Ένα χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών ο Παύλος Ασλανίδης δεν μπορεί να επισκεφτεί το σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο 26χρονος γιος του, Δημήτρης.
Ο ίδιος, ωστόσο, βρέθηκε στην Αθήνα στη μεγάλη διαδήλωση της Τετάρτης (28/02) και έγραψε το όνομα του γιου του έξω από την Βουλή, μαζί με τα ονόματα των υπόλοιπων 56 ψυχών που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη.
«Τα παιδιά εκεί είχαν την πρωτοβουλία και ζήτησα την άδειά τους, αν μπορούσα να γράψω το όνομα του Δημήτρη», είπε ο Παύλος Ασλανίδης στο MEGA.
Ωστόσο, στη συνέχεια η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων προχώρησε στο σβήσιμο των 57 ονομάτων, προκαλώντας την αντίδραση των πολιτών.
Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Παύλος Ασλανίδης, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του ζητώντας του συγγνώμη και τον κάλεσε στην Αθήνα προκειμένου να στηθεί μνημείο στο Πάρκο Ελευθερίας για τους 57 νεκρούς των Τεμπών.
«Του είπα ότι το χειρότερο για εμάς ήταν ότι δολοφόνησαν τα παιδιά μας, τους φέρθηκαν με βαρβαρότητα, πήγαν και πέταξαν τα υπολείμματά τους στο Κουλούρι. Ήρθαμε μόνο να γράψουμε τα ονόματά τους και πάλι πήγαν να κάνουν συγκάλυψη έξω από τη Βουλή. Για μένα ήταν άλλη μία συγκάλυψη. Δεν ξέρω από που δόθηκε η εντολή».
Ο ίδιος δηλώνει πεπεισμένος πως το φορτίο που κουβαλούσε η εμπορική αμαξοστοιχία ήταν επικίνδυνο, με αποτέλεσμα να προκληθεί η φωτιά κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης των δύο τρένων.
«Να βγουν επίσημα να μας πουν ότι το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας είναι επιβεβαιωμένα ότι είχε ξυλόλιο. Να πουν ότι ήταν παράνομο το φορτίο, ότι έκαψαν ζωντανά τα παιδιά μας και εξαϋλώθηκαν. Να βγουν να το παραδεχτούν. Θα ήταν πιο τίμιο να πουν ότι έκαναν λαθρεμπόριο καυσίμων».
Την ίδια στιγμή ο ειδικός πραγματογνώμονας Κώστας Λακαφώσεις ζητά εξηγήσεις για το πως βρέθηκαν ίχνη ξυλόλιου στο σημείο της τραγωδίας.
«Για να μεταφέρει ξυλόλιο νόμιμα πρέπει να το βάλεις σε ειδικές δεξαμενές σε ειδικό τρένο, που δεν θα κυκλοφορεί μαζί με τις επιβατικές αμαξοστοιχίες. Θεωρείται επικίνδυνο φορτίο και μεταφέρεται με άλλο τρόπο», σημείωσε.
«Βρέθηκε το μαύρο κουτί της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Βρέθηκε πολύ γενετικό υλικό, βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα. Έπεσε ναπάλμ, δεν έμεινε τίποτα. Τα παιδιά που ήταν στο κυλικείο εξαϋλώθηκαν. Είναι δυνατόν να υπάρχει αγνοούμενος;», αναρωτήθηκε ο Παύλος Ασλανίδης, με τον Κώστα Λακαφώση να τονίζει πως «η Εριέττα δεν εξαϋλώθηκε, δεν βρέθηκε».