττας το τσουνάμι των τελευταίων ημερών καθώς ο πολιτικός του αντίπαλος κατάφερε να επιβάλει την ατζέντα του μακρινού παρελθόντος και του 2015 και όχι του 2023, ενώ οι πολίτες πείστηκαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πηγαινε στις κάλπες με αύξηση ασφαλιστικών εισφορών.

Είπε ότι άκουσε με δυσφορία δηλώσεις όπως αυτή για το σύνδρομο της Στοκχόλμης που κατέλαβε την ελληνική κοινωνία λέγοντας ότι είναι “λάθος να ομνύουμε στη δύναμη του λαού αλλά όταν δεν μάς αρέσει η βούλησή του να κατηγορούμε τον λαό” κι επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν είναι κυβερνητικό κόμμα συμπλήρωμα της δεξιάς.

Διασαφήνισε ότι δεν τον απασχολεί τί θα κάνει το ΠΑΣΟΚ και ότι δεν έχει κανένα λόγο να το ανταγωνιστεί, επαναλαμβάνοντας πως αυτό που τον απασχολεί είναι η δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Μάλιστα ανέφερε ότι τα δύο ανταγωνιστικά προγράμματα είναι αυτά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και της Νέας Δημοκρατίας. Δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον Κ. Μητσοτάκη για αλαζονεία διακρίνοντας έπαρση σ’ αυτό που κάνει, δηλαδή να βγαίνει στα μπαλκόνια και να λέει ότι είναι το μοναδικό κόμμα που διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει το βράδυ της Τετάρτης και την πρώτη του νέα προεκλογική συγκέντρωση με αφετηρία της νέας προσπάθειας τη Νίκαια στην β’ εκλογική περιφέρεια του Πειραιά και με το σύνθημα “Ξεκινάμε πάλι Μαζί”.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Εκκένωση των νοσοκομείων στα νότια προάστια της Βηρυτού μετά τα ισραηλινά πλήγματα
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Νίκος Κοτζιάς: Προς τα πού;
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: Ξέσπασε διαδικτυακός πόλεμος στα social media – «Το ευχαριστήθηκα, καλά της κάναμε»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Συνελήφθη πρώην μοντέλο – Έκρυβε τα παιδιά της από τον πρώην σύζυγό της σε διαμέρισμα στην Αθήνα
29 Σεπτεμβρίου, 2024
«Τι ακριβώς συνέβη και τα παιδιά γνώριζαν την πράξη & την αναπαρήγαγαν;» – Ερωτήματα για τον βιασμό 5χρονου από συνομηλίκους του
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Αδιανόητη τραγωδία: 54χρονος πήρε εξιτήριο από νοσοκομείο και την επόμενη μέρα σκοτώθηκε σε τροχαίο
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Συμπλοκή ανηλίκων με θύμα 15χρονο στην Καλαμάτα – Οι δράστες και οι γονείς τους συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Θέλξη: Τέλος στο γάμο της με τον επιχειρηματία Παύλο Γιαβή – Η σοβαρή κρίση που οδήγησε στον χωρισμό
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Ολυμπιακός – Ατρόμητος: Ψάχνει να βγάλει αντίδραση κόντρα σε ανεβασμένο αντίπαλο
29 Σεπτεμβρίου, 2024