Καιρός: Η Κυριακή η πιο κρύα ημέρα του Δεκεμβρίου – Καταιγίδες και χιόνια τις επόμενες ώρες

Έντονη κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές, χιονοπτώσεις, θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας – Προβλήματα από την επιδείνωση του καιρού.

«Σήμερα είναι χειμωνιάτικος ο καιρός στη χώρα με βροχές στις περισσότερες περιοχές, τοπικές καταιγίδες, πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο μέχρι και 9 μποφόρ και χιόνια, όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος στην ιστοσελίδα newsbomb.gr.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αύριο θα είναι η πιο κρύα ημέρα του Δεκεμβρίου: «Η Κυριακή θα είναι η πιο κρύα ημέρα του φετινού Δεκεμβρίου και των προηγούμενων ημερών. Στα κεντρικά και τα βόρεια το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς στην Αθήνα και τους 12 στο κέντρο της πόλης. Μόνο στα νησιά του νοτίου Αιγαίου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 με 15 βαθμούς»

Όπως σημειώνει ο κ. Γιαννόπουλος ισχυρός παγετός θα υπάρχει στα βόρεια και η θερμοκρασία θα φτάσει τους -8 βαθμούς στη δυτική Μακεδονία. Τα φαινόμενα θα είναι λίγα την Κυριακή στα ανατολικά και νότια της χώρας ενώ θα σημειωθούν λίγες βροχές και χιόνια στα ορεινά. Μάλιστα θα χιονίσει και στα ορεινά της Κρήτης.

Από τη Δευτέρα ανεβαίνει και πάλι η θερμοκρασία και ο καιρός θα είναι ήπιος μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων με θερμοκρασίες από 15 έως 17 βαθμούς. Βροχές θα έχουμε ξανά την Πέμπτη με νοτιάδες στη χώρα, ενώ σημειώνεται ο νοτιάς δεν φέρνει κρύο.

Meteo: Χιονοπτώσεις σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο και τοπικά θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο

Το Σάββατο 16/12 κακοκαιρία θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις θα εντοπίζονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής Ελλάδας και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια. Πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, οι οποίες θα επηρεάσουν πεδινές περιοχές στα βορειότερα τμήματα των περιοχών αυτών καθώς και πεδινά τμήματα του Έβρου.

Τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση της τάξης των 8-10 βαθμών σε ολόκληρη τη χώρα.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες βροχοπτώσεις/χιονοπτώσεις κατά τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες του Σαββάτου 16/12 και η εκτιμώμενη κατάσταση του οδικού δικτύου τις πρώτες απογευματινές ώρες σύμφωνα με την υπηρεσία μας ROADS.

 

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γεραπετρίτης: Στόχος η συμφωνία με την Τουρκία για το πλαίσιο οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας μέχρι τον Ιανουάριο
6 Οκτωβρίου, 2024
Ισραήλ: Επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό λεωφορείων – Οκτώ τραυματίες
6 Οκτωβρίου, 2024
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Εντάσεις σε εκλογικά τμήματα – Κλήθηκε η αστυνομία
6 Οκτωβρίου, 2024
Χειροπέδες σε 16χρονο που λήστεψε ανήλικους
6 Οκτωβρίου, 2024
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πήγε να ψηφίσει ντυμένος στα πράσινα και με αφίσες του Αντρέα Παπανδρέου
6 Οκτωβρίου, 2024
Σοβαρό τροχαίο στην Πέλλα
6 Οκτωβρίου, 2024
Εκλογές ΠΑΣΟΚ LIVE: Πάνω από 167.000 πολίτες ψήφισαν έως τις 14:00
6 Οκτωβρίου, 2024
Μπέριλ ΜακΚίσικ: «Ελπίζω ο γιος μου να μην κάνει ποτέ τέτοια σκ…»
6 Οκτωβρίου, 2024
Βούλα Κεχαγιά: Το κομβικό σημείο θα είναι η διενέργεια του συνεδρίου
6 Οκτωβρίου, 2024
Παύλος Γερουλάνος: Ξεκινάει μία νέα διαδικασία για να προχωρήσουμε μπροστά
6 Οκτωβρίου, 2024