Πηγή: La Repubblica

Λεωφορείο έπεσε από γέφυρα – Τουλάχιστον 20 νεκροί

Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους απόψε στο Μέστρε, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Βενετία, εξαιτίας πτώσης λεωφορείου από οδογέφυρα, σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση RAI.

Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες και οι υπηρεσίες των πρώτων βοηθειών. Υπάρχουν τραυματίες και ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί.

Το λεωφορείο των υπεραστικών συγκοινωνιών της περιφέρειας Βένετο έπεσε πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια σιδηροτροχιάς, που βρίσκεται κάτω από την οδογέφυρα.

Σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα «La Rebubblica», υπάρχουν και 12 άνθρωποι που είναι τραυματισμένοι.

Τα συλλυπήτηριά της για την τραγωδία εξέφρασε η πρωθυπουργός Τζιόρτζια Μελόνι η οποία σε ανάρτηση της στα κοινωνικά δίκτυα: «Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια, τα προσωπικά μου και ολόκληρης της κυβέρνησης, για το σοβαρό ατύχημα που συνέβη στο Μέστρε. Η σκέψη μου είναι στα θύματα, τις οικογένειες και τους φίλους τους. Είμαι σε στενή επαφή με τον δήμαρχο Luigi Brugnaro και με τους υπουργό Matteo Piantedosi για να παρακολουθήσετε τα νέα σχετικά με αυτήν την τραγωδία».