Βουλή: Έκπληξη, ποιο κόμμα βρίσκεται πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ – Αναλυτικά η νέα χωροταξία

Ορκίστηκε, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η Βουλή που προέκυψε από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου 2023.

Σημειώνεται ότι κατά τις πρόσφατες εκλογές, εισήλθαν στη Βουλή οκτώ κόμματα, ξεπερνώντας το σχετικό “κατώφλι” του 3%. Η ΝΔ με 158 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με 47, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με 32, το ΚΚΕ με 21, το κόμμα “Σπαρτιάτες” με 12, η Ελληνική Λύση-Κυριάκος Βελόπουλος με 12, το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα “Νίκη” με 10, και η Πλεύση Ελευθερίας-Ζωή Κωνσταντοπούλου με 8 βουλευτές.

Η πανηγυρική, πρώτη συνεδρίαση της Κ’ Περιόδου Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, άρχισε με αγιασμό που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Ακολούθως, οι βουλευτές έδωσαν τον προβλεπόμενο από το Σύνταγμα όρκο, σύμφωνα με τον τύπο της θρησκείας κάθε βουλευτή ή πολιτικό όρκο. «Καλή σας δύναμη», ευχήθηκε ο αρχιεπίσκος Ιερώνυμος.

Μετά την ορκωμοσία τους, οι βουλευτές υπέγραψαν το σχετικό πρωτόκολλο ορκωμοσίας και παρέλαβαν ενημερωτικό φάκελλο που περιλάμβανε – μεταξύ άλλων – το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Βουλή: Έκπληξη, ποιο κόμμα βρίσκεται πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ – Αναλυτικά η νέα χωροταξία

Πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκονται οι Σπαρτιάτες.

Στα ορεινά της Βουλής κάθονται τόσο οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης όσο και οι βουλευτές της «Νίκης» και των «Σπαρτιατών. Ειδικότερα, η νέα χωροταξία της Βουλής έχει ως εξής:

Στα δεξιά έδρανα κάθονται οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Πίσω τους κάθονται οι βουλευτές του Κυριάκου Βελόπουλου και της Ελληνικής Λύσης.

Πίσω από τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ κάθονται οι βουλευτές της «Νίκης» ενώ δίπλα τους και προς τα Αριστεράς βρίσκονται οι βουλευτές των Σπαρτιατών, οι οποίοι έχουν πάρει θέση πίσω από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος η Ζωή Κωσταντοπούλου κάθεται πίσω από το ΚΚΕ στα τέρμα Αριστερά έδρανα.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ηράκλειο: Συνελήφθη 33χρονος που φέρεται να εξέδιδε την σύντροφό του παρά την θέληση της
25 Φεβρουαρίου, 2025
Αλέξης Κούγιας: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ
25 Φεβρουαρίου, 2025
Τρόμος για 31χρονη στη Θεσσαλονίκη – Της ξήλωσε τις πινακίδες από το αυτοκίνητό της, την απείλησε και όρμησε να τη φιλήσει
25 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός – Τσατραφύλλιας: Χιόνια και κρύο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας – Υψηλές θερμοκρασίες και βροχές αυτή την εβδομάδα
25 Φεβρουαρίου, 2025
Νέα στοιχεία για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου: «Η ΕΛ.ΑΣ. μέχρι στιγμής ούτε επιβεβαιώνει ούτε αποκλείει εγκληματική ενέργεια»
25 Φεβρουαρίου, 2025
Δίκη Καργιώτη: Ενοχή των τεσσάρων κατηγορουμένων ζητά η εισαγγελέας
25 Φεβρουαρίου, 2025
Tέλος στις φωτοτυπίες, ταυτοποίηση μέσω gov.gr – Τι είπε για Προσωπικό Αριθμό, πατίνια και MyStreet
25 Φεβρουαρίου, 2025
Τι περιλαμβάνει το σχέδιο συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ουκρανίας – Αντιπρόταση για τα ορυκτά ετοιμάζει η ΕΕ
25 Φεβρουαρίου, 2025
Κώστας Αρβανίτης: Χρονολόγιο εξελίξεων
25 Φεβρουαρίου, 2025
Κηφισός: Φωτιά σε αυτοκίνητο στο ρεύμα προς Πειραιά – Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς
25 Φεβρουαρίου, 2025