Σεισμός στην Κύμη: Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πυροσβεστική και η 7η Ε.Μ.Α.Κ

Σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Ευβοίας και η 7η Ε.Μ.Α.Κ, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Θεόδωρου Βάγια, έπειτα από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 Ρίχτερ, που εκδηλώθηκε στις 16:14 σήμερα, Παρασκευή, ανοιχτά της Κύμης και έγινε αισθητή και στην Αττική.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, μετά τη σεισμική δόνηση κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας.

Μέχρι στιγμής το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει κλήσεις και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια.

«Πρέπει να δούμε την ακολουθία των μετασεισμών» λέει ο αναπληρωτής διευθυντής του Γεωδυναμικού

Ο Βασίλης Καραστάθης, αναπληρωτής Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι «είναι νωρίς να μιλήσουμε για την εξέλιξη του σεισμού με τις ακολουθίες. Τα πρώτα βήματα είναι τα αναμενόμενα, υπάρχουν μετασεισμοί».

«Ο μεγαλύτερος μετασεισμός είναι μεγέθους 3 Ρίχτερ. Από’ κει και πέρα έχουν σημειωθεί και δέκα άλλοι. Περιμένουμε τις επόμενες ώρες πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο και μετά θα τοποθετηθούμε» υπογράμμισε.

«Η περιοχή στην οποία έγινε ο σεισμός δεν έχει μεγάλους σεισμούς. Ωστόσο, η συγκεκριμένη στενή περιοχή έχει δώσει πολλαπλά σεισμούς της τάξης μεγέθους του σημερινού» σημείωσε ο κ. Καραστάθης.

«Δεν υπάρχει κάτι που μας προβληματίζει αλλά πρέπει να δούμε την ακολουθία των μετασεισμών. Η μετασεισμική ακολουθία είναι κάτι πολύ σημαντικό διότι υπάρχει εκτόνωση. Αυτή τη στιγμή δε βλέπουμε κάτι μη φυσιολογικό αλλά περιμένουμε και τις επόμενες ώρες» κατέληξε.

«Μας ταρακούνησε ο σεισμός» είπε ο αντιδήμαρχος Κύμης

Αυτή τη στιγμή δεν φαίνονται ζημιές» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κύμης, Αργύρης Παφράς μιλώντας στην ΕΡΤ, λίγη ώρα μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή και έγινε αισθητός και στην Αττική.

«Το ανησυχητικό είναι ότι έως τώρα δεν έχουμε μετασεισμούς» ανέφερε ο ίδιος. «Μας ταρακούνησε γερά ο σεισμός. (…) Οι κάτοικοι είναι σε απόλυτη ηρεμία, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, διακοπές ρεύματος κλπ», πρόσθεσε ο κ. Παφράς.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
NBA: Τα ζευγάρια των πλέι οφ και οι ημερομηνίες των αγώνων
19 Απριλίου, 2025
Στην Τήνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρακολούθησε την πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας
19 Απριλίου, 2025
Εύβοια: Τραγικό τροχαίο δυστύχημα – Οδηγός μηχανής έπεσε σε μαντρότοιχο σπιτιού
19 Απριλίου, 2025
Η πρώτη Ανάσταση στη Ζάκυνθο: Πραγματοποιήθηκε το θεαματικό έθιμο του «σεισμού» που συγκλονίζει κάθε Πάσχα
19 Απριλίου, 2025
Νότια Κυνουρία: Σύλληψη 74χρονου με αυτοσχέδιες κροτίδες
19 Απριλίου, 2025
Μαύρη Θάλασσα: Πετρελαιοκηλίδα στην πόλη Ανάπα προκαλεί πελώριο πρόβλημα ενόψει τουριστικής περιόδου
19 Απριλίου, 2025
Καλλιθέα: Δείτε βίντεο από την σοκαριστική στιγμή της δολοφονίας του Αιγύπτιου – Έκανε live στο Facebook όταν τον πυροβόλησαν
19 Απριλίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Τρία άτομα έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο 18χρονου και στη συνέχεια ζήτησαν χρήματα για να το επιστρέψουν
19 Απριλίου, 2025
Βόλος: Φλόγες σε κάδο και μηχανάκι “ξύπνησαν” τα ξημερώματα τους κατοίκους
19 Απριλίου, 2025
Στον εισαγγελέα φυλακισμένος της Κασσαβέτειας που έβαλε φωτιά στο στρώμα του
19 Απριλίου, 2025