Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση κυβέρνησης – ακτοπλόων

Περίπου μιάμιση ώρα κράτησε η συνάντηση του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Σπύρο Πασχάλη για το θέμα των υπερβολικά υψηλών τιμών στα ναύλα.

Το ραντεβού του Άκη Σκέρτσου με τον Σπύρο Πασχάλη είχε δοθεί για τις 16:00 και για περίπου μιάμιση ώρα, ο υπουργός Επικρατείας με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, συζήτησαν το θέμα των υψηλότατων τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Το πρωί της Τρίτης (11/7) είχε προηγηθεί έκτακτη ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία στενών συνεργατών του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών, Ναυτιλίας και Ανάπτυξης. Στη σύσκεψη έδωσαν το «παρών» οι Άκης Σκέρτσος, Σταύρος Παπασταύρου, Γιάννης Μπρατάκος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέλυσε το τι συμβαίνει στην ακτοπλοΐα και αποφασίστηκε ο κ. Σκέρτσος να μεταφέρει τη σαφή και αδιαπραγμάτευτη θέση της κυβέρνησης στους ακτοπλόους. Η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι θεωρεί πως υπάρχει περιθώριο μείωσης των τιμών μέχρι και 30%, ζητώντας από τους ακτοπλόους συγκεκριμένες προτάσεις έτσι ώστε να λυθεί το ζήτημα που έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε νησιωτικούς προορισμούς.