Βόλος: Συνεχίζει την απολογία του ο 33χρονος που τραυμάτισε θανάσιμα βρέφος – Τι λέει ο δικηγόρος του

«Ο 33χρονος δεν έκανε ελιγμούς, κινούταν μέσα στα όρια ταχύτητας και ο παππούς βγήκε αιφνίδια και εκτός διάβασης στο οδόστρωμα, κοντοστάθηκε και δεν αντέδρασε. Ο οδηγός της μηχανής κόρναρε αλλά ο παππούς δεν κινήθηκε» λέει στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του οδηγού της μοτοσυκλέτας, Νίκος Παπαπέτρος, που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα βρέφος τεσσάρων μηνών, στον Βόλο.

«Το βασικό αδίκημα, η επικίνδυνη οδήγηση δηλαδή, ο ισχυρισμός είναι ότι δεν στέκει ως αδίκημα, διότι δεν στοιχειοθετείται αντικειμενικά. Πρόκειται περί απλής τροχαίας παράβασης η οποία βέβαια οδήγησε σε θάνατο. Πιθανόν να ήταν και ανθρωποκτονία από αμέλεια. Το αδίκημα αυτό θέλει συγκεκριμένα στοιχεία, θέλει επικίνδυνους ελιγμούς, οι οποίοι ελιγμοί στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχουν» εξήγησε ο κ. Παπαπέτρος

Οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν έχουν βγει ακόμη και όταν ελέγχθηκε ο 33χρονος για το αν είχε καταναλώσει αλκοόλ, ο δικηγόρος του αναφέρει ότι «υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις» κι ότι ακόμα και αυτές οι εξετάσεις «δεν αποτελούν αξιόπιστη πηγή».

Υπενθυμίζεται ότι στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο οδηγός της μοτοσικλέτας, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου, 4 Νοεμβρίου, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα ένα βρέφος τεσσάρων μηνών, την ώρα που ο παππούς του που το κρατούσε αγκαλιά προσπάθησε να διασχίσει την οδό Ιάσονος.

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη παρουσία των γονιών και της γιαγιάς του βρέφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία αναμένεται να συλλέξει υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν σε όλο το μήκος της οδού Ιάσονος, απ’ όπου διήλθε η μηχανή μέχρι και το σημείο του δυστυχήματος και στη συνέχεια οι δικαστικές Αρχές θα εξετάσουν την οδηγική συμπεριφορά του αναβάτη.

Ο 33χρονος οδηγός της μηχανής, που κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας κατά την προανάκριση είπε, ότι είδε τον 53χρονο παππού του βρέφους ξαφνικά μπροστά του, στη μέση του δρόμου και φρενάρισε, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της μοτοσικλέτας.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 33χρονος είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν σε επικίνδυνη οδήγηση και ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αποσύρει την ανάρτηση για τον Ιωνά Καρούση η παλαιστινιακή παροικία
5 Οκτωβρίου, 2024
Συνεδρίαση ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στ. Κασσελάκης κατέθεσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία, ακολούθησαν Φαραντούρης και Γκλέτσος
5 Οκτωβρίου, 2024
Η Κακοκαιρία «Cassandra» χτυπά την κεντρική και νότια Εύβοια: Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια
5 Οκτωβρίου, 2024
Κακοκαιρία «Cassandra»: Η πορεία των καταιγίδων που θα επηρεάσουν Αττική και Βοιωτία
5 Οκτωβρίου, 2024
Κακοκαιρία: Νεκρός βρέθηκε ο 52χρονος αγνοούμενος φύλακας
5 Οκτωβρίου, 2024
Συνελήφθη στη Ρόδο διεθνώς διωκόμενος για απάτη αλλοδαπός – Σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης
5 Οκτωβρίου, 2024
Απόστολος Γκλέτσος: Με 32 υπογραφές υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Πυρά κατά Κασσελάκη
5 Οκτωβρίου, 2024
Σκοτείνιασε ο ουρανός στην Αττική – «Καμπανάκι» Τσατραφύλλια για καταιγίδες σε δυτικά και βόρεια
5 Οκτωβρίου, 2024
Όλυμπος: Επιχείρηση για τη μεταφορά τραυματία
5 Οκτωβρίου, 2024
«Safe Youth»: Πώς θα λειτουργεί το «panic button» για νέους που τίθεται σε λειτουργεία σε λίγες μέρες
5 Οκτωβρίου, 2024