Δύσκολη νύχτα: Σε πύρινο κλοιό η χώρα – Δύο νεκροί

Νέο μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους των οικισμών Γλαφυρά, Κάκαβος, Μελισσάτικα, Φυτόκο, Λούτζιγκα και Κογιάτικα να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών, στη Μαγνησία.

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στο Βελεστίνο γρήγορα επεκτάθηκε σε ολόκληρη την περιοχή, ενώ εργοστάσια στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου παραδόθηκαν στις φλόγες.

Συγκεκριμένα στο Βελεστίνο Μαγνησίας, όπου η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 που ενημέρωσε τους κατοίκους των οικισμών Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιο Γεώργιο Φερών για την πυρκαγιά που εξελίσσεται στην περιοχή τους, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα και αν απαιτηθεί να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Στη συνέχεια, εκδόθηκε νεότερο μήνυμα για την εκκένωση των οικισμών Διμήνι, Παλιούρι και της Βιομηχανικής περιοχής του Βόλου, προς την πόλη του Βόλου. Πριν από λίγο εκδόθηκε ακόμη ένα προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους της πόλης του Βόλου προκειμένου να προστατευτούν από τους καπνούς της πυρκαγιάς.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Δύο νεκροί από την πυρκαγιά

Δύο άνθρωποι απανθρακώθηκαν στη Θεσσαλία, εν μέσω της πύρινης λαίλαπας που σαρώνει την περιοχή.

Συγκεκριμένα λίγο πριν τις 19:00 της Τετάρτης, στην περιοχή Χοροστάσι Μαγνησίας, στον Αλμυρό, εντοπίστηκε μια γυναίκα νεκρή, ενώ μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά σε ολόκληρη την περιοχή. Η άτυχη γυναίκα διέμενε με τον άνδρα της σε τροχόσπιτο και από το σημείο πέρασαν οι φλόγες. Η ίδια εντοπίστηκε με εγκαύματα σε όλο της το σώμα.

Δίπλα της εντοπίστηκε και ο άνδρας της χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όπως φαίνεται το ζευγάρι εγκλωβίστηκε από τις φλόγες, ενώ νωρίτερα είχε σταλθεί μήνυμα από το 112 για την εκκένωση αυτής της περιοχής.

Από τις πρώτες πληροφορίες, φαίνεται ότι η γυναίκα είχε κινητικά προβλήματα (ήταν υπέρβαρη). Το τροχόσπιτο ήταν στην παραλία με χόρτα γύρω γύρω, ενώ ο άνδραςτης αντί να την πάρει να φύγουν όταν είδε τη φωτιά, προσπάθησε να πάει να τη σβήσει.

Όταν κατάλαβε ότι δεν μπορούσε πήγε να πάρει το αυτοκίνητο για να μετακινήσει τη γυναίκα του, αλλά προφανώς έχασε χρόνο και το τροχόσπιτο πήρε φωτιά. Ο ίδιος βρέθηκε ζωντανός, αλλά χωρίς τις αισθήσεις του, λίγο πιο πέρα στα δέντρα που ήταν το αυτοκίνητο. Πιο μετά έγινε γνωστό πως είναι καλά στην υγεία του.

Λίγο αργότερα, το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώθηκε και για τον 45χρονο βοσκό που αγνοείτο νωρίτερα στην περιοχή των Φερών, καθώς εντοπίστηκε απανθρακωμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ενώ οι φλόγες περικύκλωναν την περιοχή, προσπάθησε να σώσει τα ζώα του, ωστόσο δεν κατάφερε να διαφύγει.

Ο άτυχος κτηνοτρόφος μαζί με τον αδερφό του είχαν πρόβατα στον Άγιο Γεώργιο Φερρών. Ο αδερφός του όταν είδε τη φωτιά έφυγε, και ο 45χρονος αποφάσισε να οδηγήσει τα πρόβατα πιο ψηλά στο βουνό, στην περιοχή για την οποία είχε σταλεί 112 εκκένωσης.

Φωτιά στη Ρόδο: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης – Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις

Στην περιοχή της Νότιας Ρόδου, όπου υπάρχουν μέτωπα λογω αναζωπυρώσεων, δίνεται η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο νησί της Ρόδου

Συγκεκριμένα, ένα μέτωπο της φωτιάς είναι από το χωριό Βάτι με κατεύθυνση ανατολικά προς Ασκληπειό, το δεύτερο μέτωπο βρίσκεται στο βουνό απέναντι από το χωριό Βάτι με κατεύθυνση προς το χωριό Μεσαναγρός και υπάρχει και τρίτο μέτωπο προς το χωριό Λαχανιά.

Λαμία: Πυρκαγιές σε Κάστρο, Κάτω Τιθορέα, Δομοκό

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές στο νομό Φθιώτιδας, όπου τα μέτωπα είναι τρία, και συγκεκριμένα στο Κάστρο, στο βόρειο τμήμα της πόλης της Λαμίας, στην Κάτω Τιθορέα και στον Δομοκό.

Τα εναέρια μέσα έχουν πλέον αποχωρήσει και για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχειρούν πλέον μόνο επίγειες δυνάμεις.

Στο Κάστρο, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Λαμίας, στους κατοίκους της οποίας εστάλη νωρίτερα σήμερα μήνυμα για εκκένωση από το 112, να εκκενώσουν προς το κέντρο και τα νότια της Λαμίας, επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 22 οχήματα.

Στην περιοχή Νέο Μοναστήρι Δομοκού, επιχειρούν 29 πυροσβέστες, οκτώ οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρο.

Στην Κάτω Τιθορέα, επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Λίγο πριν τις 8:00 το βράδυ σημειώθηκε ύφεση στους ισχυρούς ανέμους, δίνοντας τη δυνατότητα σε εναέρια και επίγεια μέσα της Πυροσβεστικής να ανακόψουν την πορεία των μετώπων που απειλούν την Λαμία.

Βαριά χωματουργικά μηχανήματα έχουν σχηματίσει προστατευτικές ζώνες, ενώ ο δρόμος Λαμίας-Δομοκού παραμένει κλειστός.

Μεγάλο μέρος της πρωτεύουσας της Φθιώτιδας βρίσκεται εδώ και ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς έχουν καεί κολώνες και μετασχηματιστές και τα συνεργεία της ΔΕΗ περιμένουν να ολοκληρωθεί η κατάσβεση για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Ο δήμος Λαμιέων έχει ανοίξει τους χώρους του τρίτου ΚΑΠΗ για να πάνε εκεί όποιοι έχουν προβλήματα λόγω της πυρκαγιάς, ενώ όπως ανακοινώθηκε θα μπορούν να διαμείνουν σε ξενοδοχεία όσοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Συνταξιούχοι: Οι πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Ανήλικος οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα- Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο δικαστικές αποφάσεις
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Στους 2 αγνοούμενους ανήκουν οι σοροί – Χωρίς ενεργό μέτωπο, σε επιφυλακή η Πυροσβεστική
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Ηράκλειο: Συνελήφθη 16χρονος – Έπιασε την μητέρα του από το λαιμό
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Έξαλλη η αδερφή του Δημήτρη Κόκοτα: Είναι καραγκιοζιλίκια
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Απόστολος Λύτρας: Έξι μήνες παύση καθηκόντων χωρίς αναστολή
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Αυστρία: Διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς στη Βιέννη – Πως είδε ο Τύπος τη νίκη του Χέρμπερτ Κικλ
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Μαρινέλλα: Νέο ιατρικό ανακοινωθέν – Η κατάσταση της υγείας της παραμένει κρίσιμη χωρίς μεγάλες επιπλοκές
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Σωκράτης Φάμελλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προχωρήσει με συνταγές που έχουν αποτύχει και τον έχουν συρρικνώσει»
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Κορινθία: Νεκροί οι δυο αγνοούμενοι στην Άνω Πιτσά – Κάηκαν σπίτια, στα 30 χλμ. το μέτωπο της φωτιάς, νέο 112
30 Σεπτεμβρίου, 2024