ΑΡΧΕΙΟΥ

«Η κάθοδος με τρακτέρ στην Αθήνα είναι μονόδρομος», λένε αγρότες μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Σήμερα, στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” στον ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας, Σωκράτης Αλειφτήρας, μίλησε για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τους αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς και για το επίπεδο ικανοποίησής του από αυτά.

Όπως είπε, οι καλλιεργητές δεν είναι ικανοποιημένοι με τα πρόσθετα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση λέγοντας ότι: «από τα αιτήματα που θέσαμε, το μοναδικό αίτημα που πλησιάσαμε κάπως κοντά, αν και ακόμη υπάρχει απόσταση, είναι το θέμα του ρεύματος και αυτό για δύο χρόνια».

Επιπλέον ο εκπρόσωπος τόνισε πως «η επιλογή “Αθήνα” είναι μονόδρομος. Δύσκολο εγχείρημα, δεν μπορεί να στηριχθεί από ένα μπλόκο, χρειάζεται οργάνωση και συμμετοχή από όλα τα μπλόκα, αλλά η κάθοδος με τρακτέρ στην Αθήνα είναι μονόδρομος».

Σε ερώτηση για το αν είναι έτοιμοι οι αγρότες να αντιμετωπίσουν τα ΜΑΤ, ο Σ. Αλειφτήρας απάντησε ότι: «Σε όλη την Ευρώπη φθάνουν τα τρακτέρ στο κέντρο των μεγάλων πόλεων. Δεν νομίζω ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης θα πάρουν απόφαση να σταματήσουν τα τρακτέρ».

Τέλος, μιλώντας γενικά για τις παροχές και τα πρόσθετα μέτρα στήριξης των αγροτών υποστήριξε ότι: «είναι θέμα πολιτικής βούλησης και όχι δημοσιονομικής στενότητας».