Blue Horizon: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 36χρονο Αντώνη – «Να σαπίσουν στη φυλακή», λέει η αδερφή του

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, φίλοι και συγγενείς στον 36χρονο Αντώνη Καργιώτη, ο οποίος δολοφονήθηκε από μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί στο πλοίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σορός του 36χρονου Αντώνη μεταφέρθηκε χθες, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, με πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά προς το Ηράκλειο, όπου και θα γίνει η κηδεία. Όπως έχει γνωστό, η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στον Άγιο Νικόλαο .

Επίσης, χθες με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, καρατομήθηκαν ο κεντρικός λιμενάρχης και ο διοικητής του Α΄ Λιμενικού Τμήματος, ενώ παραπέμφθηκαν και τέσσερα στελέχη του Λιμενικού σε πειθαρχικό έλεγχο.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του 36χρονου Αντώνη, μιλώντας χθες στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ. «Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια του Αντώνη αν θεώρησε πως με τον τρόπο που εκφράστηκα εξισώνω τον θύτη και το θύμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας πως ο θάνατος του 36χρονου προκαλεί «σοκ και δέος» καθώς πρόκειται για ένα «πρωτοφανές έγκλημα στη ναυτοσύνη».

Συντετριμμένη εμφανίστηκε σε συνέντευξή της και η αδερφή του 36χρονου Αντώνη, τονίζοντας ότι αυτό που θέλει είναι οι υπαίτιοι «να σαπίσουν στη φυλακή». Η κυρία Ειρήνη Καργιώτη όπως και οι φίλοι και συγγενείς του αδικοχαμένου Αντώνη απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται για αυτή την τραγωδία-δολοφονία. Μάλιστα, η ίδια περιέγραψε τον αδερφό της ως έναν άνθρωπο χαμογελαστό, αισιόδοξο, επίμονο και εργατικό, που στεκόταν πάντα στο πλευρό της οικογένειάς του, ώστε να μη λείψει τίποτα σε κανέναν.

Όπως έχει γίνει γνωστό, αύριο, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, θα απολογηθούν στον εισαγγελέα οι 4 κατηγορούμενοι, μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη. Την Τετάρτη τούς απαγγέλθηκαν βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες. Εις βάρος του άνδρα του πληρώματος που έσπρωξε τον 36χρονο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Εις βάρος των δύο άλλων μελών του πληρώματος ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ο καπετάνιος του πλοίου κατηγορείται για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, αδίκημα, επίσης, που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σοκ! Με στυλό ή μολύβι η σεξουαλική κακοποίηση του 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Δούκας: Η απόφαση να είμαι υποψήφιος πρόεδρος «κλείδωσε» όταν πείστηκα ότι μπορεί να οδηγήσω το ΠΑΣΟΚ σε μια νέα πορεία
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Νέο πρόγραμμα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την καταπολέμηση της νεανικής βίας
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Βίντεο σοκ! 17χρονος δίνει μπουνιές σε ανήλικο στο Μενίδι
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Καρδίτσα: Νέα στοιχεία για τον 62χρονο παιδόφιλο του Μουζακίου – Παρενοχλούσε κι άλλα ανήλικα πέρα από τον 12χρονο
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Φωτιά στην Κορινθία: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Μηνύματα 112 για εκκένωση χωρίων
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Έγκλημα με θύμα 28χρονο Αφγανό στην περιοχή της Ειδομένης
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Οδηγός ταξί ξυλοκόπησε 33χρονη διεμφυλική γυναίκα και έναν φίλο της στο κέντρο της Αθήνας
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησαν 17χρονο αναγκάζοντάς τον να παραδεχθεί υποτιθέμενο βιασμό 14χρονης
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Κορινθία: Αδερφή θύματος – «Πήγαν να βοηθήσουν τον φίλο τους και έχασαν τη ζωή τους»
30 Σεπτεμβρίου, 2024