Αρβανίτης: Ο Τσίπρας ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός της Αριστεράς αλλά δε θα είναι ο τελευταίος

Βολές στην κυβέρνηση και τη ΝΔ για τη διαχείριση των πυρκαγιών εξαπέλυσε, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης.

«Στην Ελλάδα δεν υλοποιήθηκε κανένα εθνικό σχέδιο πρόληψης για τις πυρκαγιές, όλο το παιχνίδι παίζεται στην επικοινωνιακή πολιτική», είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι μετά την τραγωδία στο Μάτι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ άφησε την παρακαταθήκη της έκθεσης του καθηγητή Γκολντάμερ.

«Αντί να έπαιρνε η κυβέρνηση πανεπιστημιακούς αστυνομικούς, γιατί δεν έπαιρνε πυροσβέστες; Γιατί δεν τούς ενδιαφέρει», συνέχισε, εξηγώντας ότι έτσι όπως καταστρέφεται το περιβάλλον, «θα πεθάνουμε όλοι». «Πάμε σε πολιτικές περιβαλλοντικής και κοινωνικής ερημοποίησης και εκεί είναι η διαφορά της Αριστεράς με τη Δεξιά: ότι οι καπιταλιστές βλέπουν την λογική του άμεσου κέρδους», είπε ο Κώστας Αρβανίτης.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι «πριν από μία εβδομάδα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ψηφίσαμε -και ήταν μεγάλη ηθική νίκη- τον Κανονισμό για την προστασία της φύσης, κάτι ιδιαίτερα επείγον, γιατί τρέχει επικίνδυνα πια ο χρόνος». «Ήταν μία νίκη του μεγάλου προοδευτικού τόξου απέναντι σε μία ανίερη συμμαχία Δεξιάς και Ακροδεξιάς, γιατί η πλειοψηφία ήταν οριακή. Η ΝΔ δεν το ψήφισε. Δεν προχώρησε, πήγε με τους άλλους. Ούτε το ΚΚΕ το ψήφισε», συνέχισε ο Κώστας Αρβανίτης.

Ερωτηθείς αν στηρίζει κάποια υποψηφιότητα ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Αρβανίτης επισήμανε ότι «στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ διαφώνησε με την πρόταση να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πολιτική οικογένεια, εξηγώντας ότι «το S&D στην Ευρώπη είναι φθαρμένο προϊόν και ο εκπρόσωπός του στην Ελλάδα είναι το ΠΑΣΟΚ». «Το να μπούμε στην οικογένεια της Αριστεράς δεν ήταν απλώς μία ιδέα του Αλέξη Τσίπρα, ήταν συνεδριακή απόφαση», κατέληξε ο Κώστας Αρβανίτης τονίζοντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός της Αριστεράς αλλά δε θα είναι ο τελευταίος».

 

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Mega τζακ ποτ 18,5 εκατ. ευρώ στο ΤΖΟΚΕΡ – Απόψε στις 22:00 η κλήρωση για το δεύτερο μεγαλύτερο έπαθλο στην ιστορία του παιχνιδιού
29 Σεπτεμβρίου, 2024
«Τα ενοίκια και οι τιμές των ακινήτων έχουν αυξηθεί και θα αυξάνονται συνέχεια» – Κακά τα μαντάτα στην εύρεση σπιτιού
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Νεκρό ένα ακόμα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Η πορεία της κακοκαιρίας – Ποιες περιοχές και πότε θα πλήξουν τα φαινόμενα, σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Εκκένωση των νοσοκομείων στα νότια προάστια της Βηρυτού μετά τα ισραηλινά πλήγματα
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Νίκος Κοτζιάς: Προς τα πού;
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: Ξέσπασε διαδικτυακός πόλεμος στα social media – «Το ευχαριστήθηκα, καλά της κάναμε»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Συνελήφθη πρώην μοντέλο – Έκρυβε τα παιδιά της από τον πρώην σύζυγό της σε διαμέρισμα στην Αθήνα
29 Σεπτεμβρίου, 2024
«Τι ακριβώς συνέβη και τα παιδιά γνώριζαν την πράξη & την αναπαρήγαγαν;» – Ερωτήματα για τον βιασμό 5χρονου από συνομηλίκους του
29 Σεπτεμβρίου, 2024