REUTERS

Πούτιν: Η ουκρανική αντεπίθεση «δεν είναι επιτυχής»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η ουκρανική αντεπίθεση με στόχο την ανάκτηση εδαφών “δεν είναι επιτυχής” και ότι οι προσπάθειες να διασπάσουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές έχουν αποτύχει.

“Όλες οι προσπάθειες του εχθρού να διασπάσει τις αμυντικές μας γραμμές…απέτυχαν σε όλη την διάρκεια της επίθεσης”, είπε ο Πούτιν.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Rossia-1, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη ότι η κατάσταση είναι «θετική» για τις ρωσικές δυνάμεις στο μέτωπο.

“Τα στρατεύματά μας συμπεριφέρονται ηρωικά. Απροσδόκητα για τον αντίπαλο, προχωρούν ακόμη και στην επίθεση σε ορισμένους τομείς και καταλαμβάνουν καλύτερες θέσεις”, είπε ο Ρώσος ηγέτης.

Την Παρασκευή, ο Αντρίι Γερμάκ, προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παραδέχτηκε ότι η αντεπίθεση του Κιέβου δεν προχωρούσε «τόσο γρήγορα», διαβεβαιώνοντας ότι οι δυτικοί σύμμαχοι δεν άσκησαν πίεση στο Κίεβο για αυτό το θέμα.

Καθοδηγούμενη από τον Ιούνιο με την υποστήριξη των βαρέων όπλων που παραδίδονται από τη Δύση, η αντεπίθεση προχωρά αργά κατά των ρωσικών στρατευμάτων που έχουν χρόνο να δημιουργήσουν ισχυρές άμυνες, ιδιαίτερα να ναρκοθετήσουν πεδιοχές, και εξακολουθούν να έχουν σημαντική δύναμη πυρός για να σφυροκοπούν τις ουκρανικές δυνάμεις.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Υεμένη: Ο ισραηλινός στρατός έπληξε στόχους των Χούθι στη Χοντάιντα (video)
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Le Parisien: Ο Ιρανός κατάσκοπος που «κάρφωσε» στο Ισραήλ τη θέση του Νασράλα
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Άγιοι Ανάργυροι: Ραγίζει καρδιές η μητέρα της δολοφονημένης Κυριακής Γρίβα – «Η ζωή μου έχει σταματήσει στην 1η Απριλίου»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Πτώσεις δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων – Σε επιφυλακή δήμοι και Πυροσβεστική Υπηρεσία
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον εβδομαδιαίο απολογισμό του Πρωθυπουργού: «Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη πρέπει να λάβει σύντομα τέλος»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Μήνυμα 112 για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο στην περιοχή Ροζενά – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Θρήνος για το 19χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του από την ανατροπή μηχανήματος – Εσπευσμένη διακομιδή του 20χρονου συνεπιβάτη στο ΠΑΓΝΗ
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Καταρρακώθηκα ως άνθρωπος για όλα όσα με κατηγορούν – Έχω στα χέρια επιστολές «συγγνώμης»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Χειροπέδες σε 20χρονο που ξυλοκόπησε την 17χρονη σύντροφό του στην Κοζάνη – Μεταφέρθηκε με τραύματα στο νοσοκομείο
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Ρέθυμνο: Χωρίς τις αισθήσεις του χειριστής μηχανήματος μετά από εκτροπή εκσκαφέα
29 Σεπτεμβρίου, 2024