AP PHOTO

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ανοίγουν και πάλι το συνοριακό πέρασμα στη Ράφα – Νέο αιματοκύλισμα σε σχολείο του ΟΗΕ

Συνεχίζεται -από εδάφους και αέρος- από τον ισραηλινό στρατό, η πολιορκία της Γάζας. Τουλάχιστον 15 νεκρούς και 60 τραυματίες προκάλεσε η χθεσινή ισραηλινή επίθεση στην είσοδο του μεγαλύτερου νοσοκομείου -αλ Σίφα- της Γάζας, με το Ισραήλ να υποστηρίζει ότι στόχος ήταν ασθενοφόρα, τα οποία οι τρομοκράτες της Χαμάς χρησιμοποιούν ως «κάλυψη» για τις μετακινήσεις τους.

Νωρίτερα σήμερα, σημειώθηκε ακόμη ένας βομβαρδισμός από το Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ο πόλεμος εναντίον της Χαμάς βρίσκεται στην 29η ημέρα του.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ανοίγει και πάλι το συνοριακό πέρασμα στη Ράφα, για τους Παλαιστίνιους που επιθυμούν να φύγουν από τη Γάζα. Στους 400.000 αριθμώνται οι άμαχοι που παραμένουν στη βόρεια Γάζα, επισημαίνουν Αμερικανοί Αξιωματούχοι.

Συγκλονίζει Παλαιστίνιος δημοσιογράφος στη διάρκεια τηλεοπτικής σύνδεσης, λίγη ώρα αφότου συνάδελφός του και μέλη της οικογένειάς του, σκοτώθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς. «Μας σκοτώνουν τον έναν μετά τον άλλον, απλά περιμένουμε τη σειρά μας» λέει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, βρίσκεται στο Αμάν της Ιορδανίας και συναντιέται με ομολόγους του από αραβικές χώρες.