Palestinians look at a damaged residential building after an Israeli strike in Rafah, southern Gaza Strip, Wednesday, Jan. 10, 2024. (AP Photo/Fatima Shbair)

Δίχως τέλος το σφυροκόπημα στη Γάζα – Σε διπλωματικό μαραθώνιο ο Μπλίνκεν

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία σφυροκοπεί σήμερα το πρωί τη νότια Λωρίδα της Γάζας, καθώς ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών συνεχίζει στην Αίγυπτο την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή, με σκοπό να αποτραπεί περαιτέρω εξάπλωση του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς.

Παράλληλα με τις μάχες και τις διπλωματικές προσπάθειες, το Ισραήλ θα βρεθεί από σήμερα αντιμέτωπο ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) με κατηγορίες για «γενοκτονία» εξαιτίας της επίθεσής του στη Λωρίδα της Γάζας, με πρωτοβουλία της Νότιας Αφρικής. Ο ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ τις χαρακτήρισε «παράλογες».

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία προχώρησε σε νέα σφοδρά πλήγματα στη Χαν Γιούνις, την κυριότερη πόλη στο νότιο τμήμα της Γάζας, που έχει μετατραπεί στο επίκεντρο των εχθροπραξιών τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 25 τραυματίστηκαν.

Αργά χθες το απόγευμα η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε τον θάνατο έξι ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων μελών πληρώματος ασθενοφόρου, σε πλήγμα εναντίον ενός από τα οχήματά της στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου, που απέδωσε στον ισραηλινό στρατό.

«Διεξάγονται μάχες υπόγεια, υπέργεια, είναι περιοχή πολύ περίπλοκη, με εχθρό που προετοίμαζε την άμυνά του για πάρα πολύ καιρό και με τρόπο πολύ οργανωμένο», είπε χθες ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του Ισραήλ Χερτσί Χαλεβί κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση έως 4 Οκτωβρίου για τις αιτήσεις Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2024
1 Οκτωβρίου, 2024
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πώς θα διεξαχθεί η ψηφοφορία
1 Οκτωβρίου, 2024
Φάμμελος: Η θέση του προέδρου δεν είναι αξίωμα, είναι ευθύνη
1 Οκτωβρίου, 2024
Ο πραγματικός του στόχος του Ισραήλ είναι το Ιράν, σύμφωνα με το Politico
1 Οκτωβρίου, 2024
Μίκαελ Σουμάχερ: Εμφανίστηκε δημόσια για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια
1 Οκτωβρίου, 2024
Βορειοκορεάτης μετάνιωσε που αυτομόλησε στη Νότια Κορέα και έκλεψε λεωφορείο να γυρίσει πίσω
1 Οκτωβρίου, 2024
Eurojackpot: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για τα 67 εκατομμύρια ευρώ
1 Οκτωβρίου, 2024
Θρίλερ με τον θάνατο 31χρονης στις ΗΠΑ
1 Οκτωβρίου, 2024
Τροχαίο στο Γαλαξίδι – Νεκροί δύο ηλικιωμένοι μετά από μετωπική σύγκρουση
1 Οκτωβρίου, 2024
«Το παιδί είναι πολύ φοβισμένο», λέει μητέρα μαθητή που ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητές του
1 Οκτωβρίου, 2024