Αττική: Προβλήματα ηλεκτροδότησης από τον καύσωνα – Συστάσεις από το ΥΠΕΝ

Προβλήματα προέκυψαν στο σύστημα ηλεκτροδότησης λόγω της μεγάλης κατανάλωσης λόγω του καύσωνα που πλήττει τη χώρα.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης παρατηρούνται τις τελευταίες ώρες σε αρκετές περιοχές του λεκανοπεδίου καθώς λόγω του καύσωνα Κλέων, η θερμοκρασία έχει ανεβεί στα ύψη.

Πιο συγκεκριμέμα χωρίς ρεύμα έχουν μείνει περιοχές στον Άγιο Δημήτριο, την Αργυρούπολη την Ηλιούπολη το Ελληνικό τον Άλιμο και το Παλαιό Ψυχικόμ, το απόγευμα της Παρασκυευής

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, η ηλεκτροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί μέχρι τις 19.30 σε Άγιο Δημήτριο, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Παλαιό Ψυχικό και μέχρι τις 20.00 σε Ελληνικό και Άλιμο.

Σύντομα μπλακ άουτ παρατητήθηκαν νωρίτερα το μεσημέρι και σε περιοχές της Κηφισιάς. Όπως αναφέρουν πολίτες, το ρεύμα πέφτει και επανέρχεται μετά από λίγο, εξαιτίας της πίεσης που δέχεται το δίκτυο από την υψηλή κατανάλωση, λόγω του καύσωνα.

Κατακόρυφη αύξηση στη ζήτηση ρεύματος

Σε διάρκη επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιοι για την επάρκεια του ρεύματος λόγω του καύσωνα καθώς το άλμα στη ζήτηση για το ρεύμα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο

Όπως αναφέρει το action 24 η κατανάλωση ρεύματος στο πικ «σήμερα» κίνηθηκε σε επίπεδα ρεκόρ δεκαετίας και ήταν αρκετά υψηλότερη από το αναμενόμενο.

Ειδικότερα τις ώρα αιχμής σήμερα, όπως στις 2 το μεσημέρι, η κατανάλωση ρεύματος άγγιξε τις 9.950 MW κι ενώ μια τυπική μέρα η αντίστοιχη μέγιστη τιμή της ζήτησης δεν ξεπερνά τις 6.500 MW.

Προβλέπεται δε ότι η ζήτηση σήμερα δεν θα πέσει κάτω από τις 8.000 MW μέχρι και τις 12 το βράδυ, ωστόσο μεγάλη μείωση αναμένεται για αύριο Σάββατο καθώς πολλές επιχειρήσεις δεν θα λειτουργούν.

Συστάσεις του ΥΠΕΝ για τον μετριασμό της συσσώρευσης ρύπων

Συστάσεις προς τους πολίτες ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ, για τον μετριασμό της συσσώρευσης ρύπων, καθώς, με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ, θα επικρατήσουν δυσμενείς για τη ρύπανση μετεωρολογικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες για σήμερα το απόγευμα και για αύριο, με αποτέλεσμα να ευνοείται η συσσώρευση ρύπων.

Με αυτά τα δεδομένα, συστήνονται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τους πολίτες τα παρακάτω:

* Η μείωση της χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων και η χρησιμοποίηση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

* Η κατά το δυνατόν αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.

* Ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται κατά το δυνατόν μετά τη δύση του ήλιου.

* Η κατά το δυνατόν αποφυγή λειτουργίας μονάδων και επιχειρήσεων που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες (στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία, κ.λ.π.) καθώς και της χρήσης χρωμάτων, κυρίως τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες.

Αναλυτικότερη ανά ώρα ενημέρωση σχετικά με τις παρατηρούμενες υπερβάσεις όζοντος και με την εξέλιξη των συγκεντρώσεων παρέχεται στα ακόλουθα links:

https://ypen.gov.gr/perivallon/poiotita-tis-atmosfairas/deltia-atmosfairikis-rypansis/ektakto-deltio-ypervaseon-ton-oriakon-timon-ozontos/

http://84.205.254.113/airqualmap/leafletmap.html

Το ΥΠΕΝ προτρέπει τους πολίτες της Αττικής για τη θετική τους ανταπόκριση στις παραπάνω συστάσεις.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Πτώσεις δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων – Σε επιφυλακή δήμοι και Πυροσβεστική Υπηρεσία
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον εβδομαδιαίο απολογισμό του Πρωθυπουργού: «Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη πρέπει να λάβει σύντομα τέλος»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Μήνυμα 112 για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο στην περιοχή Ροζενά – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Θρήνος για το 19χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του από την ανατροπή μηχανήματος – Εσπευσμένη διακομιδή του 20χρονου συνεπιβάτη στο ΠΑΓΝΗ
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Καταρρακώθηκα ως άνθρωπος για όλα όσα με κατηγορούν – Έχω στα χέρια επιστολές «συγγνώμης»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Χειροπέδες σε 20χρονο που ξυλοκόπησε την 17χρονη σύντροφό του στην Κοζάνη – Μεταφέρθηκε με τραύματα στο νοσοκομείο
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Ρέθυμνο: Χωρίς τις αισθήσεις του χειριστής μηχανήματος μετά από εκτροπή εκσκαφέα
29 Σεπτεμβρίου, 2024
«”Υπερβολικά τσιμπημένες” οι τιμές στα οπωροκηπευτικά», λένε οι έμποροι – Αναμένονται αυξήσεις
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Κόρινθος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Ροζένα Ξυλοκάστρου
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Κολωνός: Πυροβολισμοί με έναν τραυματία
29 Σεπτεμβρίου, 2024