Φάμελλος: H κοροϊδία του κ. Μητσοτάκη σε βάρος των Θεσσαλονικέων συνεχίζεται

Επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Σωκράτης Φάμελλος μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

«Μετά από 5 χρόνια στασιμότητα και κοροϊδία για τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μητσοτάκης έρχεται να εξαγγείλει τα έργα που ο ίδιος πάγωσε», σχολιάζει ο Σωκράτης Φάμελλος, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας ότι «όλα αυτά οι πολίτες τα γνωρίζουν και θα στείλουν το λογαριασμό στις ευρωεκλογές».

Όπως υπογραμμίζει ο Σωκράτης Φάμελλος «Ο κύριος Μητσοτάκης ήρθε σήμερα -ενόψει εκλογών- στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει τις επεκτάσεις του Μετρό στα δυτικά μαζί με την κυκλοφοριακή μελέτη και να παρουσιάσει τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

Η επέκταση του Μετρό «πάγωσε» με επιλογή της ΝΔ

«Οι επεκτάσεις του Μετρό στα δυτικά πάγωσαν με επιλογή της κυβέρνησης ΝΔ το 2019 παρότι είχαν δρομολογηθεί οι πρόδρομες εργασίες (αρχαιολογικά, γεωτεχνικά, δίκτυα, παρακάμψεις) σε Επτάλοφο, Μενεμένη, Κορδελιό, Εύοσμο, Ηλιούπολη, Σταυρούπολη, Πολίχνη, Νεάπολη και σύνδεση με νοσοκομεία.

-Το 2019 επίσης αποφασίστηκε από την κυβέρνηση ΝΔ να μην τελειώσει η βασική γραμμή του Μετρό το 2020 αλλά να γίνει απόσπαση των αρχαίων της Βενιζέλου και να έχουμε τουλάχιστον 4 χρόνια καθυστέρηση με επιπλέον αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ στον ανάδοχο.

-Η κυκλοφοριακή μελέτη σαφώς είναι χρήσιμη αλλά έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πριν εξαγγελθεί το fly over, όπως έπρεπε να έχει ξεκινήσει το Μετρό και να υπάρχει εξωτερικός δακτύλιος και όχι η πόλη να έχει καταδικασθεί σε ένα έμφραγμα για 4 χρόνια και να πληρώνουμε ήδη αποζημιώσεις για καθυστερήσεις στον ανάδοχο του fly over, ενός έργου που θα κοστίσει στους φορολογούμενους πάνω από 1,5 δισ. ευρώ.

-Τα αναγκαία ηλεκτρικά λεωφορεία παραδίδονται με πολλά χρόνια καθυστέρηση, εφόσον η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επέλεξε να ακυρώσει το διαγωνισμό προμήθειας τους, που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019 και να αρχίσει η παράδοσή τους με 4 χρόνια καθυστέρηση.

-H χώρα μας έχει ήδη καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβίαση των ορίων αέριας ρύπανσης στη Θεσσαλονίκη (και στην Αθήνα)».

Πηγή: ΑΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Πολυδένδρι: Εφιάλτης για την 28χρονη και τον 20χρονο που παρέσυρε 27χρονος
14 Οκτωβρίου, 2024
«Οικολογικά Σχολεία»: Η Πειραιώς συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων της παγκόσμιας εκστρατείας «Σύμπραξη για την Πράσινη Εκπαίδευση» της UNESCO
14 Οκτωβρίου, 2024
«Κιβωτός του Κόσμου»: Ενοχή του πατέρα Αντώνιου για σειρά πλημμεληματικών πράξεων ζητά η εισαγγελέας
14 Οκτωβρίου, 2024
Δακτύλιος: Διαθέσιμο μέσω gov.gr και gov.gr wallet το νέο ειδικό σήμα για ελεύθερη κυκλοφορία
14 Οκτωβρίου, 2024
Τι απαντά ο ΟΠΕΚΕΠΕ για την καταγγελία που κάνει λόγο για απάτες με παράνομες αποζημιώσεις
14 Οκτωβρίου, 2024
Σοκ! 55χρονος ασέλγησε σε 84χρονη με άνοια
14 Οκτωβρίου, 2024
Φρίκη: 28χρονος βίασε και άφησε έγκυο μια 10χρονη
14 Οκτωβρίου, 2024
Χειροπέδες σε πορτιέρη για διακίνηση ναρκωτικών στην Πάτρα
14 Οκτωβρίου, 2024
«Γέφυρα» για 5χρονη από την Κέρκυρα στα Ιωάννινα
14 Οκτωβρίου, 2024
Τροχαίο με εγκλωβισμό στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου
14 Οκτωβρίου, 2024