Πάτρα: Σε εξέλιξη οι έρευνες στα συντρίμμια της γέφυρας στα Μποζαϊτικα – Διώξεις για κακούργημα

Συνεχίζονται και σήμερα, Τρίτη, οι έρευνες στα συντρίμμια της γέφυρας που κατέρρευσε το μεσημέρι της Κυριακής 23/7 στη περιμετρική Πατρών και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 33χρονος και τραυματιστούν 14 άτομα.

Το πρωί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ρίο παρουσία δεκάδων ομόφυλών του, έγινε η κηδεία του 33χρονου Ρομά που σκοτώθηκε κατά την πτώση της γέφυρας. Στη περιοχή υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, για τυχόν αποτροπή επεισοδίων.

Η επιχείρηση των σωστικών συνεργείων σταμάτησε την περασμένη νύχτα καθώς υπέστησαν ζημιές τα μηχανήματα. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες με τους διασώστες να προχωρούν με ιδιαίτερη προσοχή, τα μηχανήματα σπάνε τις πλάκες του μπετόν απομακρύνουν σίδερα και μπάζα στοχευμένα και μεθοδικά.

Στην επιχείρηση συνδράμει η 6η ΕΜΑΚ με δύο ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους τον Λούκα και τον Τζόρνταν που ψάχνουν τα συντρίμμια. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν εντοπισθεί ίχνη ζωής αλλά ούτε και μακάβρια ευρήματα. Οι Πυροσβέστες δεν θα αποχωρήσουν μέχρις ότου «ελευθερωθεί» πλήρως το σημείο.

Όσον αφορά τους τραυματίες από την κατάρρευση της γέφυρας επτά άτομα νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με την κατάσταση του ενός να παραμένει κρίσιμη. Τρείς ακόμη νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας, ενώ τέσσερα άτομα πήραν εξιτήριο.

Στο μεταξύ ξεκίνησε και η διαδικασία απόδοσης ευθυνών για το θανατηφόρο δυστύχημα στη περιμετρική Πατρών. Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι τέσσερις συλληφθέντες για την πτώση της γέφυρας. Τους βαραίνουν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, καθώς αποτέλεσμα του δυστυχήματος ήταν να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν επιπλέον 14 άτομα. Αναζητείται ακόμη ένα άτομο ο υπεύθυνος του Εργοταξίου ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα παραδοθεί στις αρχές.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας και ο ένας από τους δύο χειριστές των μηχανημάτων συνεχίζουν να κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Πατρών. Ο ένας αναμένεται να απολογηθεί σήμερα ενώπιον του ανακριτή ,και ο άλλος την ερχόμενη Πέμπτη. Οι άλλοι δύο συλληφθέντες που είναι τραυματίες νοσηλεύονται φρουρούμενοι στα νοσοκομεία της Πάτρας και θα απολογηθούν όταν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας τους.

Στον τόπο της τραγωδίας μετέβη χθες και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, Νικόλαος Νικολάου, προκειμένου να έχει ιδίαν άποψη για το σοβαρό περιστατικό που ήδη ερευνάται από τη δικαιοσύνη.

Νέα συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις 8.30 στη Πάτρα από το Εργατικό Κέντρο και σωματεία εργαζομένων, για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες εργασίες στα εργοτάξια , που είχαν ως αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη της κατάρρευσης της γέφυρας στα Μποζαΐτικα.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησαν 17χρονο αναγκάζοντάς τον να παραδεχθεί υποτιθέμενο βιασμό 14χρονης
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Κορινθία: Αδερφή θύματος – «Πήγαν να βοηθήσουν τον φίλο τους και έχασαν τη ζωή τους»
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Κέρκυρα: Νεκρές ανασύρθηκαν οι δύο γυναίκες από την θαλάσσια περιοχή στο Σιδάρι
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Το τζακ ποτ της ζωής του: Σε κατάστημα ΟΠΑΠ της Πτολεμαΐδας ο χρυσός νικητής του ΤΖΟΚΕΡ – Κέρδισε περισσότερα από 18,6 εκατ. ευρώ
30 Σεπτεμβρίου, 2024
CNN: Σημαντικό πλήγμα ο θάνατος του Νασράλα, όμως δεν σημαίνει απαραίτητα αποδυνάμωση της Χεζμπολάχ
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Δημοσκόπηση Palmos Analysis για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ: Μάχη Φάμελλου – Κασσελάκη και Ανδρουλάκη – Διαμαντοπούλου
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Μητσοτάκης στο υπουργικό για τη βία ανηλίκων: Αυστηροποίηση ποινών και για γονείς
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Κιβωτός του Κόσμου: «Αυτά τα παιδιά χρησιμοποιήθηκαν εναντίον μας για να μας καταστρέψουν» είπε στην απολογία του ο πατήρ Αντώνιος
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Πετρέλαιο θέρμανσης: Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεσή του – Οι εκτιμήσεις για την τιμή εκκίνησης
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος επιχείρησης
30 Σεπτεμβρίου, 2024