Μητσοτάκης: Για ακόμα ένα εξάμηνο τα μέτρα κατά της ακρίβειας – Στόχος η μείωση των τιμών στο ράφι

«Απόφασή μας είναι να συνεχίσουμε να υλοποιούμε τολμηρές διορθωτικές παρεμβάσεις τις οποίες ήδη έχουμε κάνει στην αγορά για τουλάχιστον ένα εξάμηνο», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στη μάχη κατά της ακρίβειας κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και πρόσθεσε: «Είναι παρεμβάσεις που έχουν αρχίσει να φέρνουν τα πρώτα αποτελέσματα. Το μήνα Μάιο είχαμε τον 7ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη κάτω από το ευρωπαϊκό μέσο όρο και αρχίζουμε να βλέπουμε ενδείξεις αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Σκοπός είναι να μιλάμε για μείωση των τιμών στο ράφι, ειδικά στο σουπερμάρκετ και ειδικά στα τρόφιμα και πιστεύουμε ότι η συνέχιση της πολιτικής αυτής θα μπορεί σύντομα να μας οδηγήσει σε ακόμα πιο ουσιαστικά μετρήσιμα αποτελέσματα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Θα χρειαστεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και όλοι να αντιληφθούμε ότι η συνεχιζόμενη ακριβή αφορά την ίδια την κοινωνική συνοχή και το κράτος μέσα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς θέλει να εξασφαλίσει μία αγορά που δουλεύει ανταγωνιστικά και να εξαλείψει φαινόμενα αισχροκέρδειας. Χρειαζόμαστε την υγιή επιχειρηματικότητα στο πλευρό μας είτε μιλάμε για τους Έλληνες παραγωγούς είτε για τις εταιρείες σουπερμάρκετ. Είναι ένα στοίχημα το οποίο πρέπει και θα το κερδίσουμε όλοι μαζί. Θέλω να επαναλάβω το ζήτημα των τιμών έχει και ευρωπαϊκή διάσταση, έχει γίνει πολύ συζήτηση προεκλογικά για την παρέμβαση που έκανα στην πρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής, για τα ζητήματα Των πολυεθνικών επιχειρήσεων που βάζουν διαφορετικές τιμές σε παρεμφερή προϊόντα ανάλογα με το μέγεθος της αγοράς. Το ζήτημα αυτό πρέπει να απασχολήσει και την στρατηγική ατζέντα της ευρωπαϊκής ένωσης για την επόμενη πενταετία δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις αλλά και τους καταναλωτές, τα φαινόμενα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν όχι μόνο σε Εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στόχος μου να φέρω εις πέρας αυτή την αποστολή».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αυστραλία: Έξι θάνατοι από πνιγμό εξαιτίας τεράστιων κυμάτων
20 Απριλίου, 2025
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν σήμερα Κυριακή 20/4
20 Απριλίου, 2025
Το Ιράν και οι ΗΠΑ μιλούν για «πρόοδο» στον χθεσινό δεύτερο γύρο των συνομιλιών τους στη Ρώμη
20 Απριλίου, 2025
Καταγγελίες Ζελένσκι πως ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τις επιθέσεις παρά την πασχαλινή κατάπαυση πυρός
20 Απριλίου, 2025
Ψάχνουν και στο Facebook τους εκτελεστές του Αιγύπτιου στην Καλλιθέα – «Κλειδί» το ποιοι έβλεπαν το live πριν τη δολοφονία
20 Απριλίου, 2025
Αιτωλοακαρνανία: Σοβαρός τραυματισμός 28χρονου από κροτίδα στη Ματαράγκα – Κινδυνεύει με ακρωτηριασμό
20 Απριλίου, 2025
Μαλεσίνα: Στο νοσοκομείο Παίδων 14χρονος που τραυματίστηκε από κροτίδα – Του έσκασε στο χέρι
20 Απριλίου, 2025
Μενίδι: Είχε επιτεθεί και σε άλλους πριν την επίθεση στους 2 καταστηματάρχες, ο 26χρονος δράστης – Στο χειρουργείο το ένα θύμα
20 Απριλίου, 2025
Η στρατηγική του Πούτιν πίσω από την ξαφνική «πασχαλινή» εκεχειρία – Το «νεύμα» στον Τραμπ
20 Απριλίου, 2025
Αλλάζει ο καιρός: Άνοιξη τέλος, έρχεται νέο μοτίβο και υποτροπή – Η πρόγνωση Χατζηγρίβα
20 Απριλίου, 2025