Καιρός: Έρχονται χιόνια σε λίγα 24ωρα – Τι ισχύει για την Αττική

Η εβδομάδα θα ολοκληρωθεί με θερμοκρασίες που φτάνουν τα 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ ο καιρός φαίνεται να έχει κάποια ομοιότητα με τον Απρίλιο, παρόλο που βρισκόμαστε στον πυρήνα του Ιανουαρίου.

Το ευχάριστο αυτό διάλειμμα, ωστόσο, δεν θα διαρκέσει πολύ, καθώς από το ερχόμενο Σάββατο αναμένεται μια νέα κακοκαιρία, με χιόνια και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, που θα επηρεάσει τη χώρα έως και τη Δευτέρα.

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς προειδοποίησε με αναρτήσεις του στο Χ για αυτή τη μεταβολή της θερμοκρασίας που πρόκειται να φέρει κύμα ψύχους. Οπως αναφέρει χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα του Σαββάτου στα βόρεια ηπειρωτικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Την Κυριακή το σκηνικό θα είναι παρόμοιο με χιοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ βαθμιαία θα σημειωθούν και στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της δυτικής Κρήτης.

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του μετεωρολόγου του Alpha, κ. Γιώργου Τσατραφύλλια, το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα έρχεται νέος χιονιάς, με θυελλώδεις βοριάδες, πτώση της θερμοκρασίας, παγετό, κρύο και χιόνια. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο με χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα φαίνεται να είναι η Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και οι περιοχές από το πήλιο και νοτιότερα όπως η Εύβοια, η Βοιωτία, η Αττική , η Φθιώτιδα, η Κορινθία , η Αργολίδα και η Αρκαδία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο οποίος ανέφερε στην πρόγνωσή του πως είναι σίγουρο ότι το Σάββατο και από τα βόρεια η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Υπάρχει ενδεχόμενο σοβαρής αλλαγής του καιρού προς χειμώνα όχι μόνο με πτώση της θερμοκρασίας αλλά και με χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. «Όμως ακόμα οι σημαντικές λεπτομέρειες για το που και πόσο θα χιονίσει δεν είναι δυνατόν να καθοριστούν με βεβαιότητα», τόνισε.

Σύμφωνα λοιπόν με τους μετεωρολόγους, η Αττική δεν θα δει χιόνια, ίσως κάποια χιονόπτωση προς την Κυριακή – Δευτέρα στα ορεινά (Πάρνηθα), ωστόσο, τα φαινόμενα δεν θα είναι έντονα.