Αρβανίτης: «Το τοξικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μονομερές πρόβλημα, είναι “πολυτασικό”»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τις εξελίξεις στο κόμμα, ενώ αποκάλυψε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εκλογές για την Ευρωβουλή.

Σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης, σημεώσε ότι είναι ανήσυχος σε ότι αφορά την ωριμότητα από διάφορα «κοκόρια» από τη μια μπάντα και από την άλλη, που βγαίνουν «βασιλικότεροι του βασιλέως» και προσπαθούν να πάρουν κάτι το οποίο δεν έχουμε καταλάβει τι είναι αυτό και δημιουργούν ένα τοξικό κλίμα. «Το τοξικό κλίμα δεν είναι μονομερές πρόβλημα, είναι “πολυτασικό” και νομίζω ότι υπάρχει μια ενόχληση της μεγάλης μερίδας των πολιτών που στηρίζουν, ψηφίζουν ή ενδιαφέρονται για την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν καταλαβαίνουμε ποιο είναι το θέμα. Ούτε βοηθάνε οι απόψεις “εμείς θα τους διαγράψουμε”, ούτε βοηθάνε και οι απαξιωτικές τοποθετήσεις έξω από τα όρια προς τον πρόεδρο. Και η κριτική έχει κάποια όρια. Και η φρασεολογία», ήταν τα λόγια του.

Την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Αρβανίτης υποστήριξε ότι διεξήχθη μια δημοκρατική διαδικασία από την οποία αναδείχθηκε πρόεδρος, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης με τον ίδιο να αναρωτιέται πιο ακριβώς είναι το θέμα της διαφωνίας από τις διάφορες τάσεις, στις οποίες απέκλεισε κατηγορηματικά τη συμμετοχή του, σε οποιαδήποτε εσωκομματική ομάδα.

Οσο για τους διαφωνούντες, ανέφερε ότι το πρόταγμα «εγώ θα φύγω» ή απειλώ ότι θα φύγω, είναι εγωιστικό και δεν είναι πολιτικό και εκτίμησε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να παίξει τον ιστορικό του ρόλο, τα στελέχη του δηλαδή, θα προσπεραστεί. Την ίδια στιγμή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε κατά των διαγραφών, καθώς -όπως είπε- αυτή η λογική δεν βοηθά και ότι ο νέος Πρόεδρος θα κριθεί και από το γεγονός της θεσμικοτητας καθώς, ανέφερε, ότι είναι ο καταλύτης των εξελίξεων.

Επισήμανε ότι όλη αυτή η εσωκομματική συζήτηση δεν απασχολεί την κοινωνία και τον πολίτη που βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο της προοδευτικής παράταξης. Όσον αφορά τη συζήτηση σχετικά με τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι υποστηρίζει τις συμμαχίες και τη συνεργασία σε κοινωνικό επίπεδο και πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να επιδιώκει την πρωτοπορία αντί να λειτουργεί με τον τρόπο μιας ομάδας που προσπαθεί να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Σχετικά με τις Ευρωεκλογές, επισημάνθηκε ότι η εκλογική μάχη είναι κρίσιμη τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για την ευρωπαϊκή αριστερά, και ότι το κόμμα πρέπει να ενσωματώσει την Ευρωπαϊκή διάσταση στην ατζέντα του.

Εκτιμήθηκε, επίσης, ότι το επόμενο διάστημα το θέμα των υποκλοπών θα έχει έντονη παρουσία στην επικαιρότητα, καθώς η κυβέρνηση θα κληθεί να παράσχει εξηγήσεις σχετικά με αυτό.

Όσον αφορά την αυριανή επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με την Ευρωομάδα του κόμματος, ο κ. Αρβανίτης ανέφερε ότι ζήτησε από τους νυν ευρωβουλευτές του κόμματος να είναι εκ νέου υποψήφιοι.

Για το έργο του στο Ευρωκοινοβούλιο ο κ. Αρβανίτης είπε ότι θεωρεί σημαντική τη συνεισφορά του στη διαπραγμάτευση για το προσφυγικό, στην καθιέρωση του ευρωπαϊκού μισθού με συλλογικές διαπραγματεύσεις, στο ζήτημα της τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να πηγαίνει στους εργαζόμενους μέρος της υπεραξίας που βγάζουν τα ρομπότ και στην παραμονή “στεγνών” θεραπευτικών προγραμμάτων.

Πηγή φωτογραφιών: grtimes.gr, voria.gr.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ιράν: Πενθήμερο πένθος για τον θάνατο του Νασράλα κήρυξε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Θρήνος στον Λίβανο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Νεκρός ηλικιωμένος που καταπλακώθηκε από δέντρο στην Άσσηρο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Έκανε «περίπατο» με Κέντρικ Ναν και πέρασε στον τελικό του Super Cup
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θάνατος Νασράλα: Σε αναζήτηση «απάντησης» η Χεζμπολάχ – Σε συναγερμό το Ισραήλ, αναμένει σκληρό ιρανικό χτύπημα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Τροχαίο με νεκρό 70χρονο στην Κρήτη
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ: Ο διοικητής του μετώπου με το Ισραήλ σκοτώθηκε μαζί με τον Νασράλα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Hellenic Train: Κανονικά τα δρομολόγια τρένων στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σέρρες από την Τρίτη 1η Οκτωβρίου
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Ερμού: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε 23χρονο και άρπαξαν χρυσή αλυσίδα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Κέρκυρα: «Πες μας την αλήθεια για το παιδί σου» – Πώς ομολόγησε τη δολοφονία του συζύγου της
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Εκτός ελέγχου η βία των ανηλίκων – Αιματηρά επεισόδια και τραυματίες
28 Σεπτεμβρίου, 2024